LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Αυγούστου 2021 11:12

Κορονοϊός - Κικίλιας: Επιστρατεύουμε κινητές μονάδες για τον εμβολιασμό στα ξενοδοχεία

Στόχος του υπουργείου Υγείας να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων. Το σχέδιο της κυβέρνησης και η έκκληση του Βασίλη Κικίλια.

ΚΙΚΙΛΙΑΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Τα επόμενα βήματα για να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων ώστε να δημιουργηθεί το ισχυρό τείχος ανοσίας και προστασίας μέχρι το φθινόπωρο, σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, με την στήριξη των επιστημονικών Επιτροπών, όπως αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τονίζει ότι η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ της COVID-19 -οι ειδικοί μιλούν για μετάδοση μέσα σε 15-30 δευτερόλεπτα- δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Απευθύνει έκκληση στους άνω των 55 ετών που σκέφτονται ακόμη το αν και πότε θα εμβολιαστούν, «να έρθουν τώρα στα εμβολιαστικά κέντρα» και επίσης για όσους δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν, «έχει ανοίξει ο εμβολιασμός κατ' οίκον».

Αναφέρει ότι «τα κρεβάτια Covid και τις ΜΕΘ στα Νοσοκομεία αναφοράς, τα καταλαμβάνουν πια ανεμβολίαστοι άνω των 55 ετών και κάποιοι χάνουν τη ζωή τους» και προσθέτει:

«Παρακαλώ θερμά τους οικογενειακούς γιατρούς, τους γιατρούς κάθε ειδικότητας που ξέρουν καλύτερα από όλους τους ασθενείς τους και τις οικογένειες τους, να μπουν στην προσπάθεια ώστε να πάμε πόρτα-πόρτα σε όλη τη χώρα και να διαλύσουμε τους φόβους που προκάλεσε η ανεύθυνη παραπληροφόρηση, η σκοταδιστική διαστρέβλωση, η συνωμοσιολογία των αρνητών της Επιστήμης. Επιπλέον καλούμε και τους φαρμακοποιούς μας, που γνωρίζουν με το μικρό τους όνομα τους ανθρώπους της γειτονιάς, να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και να κλείσουν το ραντεβού τους».

«Έχουμε την ευελιξία και τα μέσα να διευκολύνουμε πρακτικά ομάδες συμπολιτών μας ανεξαρτήτως ηλικίας» τονίζει ο υπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά την οργάνωση του δύσκολου εγχειρήματος για τον καθολικό εμβολιασμό στα νησιά με την Επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία". Ο υπουργός αναφέρεται και στον «κομβικό ρόλο σε αυτή την εθνική προσπάθεια που διαδραματίζει η Εκκλησία , που στέλνει μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, ως ύψιστη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης».

Εμβολιασμός εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες

Όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει ο υπουργός Υγείας, «καλούμε τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους τους και να αποστείλουν στις αντίστοιχες Υγειονομικές Περιφέρειες του υπουργείου Υγείας αριθμό εργαζομένων που επιθυμούν να εμβολιαστούν, έτσι ώστε να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό τους. Με βάση τον αριθμό, εμείς είτε θα επιστρατεύσουμε Κινητές Ομάδες για να εμβολιάσουμε το προσωπικό στο χώρο που εργάζεται, είτε θα διευκολύνουμε τον προγραμματισμό των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα, τηρώντας φυσικά με ασφάλεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Γνωρίζουμε ότι πολλοί εργαζόμενοι στον τουρισμό ενώ θέλουν, δεν πρόλαβαν ή δεν προγραμμάτισαν σωστά τον εμβολιασμό τους, όπως και πολλοί νέοι σε ηλικία εργαζόμενοι».

Έχουν γίνει πάνω από 10 εκατ. εμβολιασμοί, περισσότεροι από 5 εκατ. πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Από την αρχή της Επιχείρησης "Ελευθερία", στόχος μας ήταν οι πολίτες να ενημερωθούν υπεύθυνα και αξιόπιστα, να εμβολιάζονται με τη μέγιστη ασφάλεια, χωρίς ταλαιπωρία στη διαδικασία των ραντεβού και με τα εμβολιαστικά κέντρα να λειτουργούν υποδειγματικά, υπογραμμίζει ο κ. Κικίλιας.

Προσθέτει ότι το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, συνεργάστηκαν σε όλα τα επίπεδα υποδειγματικά και σήμερα έχουν γίνει πάνω από 10 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ περισσότεροι από 5 εκατ. πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. «Έχοντας πλέον υπερεπάρκεια εμβολίων, δίνουμε και τη δυνατότητα ο προγραμματισμός για εμβολιασμό να έχει ελάχιστη αναμονή, ακόμη και μίας μόλις ημέρας. Κάτι πολύ σημαντικό για τα νέα παιδιά και τους εφήβους που θέλουν να φύγουν για διακοπές, αλλά και για όσους μεγαλύτερους αποφάσισαν να εμβολιαστούν τώρα» επισημαίνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο άρθρο του και καταλήγει:

«Όλοι μας στο υπουργείο Υγείας και το ΕΣΥ συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά να αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη. Ας δώσουμε μαζί τη λύση ώστε να τελειώσει σύντομα αυτή η πρωτοφανής φονική πανδημία».


Ειδήσεις σήμερα:

Σαλαμίνα: Σακούλα με δύο πιστόλια βρέθηκε στην θάλασσα

Φωτιές - ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Κυριακή (χάρτης)

Καύσωνας: Ποδαρικό με 44αρια κάνει ο Αύγουστος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εξοπλισμός αυτοκινήτου για τον χειμώνα: Τι να έχω πάντα μαζί;08:44Θεσσαλονίκη: Οβίδα-φάντασμα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στον βυθό του λιμανιού08:30Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Προέδρων ΗΠΑ και Κολομβίας στον Λευκό Οίκο08:16Στην υποδοχή της φρεγάτας Κίμων σήμερα Μητσοτάκης, Δένδιας, Τασούλας08:02Χειρόφρενο και σήμερα τα ταξί της Αττικής07:48Παλαιό Φάληρο: Αστυνομικοί εντόπισαν πιστόλια και σουγιά σε όχημα - Συνελήφθη 56χρονος07:34Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου07:20Παναθηναϊκός - Αταμάν: Κάθε παιχνίδι είναι must-win 07:06Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στις διεθνείς αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν06:52Γροιλανδία: Η Γερμανία θα στείλει στρατιωτική δύναμη στο νησί06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:10Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο