LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Ιουλίου 2021 09:25

Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος έφηβος από ισραηλινά πυρά

Αιματηρά επεισόδια στη Δυτική Όχθη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Δυτική Όχθη - Ισραήλ - Παλαιστίνη - επεισόδια - ένταση

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν παλαιστίνιο έφηβο κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν σε διαδήλωση εναντίον εβραϊκών οικισμών, ειδικά του αυθαίρετου οικισμού Εβιατάρ, κοντά στη Ραμάλα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πλήθος νεαρών πέταξε πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων, σφαιρών με επικάλυψη από καουτσούκ και πραγματικών πυρών.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος καταμέτρησε 146 τραυματίες, εννιά που τραυματίστηκαν από πραγματικές σφαίρες, 34 που χτυπήθηκαν από βλήματα με επικάλυψη από καουτσούκ και πάνω από 80 που τραυματίστηκαν ή παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα.

«Τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν επεισόδια κοντά σε προκεχωρημένη θέση στο Γκιβάτ Εβιατάρ, νότια της Νάμπλους. Εκατοντάδες παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι αντέδρασαν κάνοντας χρήση μέσων καταστολής εξεγέρσεων», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι δύο άνδρες του τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο.

Εβραίοι έποικοι εγκαταστάθηκαν στις αρχές Μαΐου σε λόφο κοντά στη Νάμπλους και ίδρυσαν τον αυθαίρετο οικισμό Εβιατάρ χωρίς να εξασφαλίσουν άδεια από τις ισραηλινές αρχές.

Έπειτα από εβδομάδες εντάσεων και ταραχών, υπήρξε συμφωνία με τους εποίκους, που εγκατέλειψαν προσωρινά την περιοχή, αφήνοντας όμως εκεί τα λυόμενα σπίτια τους, ωσότου το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ να εξετάσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εδαφών που κατέλαβαν και να προσδιορίσει ότι μπορούν να θεωρηθούν ισραηλινά.

Εάν το υπουργείο αποφανθεί υπέρ των εποίκων, θα μπορέσουν να εγκατασταθούν μόνιμα. Εν αναμονή, ο στρατός έχει αναπτύξει φρουρά.

Η Δυτική Όχθη είναι παλαιστινιακή περιοχή την οποία κατέχει το Ισραήλ από το 1967 όπου, βάσει του διεθνούς δικαίου, όλοι οι εβραϊκοί οικισμοί σε αυτή θεωρούνται παράνομοι. Πάνω από 470.000 ισραηλινοί έποικοι ζουν σήμερα στη Δυτική Όχθη.

Ειδήσεις σήμερα:

Φολέγανδρος - ανακριτής για 30χρονο: σκότωσε τη Γαρυφαλλιά για ασήμαντη αφορμή

Θήβα: μαφιόζικη εκτέλεση άνδρα έξω από το σπίτι του (βίντεο)

Ολυμπιακοί Αγώνες - Σάκκαρη: μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕ.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς ΤράμπΧθες 23:31 | Ειδήσεις

Η Κύπρος, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής εξάμηνη προεδρία της ΕΕ, δήλωσε αργά απόψε ότι συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή.

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο ΧαλάνδριΔευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 17:56 | Ειδήσεις

Αν και έχουν περάσει 17 μήνες η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προκαταρκτικής έρευνας, για μια πυρκαγιά που διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα έκαψε σε δύο ημέρες δεκάδες σπίτια.

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματαΧθες 18:39 | Ειδήσεις

Η τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία της, ήταν σε κατάστημα στου Ζωγράφου στις 10  Ιανουαρίου.

Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλιΧθες 23:00 | Ειδήσεις

Η τελετή περιελάμβανε καλλιτεχνικά στοιχεία και συμμετοχές, όπως ζωντανή μουσική με μπάντα επί σκηνής, μουσικούς, χορωδίες και ορχήστρες της πόλης, κ.α.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γενιτσάγ: Το τουρκικό ΥΠΕΞ σιωπά στις δηλώσεις Γεραπετρίτη - Σκληρή προειδοποίηση γκιουρντενίζ23:59Ε.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς Τράμπ23:46Αστυνομικός φιλοξένησε σπίτι της, μητέρα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μαζί με τα παιδιά της23:32Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλι23:18Μητσοτάκης: Η ερώτηση που τον έφερε σε αμηχανία– “Μη με τρομάζετε έτσι”23:04Η Δανία "εξεπλάγη" από τις δασμολογικές απειλές του Τραμπ22:50Σέρρες: Στο μικροσκόπιο δεύτερη επίθεση στον 17χρονο - Μαρτυρία της αδελφής του στον ΑΝΤ1 για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου22:36Γροιλανδία: Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιβολή νέων δασμών σε ευρωπαϊκές χώρες που αντιδρούν στα σχέδια του22:22Θύελλα αντιδράσεων, μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις του Έντι Ράμα - Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη22:08Ποπάι: ο γκρινιάρης ναυτικός έχει... γενέθλια!21:54Καρδίτσα – ΑΕΚ: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την “Ένωση”21:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 χάρισε ελπίδα σε Παιδικά Χωριά SOS και Φλόγα21:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα21:12Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο Χαλάνδρι20:58Ant1 Sports: Την Κυριακή έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Σαντίνο Αντίνο20:44Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματα20:30Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Λατινικής Αμερικής: Ανησυχία καταναλωτών για την ποιότητα των κρεάτων στην Ελλάδα20:16Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Ιράν20:02Προμηθέας Πάτρας – Πανιώνιος: Πήραν… το θρίλερ οι φιλοξενούμενοι19:48Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμό19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο