LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Ιουλίου 2021 21:20

Φολέγανδρος - Κούγιας: Ο δράστης σχεδίασε με ηρεμία το έγκλημα

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο συνήγορος της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς.

Φολέγανδρος - νεκρή - 30χρονος

«Σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία το έγκλημα» ο καθ' ομολογία δράστης της ανθρωποκτονίας κατά της Γαρυφαλλιάς αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματος Αλέξης Κούγιας στην οποία τονίζει πως ο 30χρονος «είναι ένας υγιέστατος άνθρωπος».

Στη δήλωση του ο κ. Κούγιας αναφέρει τα εξής:

«Από τη μελέτη της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, προκύπτουν χωρίς κανένα ενδοιασμό και καμία επιφύλαξη τα εξής:

  1. Ο δράστης του εγκλήματος είναι ένας υγιέστατος άνθρωπος που ποτέ δεν έχει νοσηλευθεί σε καμία ψυχιατρική κλινική σε οιοδήποτε μέρος της υφηλίου.
  2. Ο δράστης προσκόμισε κατά την απολογία του κάποια έγγραφα, τα οποία, κατά τους ισχυρισμούς του, αποδεικνύουν ότι είχε διπολική διαταραχή, και ειδικότερα προσκόμισε δύο βεβαιώσεις από δύο ψυχιάτρους, εκ των οποίων βεβαιώσεων όμως ουδεμία βεβαιώνει ότι ο δράστης είχε διπολική διαταραχή. Το σημαντικό είναι ότι στην πιο πρόσφατη από τις δύο βεβαιώσεις ο υπογράφων ψυχίατρος δεν του συνιστά να ακολουθήσει οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή και δεν του χορηγεί κανένα ψυχοφάρμακο.
  3. Από τη γνωμάτευση του Ιατροδικαστή κ. Μπογιόκα αποδεικνύεται, κατά την κρίση μου, ότι ο δράστης σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία την ανθρωποκτονία εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς, με την οποία, όπως ο ίδιος παραδέχεται, ευρίσκετο σε μια συνεχή αντιπαράθεση λόγω του ανωτέρου μορφωτικού επιπέδου της και των συντηρητικών απόψεών της και, αφού πρώτα σκοπίμως οδήγησε το αυτοκίνητό του σε αυτή τη βραχώδη ερημική περιοχή, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα σωτηρίας του θύματος, πραγματοποίησε το ανθρωποκτόνο σχέδιό του χτυπώντας το ανυπεράσπιστο θύμα με τρομερά χτυπήματα στο κεφάλι, κατά τον ιατροδικαστή με θλων όργανο, και, όταν η κοπέλα εκλιπαρούσε να σταματήσει ζητώντας βοήθεια και προσπαθώντας να τον αποφύγει με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, αυτός την κυνηγούσε, της έσκιζε τα ρούχα και συνέχιζε να τη χτυπά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τα ρούχα της, ένα κολιέ και ένα σκουλαρίκι να βρεθούν κατά τη μαρτυρική προσπάθεια διαφυγής της από το αυτοκίνητο μέχρι τη θάλασσα, έως το άκρο της βραχώδους περιοχής, απ' όπου, αφού κατέρρευσε αναίσθητη, ο δράστης πιστεύοντας ότι είναι νεκρή, την εκσφενδόνισε στη θάλασσα, όπως συνέβη και στην υπόθεση της αείμνηστης Τοπαλούδη, για να εξαφανίσει το πτώμα της, ώστε πιθανότατα να ισχυριστεί ότι εκείνη εξαφανίστηκε, όχι γιατί αυτός τη δολοφόνησε, αλλά με δική της επιλογή.

Αυτές είναι κατά την κρίση μου οι πρώτες διαπιστώσεις, όπως επίσης κατά την κρίση μου ο δράστης δεν παρέμεινε στη συγκεκριμένη περιοχή όλο το χρονικό διάστημα μέχρι να τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί, αλλά προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως αυτό ήταν αδύνατο, αφού το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να μετακινηθεί και δεν κατόρθωσε να βρει έναν ασφαλή τρόπο διαφυγής».

Εν τω μεταξύ, μία σχέση χωρίς αλληλοσεβασμό όπου το θύμα επεδείκνυε απέναντί του απαξιωτική συμπεριφορά, περιέγραψε απολογούμενος στον ανακριτή Νάξου, ο 30χρονος κατηγορούμενος για το έγκλημα σε βάρος της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, την περασμένη Παρασκευή στην Φολέγανδρο.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Πού θα γίνονται δωρεάν τεστ το Σάββατο

Πλοία - Πλακιωτάκης: “Μπλόκο” σε 4500 ταξιδιώτες

Αγία Σοφία: “Ράπισμα” της Unesco στην Τουρκία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δανία: Εκκένωση του αεροδρομίου μετά από απειλή για βόμβα18:03Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο