LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 31 Ιουλίου 2021 21:02

Κορονοϊός – Γαλλία: διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικής κάρτας υγείας (εικόνες)

Μαζικές κινητοποιήσεις τόσο στο Παρίσι όπου σημειώθηκαν και τραυματισμοί αστυνομικών, όσο και σε άλλες πόλεις.

AP - Γαλλία - Παρίσι - Διαδήλωση - αντιεμβολιαστές

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι σήμερα στο Παρίσι και σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις ενάντια στην υποχρεωτική κάρτα υγείας που προωθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της Covid-19.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, στο Παρίσι οι διαδηλωτές τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς.

Είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο που όσοι αντιτίθενται στα νέα μέτρα τα οποία προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βγαίνουν στους δρόμους, σε μια ασυνήθιστη επίδειξη αποφασιστικότητας την ώρα που οι περισσότεροι Γάλλοι οργανώνουν τις θερινές διακοπές τους.

«Δημιουργούμε μια διαχωρισμένη κοινωνία και είναι απίστευτο να γίνεται αυτό στη χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε μια δασκάλα, η Αν, που διαδήλωνε στο Παρίσι. «Για αυτό βγήκα στον δρόμο. Δεν έχω διαδηλώσει ποτέ πριν στη ζωή μου. Πιστεύω ότι κινδυνεύουν οι ελευθερίες μας», πρόσθεσε.

AP - Γαλλία - Παρίσι - Διαδήλωση - αντιεμβολιαστές

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν μουσεία, να πάνε σε κινηματογράφους ή σε πισίνες, βρίσκουν κλειστές τις πόρτες αν δεν διαθέτουν το πιστοποιητικό υγείας που να δείχνει είτε ότι έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 είτε ότι υποβλήθηκαν πρόσφατα σε τεστ και βγήκε αρνητικό. Αυτήν την εβδομάδα το κοινοβούλιο ενέκρινε έναν νέο νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα. Παράλληλα, η χρήση του πιστοποιητικού υγείας θα επεκταθεί σε μπαρ, εστιατόρια, εμπορικές εκθέσεις, τρένα και νοσοκομεία, από τις 9 Αυγούστου.

AP - Γαλλία - Παρίσι - Διαδήλωση - αντιεμβολιαστές

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 13.500 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο Παρίσι. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Μασσαλία, τη Λιόν, το Μονπελιέ, τη Νάντη και την Τουλούζη, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελευθερία» και «Όχι στο πιστοποιητικό».

Μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή έδειξε ότι το 85% των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται στη Γαλλία είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αχαΐα: Εκκένωση χωριών και διακοπή της κυκλοφορίας (εικόνες)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στηρίζει τον Θοδωρή Ιακωβίδη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: “Ξύπνησε” η χιονισμένη Αίτνα (εικόνες)23:59Globe Soccer Awards: Λάμψη Ντεμπελέ, Γιαμάλ και Παρί Σεν Ζερμέν23:45Σάμος: Σύλληψη 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες - Υποδυόταν μέχρι και στέλεχος της... Interpol23:34Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια αποχής23:20Ολυμπιακός: Για συμφωνία με Τάιρικ Τζόουνς κάνουν λόγο οι Σέρβοι23:07Θάνος Μικρούτσικος: Σαν σήμερα “έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης με την παράλληλη πολιτική δράση22:53Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο