LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Ιουλίου 2021 09:25

Δυτική Όχθη: Νεκρός Παλαιστίνιος έφηβος από ισραηλινά πυρά

Αιματηρά επεισόδια στη Δυτική Όχθη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Δυτική Όχθη - Ισραήλ - Παλαιστίνη - επεισόδια - ένταση

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν παλαιστίνιο έφηβο κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν σε διαδήλωση εναντίον εβραϊκών οικισμών, ειδικά του αυθαίρετου οικισμού Εβιατάρ, κοντά στη Ραμάλα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πλήθος νεαρών πέταξε πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων, σφαιρών με επικάλυψη από καουτσούκ και πραγματικών πυρών.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος καταμέτρησε 146 τραυματίες, εννιά που τραυματίστηκαν από πραγματικές σφαίρες, 34 που χτυπήθηκαν από βλήματα με επικάλυψη από καουτσούκ και πάνω από 80 που τραυματίστηκαν ή παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα.

«Τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν επεισόδια κοντά σε προκεχωρημένη θέση στο Γκιβάτ Εβιατάρ, νότια της Νάμπλους. Εκατοντάδες παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι αντέδρασαν κάνοντας χρήση μέσων καταστολής εξεγέρσεων», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι δύο άνδρες του τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο.

Εβραίοι έποικοι εγκαταστάθηκαν στις αρχές Μαΐου σε λόφο κοντά στη Νάμπλους και ίδρυσαν τον αυθαίρετο οικισμό Εβιατάρ χωρίς να εξασφαλίσουν άδεια από τις ισραηλινές αρχές.

Έπειτα από εβδομάδες εντάσεων και ταραχών, υπήρξε συμφωνία με τους εποίκους, που εγκατέλειψαν προσωρινά την περιοχή, αφήνοντας όμως εκεί τα λυόμενα σπίτια τους, ωσότου το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ να εξετάσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εδαφών που κατέλαβαν και να προσδιορίσει ότι μπορούν να θεωρηθούν ισραηλινά.

Εάν το υπουργείο αποφανθεί υπέρ των εποίκων, θα μπορέσουν να εγκατασταθούν μόνιμα. Εν αναμονή, ο στρατός έχει αναπτύξει φρουρά.

Η Δυτική Όχθη είναι παλαιστινιακή περιοχή την οποία κατέχει το Ισραήλ από το 1967 όπου, βάσει του διεθνούς δικαίου, όλοι οι εβραϊκοί οικισμοί σε αυτή θεωρούνται παράνομοι. Πάνω από 470.000 ισραηλινοί έποικοι ζουν σήμερα στη Δυτική Όχθη.

Ειδήσεις σήμερα:

Φολέγανδρος - ανακριτής για 30χρονο: σκότωσε τη Γαρυφαλλιά για ασήμαντη αφορμή

Θήβα: μαφιόζικη εκτέλεση άνδρα έξω από το σπίτι του (βίντεο)

Ολυμπιακοί Αγώνες - Σάκκαρη: μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τουςΣήμερα 21:01 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως και οι επόμενες ημέρες είναι σημαντικές για την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΣήμερα 21:01 | Ειδήσεις

Με μπλόκα, ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις συνεχίζουν οι αγρότες τις δράσεις τους και αύριο.

Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)Σήμερα 17:48 | Ειδήσεις

Ο οδηγός εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητό του.

"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο ΠαπαδόπουλοΣήμερα 16:47 | Ειδήσεις

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις" για τις συνθήκες της συνεργασίας τους, λίγες ημέρες μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει ο νεαρός τραγουδιστής κατά του γνωστού καλλιτέχνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Με επαίνους στον Νετανιάχου, ζητά να μπει στη δεύτερη φάση της η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα23:00Αττική Οδός: 21χρονος μεθυσμένος οδηγός πάτησε γκάζι για να ξεφύγει από το μπλόκο22:46Τραμπ: “Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί” - Συζητήσεις με Νετανιάχου για τη Γάζα22:32Έκρηξη κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων - 120 παιδιά με γρίπη σε μία εφημερία στο Αγλαΐα Κυριακού22:18Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 202622:04Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Τεττέη - Το αντίο στην Κηφισιά21:50Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα21:36Η Χαμάς επαναλαμβάνει πως δεν θα καταθέσει τα όπλα, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Νετανιάχου21:22Μητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους21:08ANT1 Sports: Μεταγραφικές εξελίξεις σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Κορυφαία του κόσμου η Φωτεινή Τριχά20:54Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ, με φόντο τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή20:40Ο Άντριου Γκάουντλοκ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στη Ρόδο20:26Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30Ισπανία: Τρεις νεκροί και μία τραυματίας από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία19:16Στο Σεν Τροπέ η τελευταία κατοικία της Μπριζίτ Μπαρντό19:02Μπλόκα: Πρωτοχρονιά στον ΒΟΑΚ θα κάνουν οι αγρότες18:48Ο Τραμπ είχε σήμερα μια "θετική τηλεφωνική συνομιλία" με τον Πούτιν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος18:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο