LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 30 Ιουλίου 2021 21:32

Κορονοϊός – ΠΟΥ: η παραλλαγή Δέλτα είναι μια προειδοποίηση

«Μαχόμαστε τον ίδιο ιό, αλλά έναν ιό που έχει γίνει πιο ικανός», ανέφερε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Τα κέρδη που αποκτήθηκαν δύσκολα στον αγώνα κατά της Covid-19 χάνονται, καθώς εξαπλώνεται η μεταδοτικότερη παραλλαγή Δέλτα, αλλά τα εμβόλια που έχει εγκρίνει ο ΠΟΥ παραμένουν αποτελεσματικά απέναντι στην ασθένεια, διαβεβαίωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Τα εγκεκριμένα από τον ΠΟΥ εμβόλια παρέχουν όλα σημαντική προστασία απέναντι στη σοβαρή νόσηση και τη νοσηλεία», τόνισε ο Δρ Μάικ Ράιαν κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Μαχόμαστε τον ίδιο ιό, αλλά έναν ιό που έχει γίνει πιο ικανός», πρόσθεσε.

Η παραλλαγή Δέλτα «είναι μια προειδοποίηση που μας λέει ότι ο ιός εξελίσσεται, αλλά είναι επίσης και μια έκκληση για δράση, να κάνουμε κάτι πριν εμφανιστούν πιο επικίνδυνες παραλλαγές», πρόσθεσε ο Ράιαν, ο οποίος είναι επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ. «Τα ίδια μέτρα που έχουμε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν θα σταματήσουν τον ιό. Σταματούν την παραλλαγή Δέλτα, ιδίως αν προσθέσουμε και τον εμβολιασμό», επέμεινε.

«Κατά μέσο όρο, ένας άνθρωπος που φέρει τον ιό αυτόν θα μολύνει περισσότερους, εκτός και αν τον εμποδίσουμε, συνεχίζοντας να εφαρμόζουμε μέτρα που περιορίζουν τη μετάδοση, όπως την τήρηση των αποστάσεων, τη χρήση μάσκας, την υγιεινή των χεριών, να φροντίζουμε ότι δεν θα περνάμε πάρα πολύ χρόνο σε χώρους με κακό εξαερισμό μαζί με πολλά άτομα και να τηρούμε όλα τα μέτρα που έχουμε αναφέρει τόσες πολλές φορές», συνέχισε.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους ανέφερε ότι κατά μέσο όρο, στις πέντε από τις έξι περιοχές που παρακολουθεί ο Οργανισμός, οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 80% κατά τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες. Στην Αφρική οι νεκροί αυξήθηκαν επίσης κατά 80% την ίδια περίοδο.

Το γεγονός αυτό «δεν αλλάζει τη στρατηγική μας, που συνεχίζει να δουλεύει αλλά θα πρέπει να την εφαρμόσουμε πιο αποτελεσματικά (…) και να στείλουμε περισσότερα εμβόλια», εξήγησε ο Ράιαν. «Δεν υπάρχει μαγική σκόνη, δεν υπάρχει μαγική λύση, η μόνη μαγική σκόνη που έχουμε είναι τα εμβόλια», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σεισμός στην Ξυνιάδα Φθιώτιδας11:32Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα 10 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ - "Μαζί συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος"11:18Δεμένα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά – Ακυρώσεις δρομολογίων με αποφάσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών11:04Περιστέρι: Νεκρή ανασύρθηκε ηλικιωμένη έπειτα από φωτιά σε διαμέρισμα10:50Μήλος: Ταλαιπωρία για 1.641 επιβάτες – Δεν έδεσαν λόγω κακοκαιρίας τα πλοία10:36Σήμερα η Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας 10:21Οι αγρότες χαλαρώνουν τους αποκλεισμούς - Άνοιξαν οι δρόμοι σε Μπράλο και Τέμπη10:07Εύβοια: Έκρηξη σε υποσταθμό ΔΕΔΔΗΕ στο Αλιβέρι – Χωρίς ρεύμα σπίτια και επιχειρήσεις09:53ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη09:39Ουκρανία: Το μισό Κίεβο δεν έχει θέρμανση - Ο δήμαρχος προτρέπει κατοίκους να φύγουν από την πόλη προσωρινά09:24Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Νέες εξαγωγικές προοπτικές για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα09:10Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία ώστε να αποτρέψουν την κατάληψη του νησιού από τη Ρωσία ή την Κίνα08:56ΟΗΕ: Ο ΓΓ Γκουτέρες καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις κατά των ουκρανικών πολιτικών υποδομών08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Ιανουαρίου08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:13Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο