LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Ιουλίου 2021 16:05 | Ανανέωση: 27 Ιουλίου 2021 16:38

Φωτιά στη Σταμάτα: Οι φλόγες έφθασαν σε Ροδόπολη και Διόνυσο (βίντεο)

Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα. Γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής. Προληπτική εκκένωση οικισμών.

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤ1 - ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΟ

Οι ισχυροί άνεμοι θέριεψαν την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στη Σταμάτα Αττικής και το πύρινο μέτωπο εξαπλώθηκε σε Ροδόπολη και Διόνυσο.

Σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ συναγερμό σήμανε το “112”, καλώντας τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Σύμφωνα με τις οδηγίες των Αρχών, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής κλήθηκαν να κρατήσουν κλειστά παράθυρα και καμινάδες, προκειμένου να μην μπουν σπίθες στο εσωτερικό των σπιτιών.

112 - μήνυμα - φωτιά - Σταμάτα - Διόνυσος - Εκάλη

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 110 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμημάτα.

Στοχευμένες ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν, μέχρι τη δύση του ηλίου, 12 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη, μεταξύ αυτών το ρωσικό Beriev-200., όπως ενημέρωσε το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επεσήμανε ότι έχουν γίνει και 4 προσαγωγές υπόπτων.

φωτιά - Σταμάτα

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στη βορειοανατολική Αττική. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή 4 ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

φωτιά - Σταμάτα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Βασίλης Κλεφτάκης, Πρόεδρος της κοινότητας Ροδόπολης σημείωσε πως έχουν υποστεί ζημιές περίπου 20 σπίτια, ενώ κάηκαν πολλά αυτοκίνητα. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, είπε πως η κατάσταση το απόγευμα είναι λίγο καλύτερη από τις προηγούμενες ώρες, αλλά υπάρχουν αναζωπυρώσεις που δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως απέδωσε η τεράστια κινητοποίηση των Αρχών και η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων. Επεσήμανε πως τις επόμενες ώρες θα γίνει αποτίμηση των καταστροφών και θα κριθεί εάν θα επιτραπεί σε κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός - Τσελέντης: με ανησυχούν τα ρήγματα στο Αιγαίο - φόβοι για τσουνάμι (βίντεο)

Κρήτη: Νεκρός σε τροχαίο νεαρός οδηγός μηχανής

Ολυμπιακοί Αγώνες - Σάκκαρη: πικρή ήττα και αποκλεισμός

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο