LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 30 Ιουλίου 2021 11:30

“The Enforcer”: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη

Τα συνεργεία αποχωρούν και το….Μαϊάμι γίνεται ξανά Θεσσαλονίκη, λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Αντόνιο Μπαντέρας από την πόλη.

Θεσσαλονίκη - γυρίσματα - The Enforcer

Είναι νωρίς το μεσημέρι, Πέμπτη 29 Ιουλίου, και κορδέλες σταματούν την κίνηση για τους κατοίκους και τους παραθεριστές στην παραθαλάσσια Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Στο βάθος, πίσω από τις κορδέλες, διακρίνεται ένα μελίσσι από ανθρώπους. Ο γνωστός στους Θεσσαλονικείς παραλιακός δρόμος έχει μεταμορφωθεί για λίγες ώρες και είναι πλημμυρισμένος από αυτοκίνητα με αμερικανικές πινακίδες, μηχανές μεγάλου κυβισμού «Made in USA», ποδήλατα, χομπίστες πάνω σε ρόλερ, εξοπλισμό και άφθονους βοηθητικούς extras ηθοποιούς.

«Στις θέσεις σας... Έτοιμοι... background!» θα ακουστεί από το προσωπικό. Οι τεχνικοί θα κάνουν απόλυτη ησυχία και ξαφνικά δεκάδες «περαστικοί» που ήταν ακίνητοι πάνω στο πεζοδρόμιο θα κινηθούν ταυτόχρονα, σαν σε χορογραφία. Το Μαϊάμι θα ζωντανέψει για μια τελευταία φορά στη Θεσσαλονίκη, ενώ η πρώτη παραγωγή του Χόλιγουντ στην πόλη θα διανύει τα τελευταία της λεπτά γυρισμάτων.

Θεσσαλονίκη - γυρίσματα - The Enforcer

Νερό, σνακ κι ομπρέλες για σκιά στα διαλείμματα κυριαρχούν στον χώρο. Η θερμοκρασία που αγγίζει τους 38 βαθμούς στο παραλιακό προάστιο της Θεσσαλονίκης δεν φαίνεται να πτοεί τα εκατοντάδες άτομα που συνεργάζονται για τα τελευταία πληθωρικά πλάνα της ταινίας. «Στοπ. Ξανά στις θέσεις... Πάμε άλλη μια» ακούγεται στο παρασκήνιο και οι λήψεις ξεκινούν ξανά, αφού ο σκηνοθέτης συζητήσει με μερικούς «extras» και αλλάξει κάποια από τα στοιχεία της σκηνής. Η διαδικασία θα επαναληφθεί αρκετές φορές μέχρι, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, να ολοκληρωθούν οι διαφορετικές εγγραφές, όπως τις ζητά ο «ιδιαίτερα οπτικός», όπως τον περιγράφει το προσωπικό, Ρίτσαρντ Χιουζ (Richard Hughes), ο Αυστραλός σκηνοθέτης.

Η Πέμπτη 29 Ιουλίου ήταν η τελευταία γεμάτη με κινηματογραφική δράση ημέρα για τα γυρίσματα του «The Enforcer» στη Θεσσαλονίκη. Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει λιγοστά συμπληρωματικά πλάνα και επιπλέον λήψεις που ίσως θα απαιτηθούν, ώστε ο σκηνοθέτης της ταινίας που γυρίστηκε στην Θεσσαλονίκη μέσα σε πέντε εβδομάδες, να έχει όλο το υλικό που θα χρειαστεί. Υλικό που θα τον βοηθήσει να υλοποιήσει το κινηματογραφικό του όραμα, που έχει ως πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Θεσσαλονίκη - γυρίσματα - The Enforcer

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, που προέβλεπε ότι η χολιγουντιανή ταινία θα κλείσει την κλακέτα της και τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιουλίου. Κατά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθούν σταδιακά οι πάσης φύσεως γραφειοκρατικές -και όχι μόνο- διαδικασίες.

Θεσσαλονίκη - γυρίσματα - The Enforcer

Τα πρώτα μονταρισμένα δείγματα της ταινίας με την μορφή μικρών τρέιλερ αναμένονται αρκετά αργότερα αν και ήδη από την τέταρτη εβδομάδα γυρισμάτων μέχρι και το τέλος της πέμπτης, έχει ξεκινήσει μια προεργασία με το υλικό που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη, μια πρακτική που είναι συνήθης στο Χόλιγουντ, ώστε να επιταχύνεται το τελικό μοντάζ.

Θεσσαλονίκη - γυρίσματα - The Enforcer

Οι Θεσσαλονικείς τώρα πια μπορούν να ...προγραμματίσουν το ραντεβού τους με τη μεταμορφωμένη σε Μαϊάμι πόλη τους για το 2022, όταν προβλέπεται να βγει η ταινία στις αίθουσες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έρχεται στην Ελλάδα με το Κύπελλο

Μπιμπίλας στον ΑΝΤ1: Το Πειθαρχικό του ΣΕΗ εξετάζει την αποβολή τριών ηθοποιών (βίντεο)

Αργεντινή: η στιγμή που η θάλασσα “καταπίνει” σπίτι (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, ΛαύριοΣήμερα 19:32 | Ειδήσεις

Δεν αποκλείονται νέες ματαιώσεις ή τροποποιήσεις δρομολογίων, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού - Εντοπίσθηκαν μαχαίρι, ναρκωτικά και κινητό τηλέφωνο19:24Φθιώτιδα: Έπεσαν δέντρα στη Λοκρίδα λόγω των ισχυρών ανέμων19:10Οι Γροιλανδοί απαντούν στον Τραμπ: "Δεν θέλουμε να είμαστε Αμερικανοί"18:56Πάνω από 100 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας18:42Προϋπολογισμός 2025 – πρωτογενές πλεόνασμα: Σημαντική υπέρβαση έναντι του στόχου18:28Ολυμπιακός: Χωρίς Ποντένσε και Ροντινέι με Ατρόμητο18:14ΝΒΑ: Ο Αντετοκούνμπο κλείδωσε… τον ΛεΜπρόν και χάρισε την νίκη στα “ελάφια”18:01Τροχαίο στην Κόρινθο: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό17:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο