LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Ιουλίου 2021 15:46

Φωτιά στην Κύπρο: “Μάχη” με τις φλόγες (εικόνες)

Τρία πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει και βρίσκονται σε εξέλιξη  στην Κύπρο. Εκκενώνονται κατοικίες.

Κύπρος - Ακτή Κυβερνήτη - πυρκαγιά

Τρία πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει και βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, φωτιά εκδηλώθηκε μεταξύ των Κοινοτήτων Τόχνης - Καλαβασού σε ξερά χόρτα και άγρια βλάστηση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Κύπρου Αντρέα Κεττή, «επιχειρούν για την κατάσβεσή της τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από ΕΜΑΚ και Λάρνακα, όπως επίσης και φορητές πυροσβεστικές μονάδες από το Ταμείο Θήρας. Επιπρόσθετα επιχειρεί ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών και ενεργοποιούνται δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων για επιπρόσθετη βοήθεια».

Επίσης, λόγω πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Ακτής του Κυβερνήτη, έχουν κλείσει για την τροχαία κίνηση, οι λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου Λευκωσίας - Λεμεσού, με κατεύθυνση τη Λεμεσό. Το τμήμα του δρόμου που παραμένει κλειστό εκτείνεται από την έξοδο της Ακτής του Κυβερνήτη μέχρι και την έξοδο Μονής. Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε αρχικά σε αυτοκίνητο που κινείτο στην περιοχή και στη συνέχεια να επεκτάθηκε σε παρακείμενα χωράφια. Από τη φωτιά στο αυτοκίνητο δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός. Για κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται στην περιοχή δυνάμεις πυρόσβεσης.

Κύπρος - Ακτή Κυβερνήτη - πυρκαγιά

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί. Καλούνται επίσης να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην κοινότητα Αναλιώντα της Επαρχίας Λευκωσίας σε ξερά χόρτα και άγρια βλάστηση. Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεσή της δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την Επαρχία Λευκωσίας και πέντε από το Τμήμα Δασών. Επιπρόσθετα γίνονται ρίψεις νερού από ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.

Κύπρος - Ακτή Κυβερνήτη - πυρκαγιά

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με άλλα δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από την Επαρχία Λευκωσίας, ενώ επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα (τρία αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας).

Κύπρος - Ακτή Κυβερνήτη - πυρκαγιά

Στην περιοχή που εξελίσσεται η πυρκαγιά, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, υπάρχουν μεμονωμένες κατοικίες και οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να τις διαφυλάξουν. Η Πολιτική Άμυνα σε συνεργασία με την Αστυνομία αναλαμβάνουν να εκκενώσουν κάποιες μεμονωμένες κατοικίες στην περιοχή Ακτή Κυβερνήτη, ανέφερε ο κος Κεττής.

Φωτογραφίες - βίντεο: Ant1.com.cy

Ειδήσεις σήμερα:

Θάσος: τραυματίστηκε από το σκάφος του συζύγου της

Κορονοϊός: Γιατί νοσούν οι εμβολιασμένοι

Κορονοϊός: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κινσάσας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσαΣήμερα 07:35 | Ειδήσεις

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, με αλλαγές στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό στη ΘεσσαλονίκηΣήμερα 08:43 | Ειδήσεις

Ποιες μέρες θα πραγματοποιηθεί. 

Με την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2026Σήμερα 08:13 | Ειδήσεις

Η πενθήμερη συζήτηση του Προϋπολογισμού, η οποία άρχισε το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Δεκεμβρίου, ενεγράφηκαν και ζήτησαν να τοποθετηθούν 194 βουλευτές από όλα τα κόμματα και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Εκτός λειτουργίας η Γραμμή 3 του Μετρό από Χολαργό μέχρι ΑεροδρόμιοΣήμερα 08:25 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη σηματοδότηση και για αυτό έχει τεθεί εκτός λειτουργίας η γραμμή. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Νέες κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων της δυτικής Ελλάδας09:2824ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσα09:14Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη09:00Λάρισα: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας08:46Εκτός λειτουργίας η Γραμμή 3 του Μετρό από Χολαργό μέχρι Αεροδρόμιο08:32Με την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 202608:16Miles Davis: Ο άνθρωπος που δεν άφησε ποτέ την τζαζ να μείνει ακίνητη08:02Λαμία: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες07:48Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί07:34Απεργία: "Λουκέτο" σήμερα στους δήμους της χώρας07:24Σεισμός 5,2 ρίχτερ στη Ζάκυνθο07:10Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή 5 δισ. κατά του BBC07:00Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Δεκεμβρίου06:48Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ουκρανία να βρεθεί ένας συμβιβασμός06:38ΟΠΕΚΑ: Αυξάνεται από το νέο έτος το επίδομα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Φοινικούντα: Προφυλακίστηκαν ανιψιός και επιχειρηματίας23:59Μερτς για σύνοδο Βερολίνου: Ίσως η μεγαλύτερη διπλωματική δυναμική από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία23:45Η ΚΕΔΕ βάζει “λουκέτο” στους δήμους όλης της χώρας την Τρίτη23:31Χανιά: Ηλικιωμένες προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στις φυλακές για τους γιους τους23:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο