LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Ιουλίου 2021 23:21

Κορονοϊός - Γαλλία: Νέα μέτρα μπροστά στο τέταρτο κύμα

Η Γαλλία αντιμέτωπη με μια υγειονομική κατάσταση που συνεχίζει να επιδεινώνεται και παραμένει ανησυχητική.

AP - ΓΑΛΛΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Νέο υγειονομικό πρωτόκολλο στα σχολεία, γενίκευση του υγειονομικού πιστοποιητικού στις 9 Αυγούστου, κήρυξη κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στις γαλλικές Αντίλλες: η Γαλλία υιοθετεί μια νέα σειρά μέτρων προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της Covid-19, εναντίον της οποίας έχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% του πληθυσμού της.

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, του οποίου προήδρευσε μέσω βιντεοδιάσκεψης ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, από το αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευε για επίσημη επίσκεψη στην Πολυνησία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για μια υγειονομική κατάσταση «που συνεχίζει να επιδεινώνεται και παραμένει ανησυχητική». «Μετράμε ήδη περισσότερα από 19.000 κρούσματα την ημέρα κατά μέσο όρο, πρόκειται για ένα ποσοστό 97% μεγαλύτερο σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα», υπογράμμισε ο Γκαμπριέλ Ατάλ, περιγράφοντας έναν χάρτη της Γαλλίας «σχεδόν ολόκληρο κόκκινο».

Η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης θα κηρυχθεί επομένως απόψε στη Γουαδελούπη, τον Άγιο Μαρτίνο και τον Άγιο Βαρθολομαίο, λόγω ενός υψηλού δείκτη επίπτωσης και μιας πολύ μικρής εμβολιαστικής κάλυψης σε αυτά τα τρία γαλλικά νησιά των Αντιλλών. Η Γαλλία ξεπέρασε χθες το βράδι το όριο του 50% του πληθυσμού της που έχει πλήρως εμβολιαστεί, ένα επίπεδο που θεωρείται ότι απέχει πολύ από το όριο συλλογικής ανοσίας, το οποίο εκτιμάται σε περίπου 90% με τη νέα παραλλαγή Δέλτα.

Ένας νέος νόμος σχετικά με μέτρα αντί-Covid, μεταξύ αυτών το υγειονομικό πάσο, θα τεθεί σε ισχύ στις 9 Αυγούστου, έγινε επίσης γνωστό από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δηλαδή τέσσερις ημέρες μετά την απόφαση που αναμένεται από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Το πάσο (αρνητικό τεστ Covid, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης) είναι ήδη υποχρεωτικό στη Γαλλία από τις 21 Ιουλίου σε χώρους ψυχαγωγίας και πολιτισμού (κινηματογράφοι, μουσεία…), όπου συγκεντρώνονται περισσότερα από 50 άτομα. Όμως, ο νέος νόμος προβλέπει την επέκτασή του στα καφέ- εστιατόρια, σε εμπορικές εκθέσεις, σε τρένα μακρινών αποστάσεων, σε πτήσεις εσωτερικούΣτους κατόχους εισιτηρίων τρένων που θα διαγιγνώσκονται θετικοί σε τεστ θα επιστρέφεται το ποσό που έχουν καταβάλει, όπως συμβαίνει στις αερομεταφορές.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ, ανακοίνωσε χθες ότι κατά την επιστροφή στη νέα σχολική χρονιά, οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, εφόσον εντοπιστεί ένα κρούσμα Covid στην τάξη του, ενώ οι τάξεις του δημοτικού (6-11 ετών) θα πρέπει να κλείνουν από το πρώτο κρούσμα. Η έξαρση των μολύνσεων συνεχίστηκε με 26.871 καταγεγραμμένα κρούσματα χθες, τον υψηλότερο αριθμό από τα τέλη Απριλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Παλαιστίνη: Νεκρό παιδί από πυρά Ισραηλινών

Φωτιά στην Πάτρα: καμένα σπίτια, τραυματίες και απόγνωση (εικόνες)

Πέθανε ο Dusty Hill των ZZ Top

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυραΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη η νέα τραγωδία στην άσφαλτο, με θύμα ένα παλικάρι 19 ετών, το αυτοκίνητο του οποίου έπεσε από γέφυρα.

Νέος Κόσμος: Φορτηγό “έπεσε” πάνω σε 11 αυτοκίνητα (βίντεο)Σήμερα 08:16 | Ειδήσεις

Πανικόβλητοι οι κάτοικοι της περιοχής "άκουσαν" μέσα στην νύχτα τα αποτελέσματα της τρελής πορείας του φορτηγού, που τράκαρε συνολικά 11 αυτοκίνητα. 

Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)Σήμερα 06:34 | Ειδήσεις

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Κόρι Μπούκερ, έσπασε το ρεκόρ για την μεγαλύτερης διάρκειας ομιλίας στην Γερουσία, που κατείχε ένας Ρεπουμπλικάνος εδώ και δεκαετίες.

Πέθανε ο Βαλ ΚίλμερΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Η κόρη του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον πρόωρο χαμό του Βαλ Κίλμερ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Ρόδος: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές (βίντεο ντοκουμέντο)08:38Νέος Κόσμος: Φορτηγό “έπεσε” πάνω σε 11 αυτοκίνητα (βίντεο)08:24Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης08:10Τροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυρα07:57Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ07:44Εορτολόγιο - 2 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:30Βραζιλία: Νεογέννητο μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών (βίντεο)07:17Πατήσια - Φωτιά στην πρώην Εριουργία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (εικόνες)07:03Ακαθάριστα οικόπεδα: Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις, η διορία και το αίτημα για παράταση06:50Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη06:22Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη - Που θα είναι τοπικά ισχυρές06:09FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο