LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 31 Ιουλίου 2021 21:02

Κορονοϊός – Γαλλία: διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικής κάρτας υγείας (εικόνες)

Μαζικές κινητοποιήσεις τόσο στο Παρίσι όπου σημειώθηκαν και τραυματισμοί αστυνομικών, όσο και σε άλλες πόλεις.

AP - Γαλλία - Παρίσι - Διαδήλωση - αντιεμβολιαστές

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι σήμερα στο Παρίσι και σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις ενάντια στην υποχρεωτική κάρτα υγείας που προωθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της Covid-19.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, στο Παρίσι οι διαδηλωτές τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς.

Είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο που όσοι αντιτίθενται στα νέα μέτρα τα οποία προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βγαίνουν στους δρόμους, σε μια ασυνήθιστη επίδειξη αποφασιστικότητας την ώρα που οι περισσότεροι Γάλλοι οργανώνουν τις θερινές διακοπές τους.

«Δημιουργούμε μια διαχωρισμένη κοινωνία και είναι απίστευτο να γίνεται αυτό στη χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε μια δασκάλα, η Αν, που διαδήλωνε στο Παρίσι. «Για αυτό βγήκα στον δρόμο. Δεν έχω διαδηλώσει ποτέ πριν στη ζωή μου. Πιστεύω ότι κινδυνεύουν οι ελευθερίες μας», πρόσθεσε.

AP - Γαλλία - Παρίσι - Διαδήλωση - αντιεμβολιαστές

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν μουσεία, να πάνε σε κινηματογράφους ή σε πισίνες, βρίσκουν κλειστές τις πόρτες αν δεν διαθέτουν το πιστοποιητικό υγείας που να δείχνει είτε ότι έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 είτε ότι υποβλήθηκαν πρόσφατα σε τεστ και βγήκε αρνητικό. Αυτήν την εβδομάδα το κοινοβούλιο ενέκρινε έναν νέο νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα. Παράλληλα, η χρήση του πιστοποιητικού υγείας θα επεκταθεί σε μπαρ, εστιατόρια, εμπορικές εκθέσεις, τρένα και νοσοκομεία, από τις 9 Αυγούστου.

AP - Γαλλία - Παρίσι - Διαδήλωση - αντιεμβολιαστές

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 13.500 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο Παρίσι. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Μασσαλία, τη Λιόν, το Μονπελιέ, τη Νάντη και την Τουλούζη, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελευθερία» και «Όχι στο πιστοποιητικό».

Μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή έδειξε ότι το 85% των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται στη Γαλλία είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αχαΐα: Εκκένωση χωριών και διακοπή της κυκλοφορίας (εικόνες)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στηρίζει τον Θοδωρή Ιακωβίδη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ – Πούτιν: Τηλεφωνική επικοινωνία για Ουκρανία και Ιράν07:03Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Ιουλίου06:50Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Παρασκευή (χάρτης)06:36Missing Alert για την εξαφάνιση 14χρονης06:23Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:09Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βράχο- Τραυματίστηκε γυναίκα (εικόνες)23:59Παναθηναϊκός - Γιόνας Βαλαντσιούνας: Ένα βήμα από τη συμφωνία, λένε οι Λιθουανοί23:47Φωτιά στην Ιεράπετρα: Δορυφορική εικόνα αποτυπώνει τις καμένες εκτάσεις23:34Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε κατάστημα που διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια23:20Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ανείπωτη καταστροφή και η μάχη με τις αναζωπυρώσεις (εικόνες)23:06Μεξικό: Ο δήμαρχος μιας πόλης παντρεύτηκε έναν.... θηλυκό αλιγάτορα (βίντεο)22:52Αχαΐα: Οδηγός παραβίασε στοπ και συγκρούστηκε με υπηρεσιακό όχημα - Ακρωτηριάστηκε μία εργαζόμενη 22:38Χίος: Στο νοσοκομείο ανήλικοι μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης22:23Μπόρχα Γκόμεθ: Νεκρός ο 20χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια δοκιμών22:09Παναθηναϊκός: Αγόρασε από την Ίντερ το ποσοστό του Βαγιαννίδη21:55Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν21:26Ραφήνα: Σε ύφεση η φωτιά - Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις21:11Μουντιάλ Συλλόγων: Οι μεγάλες μάχες των προημιτελικών ζωντανά στον ANT1 και το antenna.gr20:57Κρήτη: Αυτοκίνητο εμβόλισε διανομέα που σταμάτησε σε διάβαση – Διέφυγε πετώντας πέτρες ο οδηγός (βίντεο)20:41Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν: Στο τραπέζι η επίλυση όλων των αμφιλεγόμενων θεμάτων20:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο