LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Ιουλίου 2021 11:25

“Πυρά” Μπάιντεν στην Ρωσία: “Επιδιώκουν ανάμειξη στις εκλογές του 2022”

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Πούτιν και διεμήνυσε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πόλεμο.

ΠΟΥΤΙΝ - ΜΠΑΙΝΤΕΝ - ΓΕΝΕΥΗ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε χθες τη Ρωσία ότι επιδιώκει να προκαλέσει αναταραχή στις βουλευτικές εκλογές του 2022 στις ΗΠΑ και ότι διασπείρει «παραπληροφόρηση», επικαλούμενος το περιεχόμενο των απόρρητων ενημερώσεών του από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.  

«Δείτε τι κάνει η Ρωσία ήδη για τις εκλογές του 2022 και την παραπληροφόρηση. Αυτή είναι καθαρά και ξάστερα παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας μας», υποστήριξε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο γραφείο της διευθύντριας των υπηρεσιών πληροφοριών (ODNI), κοντά στην Ουάσινγκτον. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε εξάλλου εναντίον του ρώσου ομολόγου του, του Βλαντίμιρ Πούτιν.  Ο Ρώσος πρόεδρος «έχει αληθινό πρόβλημα, είναι επικεφαλής μιας οικονομίας που έχει πυρηνικά όπλα και πετρελαιοπηγές και τίποτε άλλο», είπε ο Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι «αυτό τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο κατά την άποψή μου».  

Ο αρχηγός του κράτους των ΗΠΑ εξέφρασε ανησυχία για την κλιμάκωση των κυβερνοεπιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών με τη χρήση λυτρισμικού, δηλαδή την εγκατάσταση σε υπολογιστές ή δίκτυα κακόβουλου λογισμικού αποκλεισμού των χρηστών τους και κατόπιν την απαίτηση για λύτρα, συχνά σε bitcoin, για να ανακτηθεί η πρόσβαση. 

Ο Τζο Μπάιντεν διεμήνυσε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν «σε πόλεμο, αληθινό πόλεμο με τουφέκια».

Οι λεγόμενες ενδιάμεσες εκλογές θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2022. Σε αυτές θα ανανεωθεί η σύνθεση όλης της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ενός τρίτου της Γερουσίας. 

Οι ΗΠΑ πρόσαψαν πρόσφατα στην Κίνα την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση του Μαρτίου εναντίον της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Exchange της Microsoft, ενώ ο Λευκός Οίκος έχει επιρρίψει σε πολλές περιπτώσεις στη Ρωσία την ευθύνη για επιθέσεις με λυτρισμικό. 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοχρέη: Πώς γίνεται η ρύθμισή τους

Πέτρος Φιλιππίδης: Οδεύει προς τις φυλακές Τρίπολης

Κορονοϊός - Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 51000 οι θάνατοι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤι καιρό θα κάνει σήμερα ΤετάρτηΣήμερα 06:13 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025.

Τραγωδία στην Ισπανία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιές και καύσωνα – Ανάμεσά τους και παιδί 2 ετώνΣήμερα 06:20 | Ειδήσεις

Οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η Ισπανία βιώνει τον θερμότερο μήνα στην ιστορία της.

Τραμπ: Το Ισραήλ αποδέχτηκε πρόταση για 60ήμερη κατάπαυση πυρός – Κάλεσμα στη Χαμάς να συμφωνήσειΣήμερα 06:33 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση συμφώνησε στους όρους πρότασης για προσωρινή εκεχειρία με τη Χαμάς στη Γάζα.

Αλέκος Παναγούλης: Η απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου και το... περίεργο τροχαίο δυστύχημαΠαρασκευή 02 Ιουλίου 2021 10:57 | Ειδήσεις

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο άνθρωπος που προσπάθησε να "αλλάξει" την ιστορία της Ελλάδας. Μάθετε την ιστορία της ζωής του... 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αλέκος Παναγούλης: Η απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου και το... περίεργο τροχαίο δυστύχημα 06:57Τραμπ: Το Ισραήλ αποδέχτηκε πρόταση για 60ήμερη κατάπαυση πυρός – Κάλεσμα στη Χαμάς να συμφωνήσει06:43Τραγωδία στην Ισπανία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιές και καύσωνα – Ανάμεσά τους και παιδί 2 ετών06:29Τι καιρό θα κάνει σήμερα Τετάρτη06:15ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο