LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 26 Ιουλίου 2021 19:08

Κορονοϊός - Εγκυμοσύνη: 1 στις 10 ανεμβολίαστες κινδυνεύουν να διασωληνωθούν (βίντεο)

Έκκληση στις εγκύους να εμβολιαστούν απευθύνουν μαιευτήρες και λοιμωξιολόγοι, μετά τον θάνατο 30χρονης στο Θριάσιο.​

Metropolitan - Κύηση - Εγκυος

Της Κέλλυς Χεινοπώρου 

Η νεαρή μητέρα είχε μόλις 3 μήνες που είχε φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της. Είχε αποφύγει να εμβολιαστεί όσο ήταν έγκυος και αργότερα λεχώνα, από φόβο για πιθανές επιπλοκές, όπως εξήγησε ο συντετριμένος σύζυγος στους γιατρούς. Όταν εκτέθηκε στον ιο, τα συμπτώματα στην αρχή ήταν ήπια, και φαινόταν να αναρρώνει ομαλά.

Ώσπου το πρωί του περασμένου Σαββάτου η κατάστασή της παρουσίασε  ραγδαία επιδείνωση, με αποτέλεσμα να φτάσει στο Θριάσειο νοσοκομείο με υψηλότατο πυρετό και χωρίς τις αισθήσεις της. Εκεί οι γιατροί θα ανακαλύψουν ότι η 31χρονη πάσχει από οξεία ηπατική ανεπάρκεια, κάτι που δενγνώριζε η οικογένειά της, και διατάζουν άμεση εισαγωγή της στην εντατική. 

Σοκαρισμένοι ακόμη και οι ίδιοι οι γιατροί που την ανέλαβαν, είδαν την νεαρή μητέρα να σβήνει μέσα σε λίγες ώρες. 

«Το θέμα της ηπατικής ανεπάρκειας δεν το γνώριζε. Η κοπέλα έπαθε ηπατικό κώμα και κατέληξε. Είχε μολις πριν 3 μήνες γεννήσει το δεύτερο παιδάκι της. Είχε άλλο ένα ενός έτους.

«Οι γιατροί το χαρακτηρίζουν κεραυνοβόλο ηπατική ανεπάρκεια, δυστυχώς ήταν πάρα πολύ ραγδαία η επιδείνωσή της και δεν κατέστη δυνατό να την σώσουμε. Πιθανότατα ήταν σύμπτωμα της νόσου, αν και πολύ σπάνιο, αλλά για να το επιβεβαιώσουν αυτό θα χρειαστεί νεκροτομή»,  δήλωσε ο διοικητής 2ης ΥΠΕ 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροιλός.

Σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών 1 στις 10 έγκυες που δεν εχουν εμβολιαστεί και εκτέθηκαν στον ιό κατά το 3ο τρίμηνο της κύησης, κινδυνεύουν να διασωληνωθούν .  

«…πρεπει να εμβολιαστούν 2o kai 3ο τρίμηνο…μεταφέρουν τα προστατευτικά αντισώματα στο έμβριο ενδομητρίως αλλά και με το θηλασμό στο μωρό» , τονίζει η καθηγήτρια Μαιευτικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Σοφία Καλανταρίδου. 

Την ίδια στιγμή, από τον περασμενο Δεκέμβριο εως σήμερα, 4 έμβρυα στη χώρα μας βρήκαν φρικτό ενδομήτριο εμβρυικό θάνατο από επίτοκες που εκτέθηκαν στον ιο. Σύμφωνα με τα εως τώρα ερευνητικά δεδομένα αυτών των τεσσάρων περιπτώσεων, ο κορονοιός προκάλεσε μια σπάνια και σοβαρή βλάβη εξαιτίας οξείας φλεγμονής στον πλακούντα, με αποτέλεσμα τα έμβρυα να βρουν ασφυκτικό θάνατο στην κοιλιά της μητέρας τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για καύσωνα διαρκείας

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Δευτέρας

Ποινικός Κώδικας: Αυστηρότερες ποινές για ειδεχθή εγκλήματα - Τι αλλάζει στους όρους αποφυλάκισης

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο