LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 26 Ιουλίου 2021 19:08

Κορονοϊός - Εγκυμοσύνη: 1 στις 10 ανεμβολίαστες κινδυνεύουν να διασωληνωθούν (βίντεο)

Έκκληση στις εγκύους να εμβολιαστούν απευθύνουν μαιευτήρες και λοιμωξιολόγοι, μετά τον θάνατο 30χρονης στο Θριάσιο.​

Metropolitan - Κύηση - Εγκυος

Της Κέλλυς Χεινοπώρου 

Η νεαρή μητέρα είχε μόλις 3 μήνες που είχε φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της. Είχε αποφύγει να εμβολιαστεί όσο ήταν έγκυος και αργότερα λεχώνα, από φόβο για πιθανές επιπλοκές, όπως εξήγησε ο συντετριμένος σύζυγος στους γιατρούς. Όταν εκτέθηκε στον ιο, τα συμπτώματα στην αρχή ήταν ήπια, και φαινόταν να αναρρώνει ομαλά.

Ώσπου το πρωί του περασμένου Σαββάτου η κατάστασή της παρουσίασε  ραγδαία επιδείνωση, με αποτέλεσμα να φτάσει στο Θριάσειο νοσοκομείο με υψηλότατο πυρετό και χωρίς τις αισθήσεις της. Εκεί οι γιατροί θα ανακαλύψουν ότι η 31χρονη πάσχει από οξεία ηπατική ανεπάρκεια, κάτι που δενγνώριζε η οικογένειά της, και διατάζουν άμεση εισαγωγή της στην εντατική. 

Σοκαρισμένοι ακόμη και οι ίδιοι οι γιατροί που την ανέλαβαν, είδαν την νεαρή μητέρα να σβήνει μέσα σε λίγες ώρες. 

«Το θέμα της ηπατικής ανεπάρκειας δεν το γνώριζε. Η κοπέλα έπαθε ηπατικό κώμα και κατέληξε. Είχε μολις πριν 3 μήνες γεννήσει το δεύτερο παιδάκι της. Είχε άλλο ένα ενός έτους.

«Οι γιατροί το χαρακτηρίζουν κεραυνοβόλο ηπατική ανεπάρκεια, δυστυχώς ήταν πάρα πολύ ραγδαία η επιδείνωσή της και δεν κατέστη δυνατό να την σώσουμε. Πιθανότατα ήταν σύμπτωμα της νόσου, αν και πολύ σπάνιο, αλλά για να το επιβεβαιώσουν αυτό θα χρειαστεί νεκροτομή»,  δήλωσε ο διοικητής 2ης ΥΠΕ 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροιλός.

Σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών 1 στις 10 έγκυες που δεν εχουν εμβολιαστεί και εκτέθηκαν στον ιό κατά το 3ο τρίμηνο της κύησης, κινδυνεύουν να διασωληνωθούν .  

«…πρεπει να εμβολιαστούν 2o kai 3ο τρίμηνο…μεταφέρουν τα προστατευτικά αντισώματα στο έμβριο ενδομητρίως αλλά και με το θηλασμό στο μωρό» , τονίζει η καθηγήτρια Μαιευτικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Σοφία Καλανταρίδου. 

Την ίδια στιγμή, από τον περασμενο Δεκέμβριο εως σήμερα, 4 έμβρυα στη χώρα μας βρήκαν φρικτό ενδομήτριο εμβρυικό θάνατο από επίτοκες που εκτέθηκαν στον ιο. Σύμφωνα με τα εως τώρα ερευνητικά δεδομένα αυτών των τεσσάρων περιπτώσεων, ο κορονοιός προκάλεσε μια σπάνια και σοβαρή βλάβη εξαιτίας οξείας φλεγμονής στον πλακούντα, με αποτέλεσμα τα έμβρυα να βρουν ασφυκτικό θάνατο στην κοιλιά της μητέρας τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για καύσωνα διαρκείας

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Δευτέρας

Ποινικός Κώδικας: Αυστηρότερες ποινές για ειδεχθή εγκλήματα - Τι αλλάζει στους όρους αποφυλάκισης

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όροΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός  μιλώντας σε φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Blavatnik του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξειςΧθες 20:30 | Ειδήσεις

Τα βασικά αιτήματα παραμένουν η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων και η ανάγκη για έγκαιρη καταβολή ενισχύσεων.

Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1Χθες 19:52 | Ειδήσεις

"Δεν νομίζω να είχε καταλάβει τι έχει κάνει", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίαςΧθες 18:45 | Ειδήσεις

Για τα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργούνται από την συμπεριφορά της αστυνομίας έπειτα από μια καταγγελία μητέρας σε βάρος παιδόφιλου, μίλησε ο Πέτρος Κουσουλός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη21:48Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργία20:32Τέλλογλου για προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης: Χάος με τις πληρωμές αγροτών – Καταγγέλουν "κουτσουρεμένα ποσά"20:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο