LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΔημοσίευση: 29 Ιουλίου 2021 15:58 | Ανανέωση: 29 Ιουλίου 2023 10:05

Ρένα Βλαχοπούλου: Σαν σήμερα έφυγε η “Κόμισσα της Κέρκυρας”

Η Κερκυραία με το μοναδικό ταπεραμέντο που άφησε το στίγμα της στον ελληνικό κινηματογράφο, έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα. 

Ρένα Βλαχοπούλου

Σαν σήμερα το 2004 έφυγε από τη ζωή μία από τις μεγαλύτερες σταρ  του κινηματογράφου που έβγαλε η χώρα μας, η Ρένα Βλαχοπούλου. Η κερκυραία σταρ άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στο θέατρο και στον κινηματογράφο και αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο.

Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει από τον θάνατο της η Ρένα Βλαχοπούλου, η Κερκυραία τραγουδίστρια με το ανεπανάληπτο ταπεραμέντο, και την εξαιρετική φωνή ζει ακόμη μέσα από τα τραγούδια και τις ταινίες της, αποτελώντας ένα από τα ορόσημα της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.

Το ταλέντο της Ρένας Βλαχοπούλου «ξεχείλιζε» από τότε που ήταν μικρή, με τη μουσική και το τραγούδι να αποτελούν το πεδίο σπουδών της. Το 1951 η Κερκυραία ηθοποιός κατέκτησε τον τίτλο της «Βασίλισσας της Τζαζ». Σύντομα στη ζωή της μπήκε η υποκριτική. Το ταπεραμέντο και το ταλέντο της αποκαλύπτεται σε κάθε μορφασμό, σε κάθε βήμα. Πρωταγωνίστησε σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες και άφησε το δικό της στίγμα μέσα από το χιούμορ της και της διαχρονικές ατάκες της, όπως το «Σούζυ τρως».

Το ντεμπούτο της Ρένας Βλαχοπούλου στον ελληνικό κινηματογράφο έγινε το 1956, στην ταινία «Πρωτευουσιάνικες Περιπέτειες». Ακολούθησαν μεγάλες επιτυχίες  με τις πιο γνωστές μέχρι και σήμερα να είναι: «Η Κόμισα της Κέρκυρας», «Η χαρτοπαίχτρα», «Η θεία μου η χίπισσα», «Η παριζιάνα», « Μια τρελή -τρελή σαραντάρα», «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» και πολλές πολλές ακόμα.

Ρένα Βλαχοπούλου

Στα 21 της χρόνια γνωρίστηκε με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Κώστα Βασιλείου, με τον οποίο ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν

Ο γάμος τους όμως δεν κράτησε για πολύ αφού οι δύο τους πήραν διαζύγιο το 1941.Το 1942 γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Γιάννη Κωστόπουλο και παντρεύονται . Όμως, οι πολλές ώρες εργασίας της «δοκιμάζουν» τον γάμο της και έτσι η Ρένα Βλαχοπούλου παίρνει διαζύγιο έπειτα από τέσσερα χρόνια γάμου.

Στα μέσα του '60 γνωρίζει τον τελευταίο σύζυγό της, Γιώργο Λαφαζάνη, τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής της, με τον οποίο παραμένουν αγαπημένοι και ερωτευμένοι μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος.

Το 1995 βραβεύτηκε με το Αναμνηστικό Μετάλλιο Δημήτρη Ψαθά για την ερμηνεία της στη «Χαρτοπαίχτρα» του Ψαθά, στο θέατρο Μπρόντγουεϊ, ενώ το 2003 τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Φοίνικος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο

Η Ρένα Βλαχοπούλου «έφυγε» από τη ζωή στις 29 Ιουλίου του 2004, μία ημέρα μετά τα 87α γενέθλιά της. Είχε μπει στο Ιατρικό Κέντρο στις 16 Ιουλίου για να χειρουργηθεί, έχοντας υποστεί διάτρηση στομάχου. Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς.

Ρένα Βλαχοπούλου

Την ημέρα της κηδείας της όλα τα καταστήματα στην Κέρκυρα παρέμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους.

Όλοι όσοι λατρεύουν τον ελληνικό κινηματογράφο αγαπούν τη Ρένα Βλαχοπούλου για το χαμόγελο και το μπρίο της, τους απίθανους μορφασμούς της και φυσικά το ταλέντο της.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλήνιες - Ντεμπά: Από την δομή φιλοξενίας σε.. Σχολή του ΕΚΠΑ (εικόνες)

Τροχαίο με τραυματισμούς - Δήμαρχος ο ένας οδηγός (εικόνες)

Βέλγιο: Σκότωσε και διαμέλισε την μητέρα του

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο