LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 30 Ιουλίου 2021 21:32

Κορονοϊός – ΠΟΥ: η παραλλαγή Δέλτα είναι μια προειδοποίηση

«Μαχόμαστε τον ίδιο ιό, αλλά έναν ιό που έχει γίνει πιο ικανός», ανέφερε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Τα κέρδη που αποκτήθηκαν δύσκολα στον αγώνα κατά της Covid-19 χάνονται, καθώς εξαπλώνεται η μεταδοτικότερη παραλλαγή Δέλτα, αλλά τα εμβόλια που έχει εγκρίνει ο ΠΟΥ παραμένουν αποτελεσματικά απέναντι στην ασθένεια, διαβεβαίωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Τα εγκεκριμένα από τον ΠΟΥ εμβόλια παρέχουν όλα σημαντική προστασία απέναντι στη σοβαρή νόσηση και τη νοσηλεία», τόνισε ο Δρ Μάικ Ράιαν κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Μαχόμαστε τον ίδιο ιό, αλλά έναν ιό που έχει γίνει πιο ικανός», πρόσθεσε.

Η παραλλαγή Δέλτα «είναι μια προειδοποίηση που μας λέει ότι ο ιός εξελίσσεται, αλλά είναι επίσης και μια έκκληση για δράση, να κάνουμε κάτι πριν εμφανιστούν πιο επικίνδυνες παραλλαγές», πρόσθεσε ο Ράιαν, ο οποίος είναι επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ. «Τα ίδια μέτρα που έχουμε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν θα σταματήσουν τον ιό. Σταματούν την παραλλαγή Δέλτα, ιδίως αν προσθέσουμε και τον εμβολιασμό», επέμεινε.

«Κατά μέσο όρο, ένας άνθρωπος που φέρει τον ιό αυτόν θα μολύνει περισσότερους, εκτός και αν τον εμποδίσουμε, συνεχίζοντας να εφαρμόζουμε μέτρα που περιορίζουν τη μετάδοση, όπως την τήρηση των αποστάσεων, τη χρήση μάσκας, την υγιεινή των χεριών, να φροντίζουμε ότι δεν θα περνάμε πάρα πολύ χρόνο σε χώρους με κακό εξαερισμό μαζί με πολλά άτομα και να τηρούμε όλα τα μέτρα που έχουμε αναφέρει τόσες πολλές φορές», συνέχισε.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ανέφερε ότι κατά μέσο όρο, στις πέντε από τις έξι περιοχές που παρακολουθεί ο Οργανισμός, οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 80% κατά τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες. Στην Αφρική οι νεκροί αυξήθηκαν επίσης κατά 80% την ίδια περίοδο.

Το γεγονός αυτό «δεν αλλάζει τη στρατηγική μας, που συνεχίζει να δουλεύει αλλά θα πρέπει να την εφαρμόσουμε πιο αποτελεσματικά (…) και να στείλουμε περισσότερα εμβόλια», εξήγησε ο Ράιαν. «Δεν υπάρχει μαγική σκόνη, δεν υπάρχει μαγική λύση, η μόνη μαγική σκόνη που έχουμε είναι τα εμβόλια», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Σήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς ΠειραιάΣήμερα 21:14 | Ειδήσεις

Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφηκαν στη Λεωφόρο Κηφισού, μετά από σύγκρουση τεσσάρων Ι.Χ. στο ύψος της οδού Λασκαράτου, στην περιοχή του Περιστερίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:02Νέα βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στην Ελβετία - Χωρίς έξοδο διαφυγής το μπαρ21:48Το Κίεβο δίνει εντολή για την απομάκρυνση 3.000 παιδιών και των γονέων τους από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ21:34Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς Πειραιά21:20Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28Καματερό: Συνελήφθη 21χρονος ο οποίος άσκησε σωματική βία σε βάρος 40χρονου19:14Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι διευθυντές του μοιραίου μπαρ 19:00Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις18:46Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η υγεία του είναι "τέλεια"18:32Ουκρανία: Νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών διόρισε ο Ζελένσκι18:18Ξάνθη: Κροτίδα εξερράγη στα χέρια 9χρονου – Ακρωτηρίασαν το δάχτυλό του18:04Μπλόκα αγροτών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο - Συστάσεις για την επιστροφή εκδρομέων17:50Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά17:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο