LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Ιουλίου 2021 09:30 | Ανανέωση: 28 Ιουλίου 2021 09:44

Γεωργαντάς: σε 8 μέρες ενεργοποιήθηκαν 210.000 freedom pass

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον ΑΝΤ1 για τα ραντεβού ανά ηλιακή ομάδα.

Γεωργσντάς - Καλοκαίρι ΜΑζί

«Σε 8 μέρες έχουν ενεργοποιηθεί 210.000 freedom pass και ήδη άρχισαν να ξοδεύονται τα  χρήματα από την κάρτα», ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», «δικαιούχοι είναι 275.000 νέοι 20-24 ετών» και περίπου 10.000 – 15.000 αιτήσεις θα ολοκληρωθούν σήμερα.

Για την ηλικιακή ομάδα των 15- 17 ετών, «δεν υπάρχει στόχος, θέλουμε να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι μπορούν», σχολίασε και εξήγησε ότι, δεδομένης της δύσκολης θερινής περιόδου, «προσπαθούμε να διατηρήσουμε ικανοποιητικό επίπεδο».

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι, οι μόνες δύο ηλιακές ομάδας που έχουν ξεπεράσει το 85% σε ποσοστό εμβολιασμών, αυτές είναι οι ομάδες  75- 79 και 65- 69 «αριθμό που τον θέλουμε σε όλους άνω των 60».

Όσο αφορά στους κατ’οίκον εμβολιασμούς, έχουν γίνει 400, από τις περίπου 1500 αιτήσεις που έχουν γίνει, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Γ.Γεωργαντά στα κινητά συνεργεία που εμβολιάζουν ήδη κόσμο σε απομακρυσμένες περιοχές.

 «Χθες 67.000 εμβολιασμούς, ξέρουμε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολες αυτές οι εβδομάδες», λόγω διακοπών, σημείωσε τονίζοντας ότι, «μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού την ίδια μέρα ή την επομένη το αργότερο για τον εμβολιασμό του ή να αλλάξει το ραντεβού του, να το κάνει εκεί που κάνει διακοπές».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μετά τις ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνέπεσε με τις ανακοινώσεις για το freedom pass, «υπήρξε κινητικότητα και 600.000 έκλεισαν ραντεβού».

«Η επιδημιολογική κατάσταση είναι αυτή που θα καθορίσει τα επόμενα βήματά μας. Αυτό αποτυπώνεται και στη χθεσινή έκκληση του πρωθυπουργού προς τους εκπαιδευτικούς», απάντησε σε ερώτημα για το αν θα προστεθούν κι άλλες επαγγελματικές κατηγορίες στην υποχρεωτικότητα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που νόσησαν αλλά δεν έχουν καταγραφεί επίσημα και δεν μπορούν να πάρουν το πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο ισχύει για έξι μήνες», κατέληξε παραδεχόμενος ότι «υπάρχει ζήτημα και προσπαθούμε να το λύσουμε».

Σήμερα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, "σπάσαμε το φράγμα των 5 εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων".

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Γιατί νοσούν οι εμβολιασμένοι

Κορονοϊός: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κινσάσας

Ολυμπιακοί Αγώνες – κωπηλασία: Πρόκριση με παγκόσμιο ρεκόρ για Κυρίδου – Μπούρμπου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΣήμερα 10:38 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα ενισχύονται συνεχώς με νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Δηλώσεις συμπαράστασης κι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χρίστος Δήμας: Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία - Μια νέα σελίδα για τη Δυτική ΕλλάδαΣήμερα 10:58 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορά, Χρίστος Δήμας κατά την εκδήλωση των εγκαινίων

Ίλιον: 89χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη σε παιδική χαράΣήμερα 11:01 | Ειδήσεις

Ο δράστης προσέγγισε το κορίτσι, το φίλησε στο μάγουλο, το θώπευσε και της πρότεινε χρήματα για να συνευρεθούν σεξουαλικά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα σε δρόμους και τελωνεία12:46Τόπο στα νιάτα δίνει ο Δήμος Αλίμου12:32Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κίνα12:18Φλώρινα: Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης και μπλόκο στο τελωνείο Νίκης από αγρότες της περιοχής12:04Ίλιον: 89χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη σε παιδική χαρά11:49Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας 11:36Χρίστος Δήμας: Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία - Μια νέα σελίδα για τη Δυτική Ελλάδα11:22Αγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα11:08Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με 48χρονο επιδειξία μέσα σε αστικό λεωφορείο10:55Πούτιν: Δεν αποδεχόμαστε ορισμένα σημεία της ειρηνευτικής πρότασης των ΗΠΑ10:41Οικοδόμοι: Πανελλαδική 24ώρη απεργία10:27Συναγερμός στην Αργολίδα: Χάθηκε ψαράς στον κόλπο της Επιδαύρου10:13Κοζάνη: Οδηγός λεωφορείου που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ πέθανε από ανακοπή πάνω στο τιμόνι09:59ΝΒΑ: Νίκη για τους Μπακς – νέος τραυματισμός του Αντετοκούνμπο09:45Δένδιας: Χρόνια Πολλά στο Πυροβολικό μας για την εορτή της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας09:31Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύο09:17Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Ηράκλειο και Χανιά09:03Τροχαίο στον Κηφισό - Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες08:49Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!08:35Μαδούρο: Επιβεβαίωσε πως συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ08:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο