LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Αυγούστου 2021 11:12

Κορονοϊός - Κικίλιας: Επιστρατεύουμε κινητές μονάδες για τον εμβολιασμό στα ξενοδοχεία

Στόχος του υπουργείου Υγείας να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων. Το σχέδιο της κυβέρνησης και η έκκληση του Βασίλη Κικίλια.

ΚΙΚΙΛΙΑΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Τα επόμενα βήματα για να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων ώστε να δημιουργηθεί το ισχυρό τείχος ανοσίας και προστασίας μέχρι το φθινόπωρο, σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, με την στήριξη των επιστημονικών Επιτροπών, όπως αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τονίζει ότι η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ της COVID-19 -οι ειδικοί μιλούν για μετάδοση μέσα σε 15-30 δευτερόλεπτα- δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Απευθύνει έκκληση στους άνω των 55 ετών που σκέφτονται ακόμη το αν και πότε θα εμβολιαστούν, «να έρθουν τώρα στα εμβολιαστικά κέντρα» και επίσης για όσους δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν, «έχει ανοίξει ο εμβολιασμός κατ' οίκον».

Αναφέρει ότι «τα κρεβάτια Covid και τις ΜΕΘ στα Νοσοκομεία αναφοράς, τα καταλαμβάνουν πια ανεμβολίαστοι άνω των 55 ετών και κάποιοι χάνουν τη ζωή τους» και προσθέτει:

«Παρακαλώ θερμά τους οικογενειακούς γιατρούς, τους γιατρούς κάθε ειδικότητας που ξέρουν καλύτερα από όλους τους ασθενείς τους και τις οικογένειες τους, να μπουν στην προσπάθεια ώστε να πάμε πόρτα-πόρτα σε όλη τη χώρα και να διαλύσουμε τους φόβους που προκάλεσε η ανεύθυνη παραπληροφόρηση, η σκοταδιστική διαστρέβλωση, η συνωμοσιολογία των αρνητών της Επιστήμης. Επιπλέον καλούμε και τους φαρμακοποιούς μας, που γνωρίζουν με το μικρό τους όνομα τους ανθρώπους της γειτονιάς, να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και να κλείσουν το ραντεβού τους».

«Έχουμε την ευελιξία και τα μέσα να διευκολύνουμε πρακτικά ομάδες συμπολιτών μας ανεξαρτήτως ηλικίας» τονίζει ο υπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά την οργάνωση του δύσκολου εγχειρήματος για τον καθολικό εμβολιασμό στα νησιά με την Επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία". Ο υπουργός αναφέρεται και στον «κομβικό ρόλο σε αυτή την εθνική προσπάθεια που διαδραματίζει η Εκκλησία , που στέλνει μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, ως ύψιστη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης».

Εμβολιασμός εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες

Όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει ο υπουργός Υγείας, «καλούμε τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους τους και να αποστείλουν στις αντίστοιχες Υγειονομικές Περιφέρειες του υπουργείου Υγείας αριθμό εργαζομένων που επιθυμούν να εμβολιαστούν, έτσι ώστε να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό τους. Με βάση τον αριθμό, εμείς είτε θα επιστρατεύσουμε Κινητές Ομάδες για να εμβολιάσουμε το προσωπικό στο χώρο που εργάζεται, είτε θα διευκολύνουμε τον προγραμματισμό των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα, τηρώντας φυσικά με ασφάλεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Γνωρίζουμε ότι πολλοί εργαζόμενοι στον τουρισμό ενώ θέλουν, δεν πρόλαβαν ή δεν προγραμμάτισαν σωστά τον εμβολιασμό τους, όπως και πολλοί νέοι σε ηλικία εργαζόμενοι».

Έχουν γίνει πάνω από 10 εκατ. εμβολιασμοί, περισσότεροι από 5 εκατ. πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Από την αρχή της Επιχείρησης "Ελευθερία", στόχος μας ήταν οι πολίτες να ενημερωθούν υπεύθυνα και αξιόπιστα, να εμβολιάζονται με τη μέγιστη ασφάλεια, χωρίς ταλαιπωρία στη διαδικασία των ραντεβού και με τα εμβολιαστικά κέντρα να λειτουργούν υποδειγματικά, υπογραμμίζει ο κ. Κικίλιας.

Προσθέτει ότι το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, συνεργάστηκαν σε όλα τα επίπεδα υποδειγματικά και σήμερα έχουν γίνει πάνω από 10 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ περισσότεροι από 5 εκατ. πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. «Έχοντας πλέον υπερεπάρκεια εμβολίων, δίνουμε και τη δυνατότητα ο προγραμματισμός για εμβολιασμό να έχει ελάχιστη αναμονή, ακόμη και μίας μόλις ημέρας. Κάτι πολύ σημαντικό για τα νέα παιδιά και τους εφήβους που θέλουν να φύγουν για διακοπές, αλλά και για όσους μεγαλύτερους αποφάσισαν να εμβολιαστούν τώρα» επισημαίνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο άρθρο του και καταλήγει:

«Όλοι μας στο υπουργείο Υγείας και το ΕΣΥ συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά να αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη. Ας δώσουμε μαζί τη λύση ώστε να τελειώσει σύντομα αυτή η πρωτοφανής φονική πανδημία».


Ειδήσεις σήμερα:

Σαλαμίνα: Σακούλα με δύο πιστόλια βρέθηκε στην θάλασσα

Φωτιές - ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Κυριακή (χάρτης)

Καύσωνας: Ποδαρικό με 44αρια κάνει ο Αύγουστος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο