LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Ιουλίου 2021 09:30 | Ανανέωση: 28 Ιουλίου 2021 09:44

Γεωργαντάς: σε 8 μέρες ενεργοποιήθηκαν 210.000 freedom pass

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον ΑΝΤ1 για τα ραντεβού ανά ηλιακή ομάδα.

Γεωργσντάς - Καλοκαίρι ΜΑζί

«Σε 8 μέρες έχουν ενεργοποιηθεί 210.000 freedom pass και ήδη άρχισαν να ξοδεύονται τα  χρήματα από την κάρτα», ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», «δικαιούχοι είναι 275.000 νέοι 20-24 ετών» και περίπου 10.000 – 15.000 αιτήσεις θα ολοκληρωθούν σήμερα.

Για την ηλικιακή ομάδα των 15- 17 ετών, «δεν υπάρχει στόχος, θέλουμε να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι μπορούν», σχολίασε και εξήγησε ότι, δεδομένης της δύσκολης θερινής περιόδου, «προσπαθούμε να διατηρήσουμε ικανοποιητικό επίπεδο».

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι, οι μόνες δύο ηλιακές ομάδας που έχουν ξεπεράσει το 85% σε ποσοστό εμβολιασμών, αυτές είναι οι ομάδες  75- 79 και 65- 69 «αριθμό που τον θέλουμε σε όλους άνω των 60».

Όσο αφορά στους κατ’οίκον εμβολιασμούς, έχουν γίνει 400, από τις περίπου 1500 αιτήσεις που έχουν γίνει, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Γ.Γεωργαντά στα κινητά συνεργεία που εμβολιάζουν ήδη κόσμο σε απομακρυσμένες περιοχές.

 «Χθες 67.000 εμβολιασμούς, ξέρουμε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολες αυτές οι εβδομάδες», λόγω διακοπών, σημείωσε τονίζοντας ότι, «μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού την ίδια μέρα ή την επομένη το αργότερο για τον εμβολιασμό του ή να αλλάξει το ραντεβού του, να το κάνει εκεί που κάνει διακοπές».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μετά τις ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνέπεσε με τις ανακοινώσεις για το freedom pass, «υπήρξε κινητικότητα και 600.000 έκλεισαν ραντεβού».

«Η επιδημιολογική κατάσταση είναι αυτή που θα καθορίσει τα επόμενα βήματά μας. Αυτό αποτυπώνεται και στη χθεσινή έκκληση του πρωθυπουργού προς τους εκπαιδευτικούς», απάντησε σε ερώτημα για το αν θα προστεθούν κι άλλες επαγγελματικές κατηγορίες στην υποχρεωτικότητα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που νόσησαν αλλά δεν έχουν καταγραφεί επίσημα και δεν μπορούν να πάρουν το πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο ισχύει για έξι μήνες», κατέληξε παραδεχόμενος ότι «υπάρχει ζήτημα και προσπαθούμε να το λύσουμε».

Σήμερα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, "σπάσαμε το φράγμα των 5 εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων".

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Γιατί νοσούν οι εμβολιασμένοι

Κορονοϊός: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κινσάσας

Ολυμπιακοί Αγώνες – κωπηλασία: Πρόκριση με παγκόσμιο ρεκόρ για Κυρίδου – Μπούρμπου

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αυστραλία: Αυστηρότεροι νόμοι για τα όπλα, μετά την επίθεση στο Σίδνεϋ07:20Αιγάλεω: Φωτιά σε διαμέρισμα τα ξημερώματα - Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη07:06Μαύρη σοκολάτα: Χημική ουσία που περιέχει μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση06:52Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Δεκεμβρίου06:38Ηράκλειο: Συνελήφθη αλλοδαπός για απόπειρα ληστείας και ναρκωτικά06:24Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:10Καβάλα: Κυνηγός πυροβόλησε τον φίλο του23:59Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις για το Χάνουκα σε όλο τον κόσμο μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ 23:45Κομισιόν: Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής: Κάτω από 10% το "κενό" ΦΠΑ το 202423:30Παναθηναϊκός: 2-1 τον Βόλο με "σφραγίδα" Ντέσερς και "σωτήρα" Λαφόν23:14Η ΟΛΜΕ συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ23:00Show Παυλίδη και 4-0 η Μπενφίκα 22:46Χανιά: Αιματηρή ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης22:32Άρης – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι τα είχε όλα εκτός από γκολ22:18Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου22:04Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων21:50Ο ΑΝΤ1 στηρίζει τη "Φλόγα" για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης 21:36Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Τον γκρέμισε… από τη δεύτερη θέση21:22Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεση21:09Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Σαν… σίφουνας πέρασε η “Ένωση” από το Αγρίνιο20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο