LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 27 Ιουλίου 2021 10:23

Σεισμός - Τσελέντης: με ανησυχούν τα ρήγματα στο Αιγαίο - φόβοι για τσουνάμι (βίντεο)

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα στη χώρα. Υπάρχουν φόβοι για μεγάλο σεισμό στην Κρήτη; Γιατί τον ανησυχεί ιδιαίτερα η περίπτωση της Θήβας.

Άκης Τσελέντης - Καλοκαίρι Μαζί

Στην αυξημένη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας αναφέρθηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” εξέφρασε και την ανησυχία του για περιοχές στο Αιγαίο. “Μιλάμε για υποθαλάσσια ρήγματα σε Λέσβο, Τήλο, Νίσυρο. Τα ρήγματα αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν τσουνάμι. Ακόμα και ένα τσουνάμι μισό μέτρο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τους λουόμενους” είπε χαρακτηριστικά.

Για την Κρήτη τόνισε ότι από τον Ιανουάριο υπήρχαν σημάδια, γι αυτό και τοποθετήθηκε πυκνό δίκτυο σεισμογράφων στην περιοχή του Ηρακλείου. Έτσι υπήρχε η δυνατότητα καταγραφής πολλών δονήσεων με κάθε λεπτομέρεια.

Όπως είπε ο κ. Τσελέντης οι συνεχείς σεισμοί στην Κρήτη οφείλονται σε ένα μεγάλο ρήγμα, αυτό του Καστελίου, που ενεργοποιεί δευτερεύοντα ρήγματα. “Δίνει μικρούς σεισμούς αλλά έχουν βοή. Η πιθανότητα για έναν μεγαλύτερο σεισμό είναι πολύ μικρή” είπε ο κ. Τσελέντης. Έχουμε πλήρη εικόνα του ρήγματος αυτού αλλά πρέπει οι τοπικές αρχές να ελέγχουν τα σπίτια, καθώς οι συνεχείς σεισμοί επιβαρύνουν τα οικοδομήματα” πρόσθεσε.

Για τη Θήβα είπε ότι τον ανησυχεί περισσότερο από την Κρήτη, καθώς όπως σημείωσε κοντά υπάρχουν μεγάλα ρήγματα με βεβαρυμμένο ιστορικό, με σεισμούς 6.5 Ρίχτερ. “Δεν σημαίνει ότι περιμένω ένα μεγάλο γεγονός εκεί αλλά αφήνω την πιθανότητα ανοιχτή. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα” κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Νεκρός σε τροχαίο νεαρός οδηγός μηχανής

Μύκονος – Κουκάς: Τα πάρτι στις βίλες είναι η πηγή του προβλήματος

“Άγριες Μέλισσες”: άρχισαν τα γυρίσματα - οι πρώτες εικόνες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο