LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 31 Ιουλίου 2021 12:55

Γεραπετρίτης: Μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τον πολίτη

Άρθρο του υπουργού Επικρατείας για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες περιλαμβάνει το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων με την ονομασία "Ελλάδα μπροστά".

AP - Προϋπολογισμός
Στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες περιλαμβάνει το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων με την ονομασία "Ελλάδα μπροστά", το οποίο έχει ήδη δημοσιοποιηθεί αναφέρεται σε άρθρο του στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας τα "Νέα" ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Στο επίπεδο του κράτους, το επόμενο βήμα είναι η κάθετη οργάνωση, που περιλαμβάνει τοπική αυτοδιοίκηση και αποκέντρωση», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης: «Στο επίπεδο της κοινωνίας, συνεκτικό σχέδιο για την ίση μεταχείριση και την ισότητα ευκαιριών όλων των πολιτών, ενώ επισπεύδεται η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των ΑΜΕΑ. Στο επίπεδο της παιδείας, έρχεται η νέα δομή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η αναδιοργάνωση του ΔΟΑΤΑΠ με σκοπό να αναδειχθεί η αυτονομία και η εξωστρέφεια των πανεπιστημίων μας και να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγνώρισης των ακαδημαϊκών τίτλων του εξωτερικού. Στο επίπεδο της υγείας θα εδραιωθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα συνολικής φροντίδας από την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα μέχρι την αποκατάσταση. Στο επίπεδο της δικαιοσύνης θα έλθουν σημαντικές εκσυγχρονιστικές δομές και θα τροποποιηθούν σταδιακά οι κώδικες ποινικής και πολιτικής δικονομίας, ο ποινικός κώδικας και ο κώδικας δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργιών» και προσθέτει και τονίζει: «Όλες οι τομές έχουν ως κοινό παρανομαστή τον πολίτη».

Ο υπουργός Επικρατείας, καταλήγοντας, σημειώνει ότι «σύμμαχος θα είναι οι σημαντικοί πόροι ύψους 77 δισ. ευρώ που θα έρθουν στην πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια» και επισημαίνει: «Το πιο σημαντικό είναι, όμως, ότι για πρώτη φορά οι πόροι αυτοί δεν θα αναλωθούν σε εφήμερα ωφελήματα για την εξυπηρέτηση πελατειακών δικτύων αλλά εξ ολοκλήρου σε δράσεις με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την παρούσα και τις επόμενες γενιές».

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΙΝΑΛ: Αυξήσεις σε βασικά προϊόντα εξανεμίζουν την αύξηση-κοροϊδία των 13 ευρώ

Σεισμός στο Περού: Δεκάδες τραυματίες και ζημιές (εικόνες)

Έγκλημα στην Δάφνη: Στον εισαγγελέα ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 31χρονης (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το Ant1news.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά!22:00Το Ρίο έσπασε ρεκόρ Γκίνες με τη μεγαλύτερη πρωτοχρονιάτικη γιορτή στον κόσμο21:44Οι νέες τιμές των διοδίων που θα ισχύουν το 2026 στους αυτοκινητόδρομους21:30Τασούλας: Ας είναι η νέα χρονιά μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν στηριζόμενοι σε όλα όσα μας ενώνουν21:16Μόνο για τα αστικά λεωφορεία η κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων, από το 202621:02Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών20:48ANT1 Sports: Μεγάλες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου στέλνουν τις ευχές τους ενόψει του νέου έτους20:34Πρωτοχρονιά στον κόσμο: Η υφήλιος αποχαιρετά το 2025 με πυροτεχνήματα και παγωμένες βουτιές20:20Στις φλόγες τυλίχθηκε διαμέρισμα στην Καλαμαριά20:06Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά19:52Το μεγαλύτερο ριφιφί των Χριστουγέννων: Άδειασαν πάνω από 3.000 θυρίδες19:36Έκρυθμη η κατάσταση στο Ιράν: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους (βίντεο)19:22Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 202319:08Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κλείνει το 2025 με καθαρό αποτύπωμα18:54Ουκρανία: "Γελοίο" το βίντεο που παρουσίασε η Μόσχα για τη δήθεν επίθεση στην κατοικία του Πούτιν18:40Γυναίκα έκλεψε κοσμήματα αξίας 44.500 ευρώ και τα πούλησε για… 1.50018:26Παραμένει η κυκλοφοριακή ρύθμιση στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας18:12To Σίδνεϊ της Αυστραλίας γιόρτασε την έλευση του 2026 με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων17:58Μητσοτάκης: Να υποδεχτούμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία την αυγή του νέου έτους17:44Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην πρώτη γραμμή της προφοράς και το 202517:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο