LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Ιουλίου 2021 15:40

Εθνική Τράπεζα: νέος Πρόεδρος ο Γκίκας Χαρδούβελης

Ανανεώθηκε για ακόμη τρία χρόνια, η θητεία του Παύλου Μυλωνά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.

Γκίκας Χαρδούβελης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας, η οποία ανανέωσε για  ακόμη τρία χρόνια τη θητεία του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, Παύλου Μυλωνά. Επίσης, η Γενική Συνέλευση επικύρωσε την εκλογή του Γκίκα Χαρδούβελη στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας για τα επόμενα τρία χρόνια και ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΔΣ, Κώστα Μιχαηλίδη, για την πολυετή προσφορά και τη σημαντική συμβολή του στο μετασχηματισμό της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Π. Μυλωνάς, απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, επισήμανε τη μεγάλη υποστήριξη που παρείχε η Εθνική σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά κατά την περίοδο της πανδημίας, τόνισε τη θεαματική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της και υπογράμμισε την τεράστια πρόοδο που πέτυχε η Εθνική στον ψηφιακό μετασχηματισμό, προσφέροντας σήμερα το καλύτερο πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών στην ελληνική αγορά.

Η σημαντική βελτίωση της αποτελεσματικότητας μέσω του προγράμματος μετασχηματισμού της τράπεζας, τόνισε ακόμη ο κ. Μυλωνάς, καθιστά την Εθνική ισχυρή και έτοιμη σήμερα να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη ευκαιρία που διανοίγεται για την ανάπτυξη της χώρας. Να στηρίξει τις νέες επενδύσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και να ενισχύσει, ως η τράπεζα Πρώτης Επιλογής, κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

Ανοίγοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Μιχαηλίδης, αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξαιρετική συνεργασία και την πολύτιμη συνεισφορά τους, συνεχάρη τον Π. Μυλωνά και την εκτελεστική του ομάδα για την πρόοδο, την αποτελεσματικότητα και την ηγεσία που επέδειξαν κάτω από δύσκολες συνθήκες αβεβαιότητας.

Ιδιαίτερα, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι είναι πολύ περήφανος για το τι κατάφερε η τράπεζα μέσω του προγράμματος μετασχηματισμού της κατά τα τελευταία τρία χρόνια και πρόσθεσε ότι η Εθνική γίνεται καθημερινά μία καλύτερη τράπεζα για τους πελάτες και τους μετόχους της. Μία τράπεζα που αλλάζει, καινοτομεί και πρωτοπορεί.

Ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χαρδούβελης, αμέσως μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, δήλωσε ότι η Εθνική Τράπεζα, σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχύτητα, παραμένει το σταθερό σημείο αναφοράς στην εξέλιξη και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Επισήμανε ότι χάρις στη μεταρρυθμιστική πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, τη χρηματοδότηση που προσφέρει το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, η Ελλάδα έχει μια τεράστια ευκαιρία να κάνει το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα.

Η Εθνική Τράπεζα, και ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα, συμπλήρωσε, αποκτούν σημαντικό μέρος της ευθύνης, για την πορεία, τους ρυθμούς και την επιτυχία αυτού του εθνικού εγχειρήματος. Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε ότι η Εθνική αποτελεί πλέον μία ισχυρή τράπεζα της σύγχρονης εποχής και συνεχάρη γι' αυτό όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, τον απερχόμενο πρόεδρο και ιδιαίτερα τον κ. Μυλωνά.

Ειδήσεις σήμερα:

Γεννηματά για Ταμείο Ανάκαμψης: Να γίνει δίκαιη κατανομή των πόρων

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κωπηλασία: Ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (βίντεο)

Κορονοϊός - Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για παιδιά άνω των 12 ετών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύοΣήμερα 09:07 | Ειδήσεις

Πως σχολίασε την ομιλία Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του και τον «εξώστη στον οποίο έβαλαν Φάμελλο και Χαρίτση».

Χωρίς ταξί και σήμερα η ΑττικήΧθες 21:56 | Ειδήσεις

Συγγνώμη για την ταλαιπωρία που θα υποστεί το επιβατικό κοινό της Αττικής, ζητά μεταξύ άλλων στη νέα ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!Σήμερα 08:24 | Ειδήσεις

Το Σωματείο Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Μακεδονίας, αλλά και οι ψαράδες από την Μηχανιώνα, θα συμπαρασταθούν στους αγρότες που είναι στο μπλόκο των Μαλγάρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πούτιν: Δεν αποδεχόμαστε ορισμένα σημεία της ειρηνευτικής πρότασης των ΗΠΑ10:41Οικοδόμοι: Πανελλαδική 24ώρη απεργία10:27Συναγερμός στην Αργολίδα: Χάθηκε ψαράς στον κόλπο της Επιδαύρου10:13Κοζάνη: Οδηγός λεωφορείου που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ πέθανε από ανακοπή πάνω στο τιμόνι09:59ΝΒΑ: Νίκη για τους Μπακς – νέος τραυματισμός του Αντετοκούνμπο09:45Δένδιας: Χρόνια Πολλά στο Πυροβολικό μας για την εορτή της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας09:31Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύο09:17Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Ηράκλειο και Χανιά09:03Τροχαίο στον Κηφισό - Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες08:49Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!08:35Μαδούρο: Επιβεβαίωσε πως συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ08:21Λέρος: Καταδίωξη ταχύπλοου με δεκάδες μετανάστες08:07Σόκρατες: Ο εμβληματικός “Γιατρός της Δημοκρατίας”07:53Πάτρα: Διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερα άτομα που ήθελαν να τον ληστέψουν07:39Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της07:25Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 07:11“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώρας06:57Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Δεκεμβρίου06:42Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη – έκλεισαν και οι 3 λωρίδες06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο