LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΔημοσίευση: 29 Ιουλίου 2021 15:58 | Ανανέωση: 29 Ιουλίου 2023 10:05

Ρένα Βλαχοπούλου: Σαν σήμερα έφυγε η “Κόμισσα της Κέρκυρας”

Η Κερκυραία με το μοναδικό ταπεραμέντο που άφησε το στίγμα της στον ελληνικό κινηματογράφο, έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα. 

Ρένα Βλαχοπούλου

Σαν σήμερα το 2004 έφυγε από τη ζωή μία από τις μεγαλύτερες σταρ  του κινηματογράφου που έβγαλε η χώρα μας, η Ρένα Βλαχοπούλου. Η κερκυραία σταρ άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στο θέατρο και στον κινηματογράφο και αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο.

Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει από τον θάνατο της η Ρένα Βλαχοπούλου, η Κερκυραία τραγουδίστρια με το ανεπανάληπτο ταπεραμέντο, και την εξαιρετική φωνή ζει ακόμη μέσα από τα τραγούδια και τις ταινίες της, αποτελώντας ένα από τα ορόσημα της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.

Το ταλέντο της Ρένας Βλαχοπούλου «ξεχείλιζε» από τότε που ήταν μικρή, με τη μουσική και το τραγούδι να αποτελούν το πεδίο σπουδών της. Το 1951 η Κερκυραία ηθοποιός κατέκτησε τον τίτλο της «Βασίλισσας της Τζαζ». Σύντομα στη ζωή της μπήκε η υποκριτική. Το ταπεραμέντο και το ταλέντο της αποκαλύπτεται σε κάθε μορφασμό, σε κάθε βήμα. Πρωταγωνίστησε σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες και άφησε το δικό της στίγμα μέσα από το χιούμορ της και της διαχρονικές ατάκες της, όπως το «Σούζυ τρως».

Το ντεμπούτο της Ρένας Βλαχοπούλου στον ελληνικό κινηματογράφο έγινε το 1956, στην ταινία «Πρωτευουσιάνικες Περιπέτειες». Ακολούθησαν μεγάλες επιτυχίες  με τις πιο γνωστές μέχρι και σήμερα να είναι: «Η Κόμισα της Κέρκυρας», «Η χαρτοπαίχτρα», «Η θεία μου η χίπισσα», «Η παριζιάνα», « Μια τρελή -τρελή σαραντάρα», «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» και πολλές πολλές ακόμα.

Ρένα Βλαχοπούλου

Στα 21 της χρόνια γνωρίστηκε με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Κώστα Βασιλείου, με τον οποίο ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν

Ο γάμος τους όμως δεν κράτησε για πολύ αφού οι δύο τους πήραν διαζύγιο το 1941.Το 1942 γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Γιάννη Κωστόπουλο και παντρεύονται . Όμως, οι πολλές ώρες εργασίας της «δοκιμάζουν» τον γάμο της και έτσι η Ρένα Βλαχοπούλου παίρνει διαζύγιο έπειτα από τέσσερα χρόνια γάμου.

Στα μέσα του '60 γνωρίζει τον τελευταίο σύζυγό της, Γιώργο Λαφαζάνη, τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της, με τον οποίο παραμένουν αγαπημένοι και ερωτευμένοι μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος.

Το 1995 βραβεύτηκε με το Αναμνηστικό Μετάλλιο Δημήτρη Ψαθά για την ερμηνεία της στη «Χαρτοπαίχτρα» του Ψαθά, στο θέατρο Μπρόντγουεϊ, ενώ το 2003 τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Φοίνικος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο

Η Ρένα Βλαχοπούλου «έφυγε» από τη ζωή στις 29 Ιουλίου του 2004, μία ημέρα μετά τα 87α γενέθλιά της. Είχε μπει στο Ιατρικό Κέντρο στις 16 Ιουλίου για να χειρουργηθεί, έχοντας υποστεί διάτρηση στομάχου. Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς.

Ρένα Βλαχοπούλου

Την ημέρα της κηδείας της όλα τα καταστήματα στην Κέρκυρα παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους.

Όλοι όσοι λατρεύουν τον ελληνικό κινηματογράφο αγαπούν τη Ρένα Βλαχοπούλου για το χαμόγελο και το μπρίο της, τους απίθανους μορφασμούς της και φυσικά το ταλέντο της.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλήνιες - Ντεμπά: Από την δομή φιλοξενίας σε.. Σχολή του ΕΚΠΑ (εικόνες)

Τροχαίο με τραυματισμούς - Δήμαρχος ο ένας οδηγός (εικόνες)

Βέλγιο: Σκότωσε και διαμέλισε την μητέρα του

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα δοθεί παράταση, είπε ο υπουργός

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμωνΣήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Επίσης μίλησε και για τις τιμές των καυσίμων και την συνεχή άνοδο που καταγράφουν.

Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικόςΣήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη η επεισοδιακή καταδίωξη που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο