LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 23 Ιουλίου 2021 14:47 | Ανανέωση: 23 Ιουλίου 2021 17:59

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Τελετή έναρξης στην... σκιά του κορονοϊού (εικόνες)

Μόνο τα πυροτεχνήματα θύμιζαν τελετή έναρξης άλλων εποχών. Η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής με Πετρούνια και Κορακάκη. Οι ισχυρές απουσίες.

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης - Πετρούνιας - Κορακάκη

Ο ουρανός πάνω από το Εθνικό Στάδιο του Τόκιο γέμισε χρώματα, καθώς τα πυροτεχνήματα σηματοδότησαν το ξεκίνημα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που άρχισαν με καθυστέρηση ενός έτους εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κάνουν το πρωτοφανές βήμα της διεξαγωγής των Αγώνων χωρίς θεατές, καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν έξαρσηΑκόμη και η τελετή έναρξης, συνήθως μια σκηνή γεμάτη με διασημότητες ήταν σιωπηλή, με λιγότερους από 1.000 ανθρώπους που παρευρέθηκαν, με αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασηςΑνεξάρτητα, σηματοδοτεί την ενότητα του κόσμου, ένα μήνυμα Ειρήνης, αλληλεγγύης και ελπίδας, που θα μεταφεθεί σε ένα κοινό εκατοντάδων εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούν την έναρξη της μεγαλύτερης παράστασης στον αθλητισμό, μέσα από τις τηλεοράσεις του.

Το εναρκτήριο βίντεο που παρουσιάστηκε στο στάδιο ανακεφαλαίωσε την πορεία της Ιαπωνίας στους Αγώνες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο κόσμος, από την επιλογή της Ιαπωνικής πρωτεύουσας ως οικοδέσποινας στις 8 Σεπτεμβρίου 2013Έδειξε πώς το 2020 χτύπησε ο κορονοϊός, με περιορισμούς που ανάγκασαν την άνευ προηγουμένου αναβολή μόνο τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων, ξεκινώντας μια περίοδο αβεβαιότητας και προετοιμασίες απομονωμένες για τους αθλητές. Κάποιοι από αυτούς αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την τελετή για να κάνουν δηλώσεις για την ισότητα και τη δικαιοσύνη, ενώ πολλά έθνη θα εκπροσωπούνται από έναν άνδρα και μια γυναίκα αφού οι διοργανωτές αλλάξουν τους κανόνες τους για να επιτρέψουν σε δύο σημαιοφόρους.

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

Η Ιαπωνία είχε επικαλεστεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως ηχώ των Αγώνων του 1964, οι οποίοι σηματοδότησαν η επιστροφή της χώρας στην παγκόσμια σκηνή μετά την καταστροφική ήττα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά αυτή τη φορά δείχνει την ανάκαμψή της από τον σεισμό, το τσουνάμι και την πυρηνική κρίση του 2011.

Λίγο πριν από τα πυροτεχνήματα, το εναρκτήριο βίντεο μετατράπηκε σε ζωντανή λήψη δράσης του σταδίου όπου μια μοναχική αθλήτρια έβαλε το χέρι της στο έδαφος πάνω από ένα σπόροΣτη συνέχεια σηκώθηκε αργά με τη σκιά της να απλώνεται σε σχήμα φυτού που ανθίζει, υπογραμμίζοντας το θέμα της αναγέννησης των Αγώνων μετά την πανδημία, καθώς και την ανοικοδόμηση της Ιαπωνίας μετά τις καταστροφές του 2011.

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

Η τελετή έναρξης έγινε χωρίς τη συνήθη μαζική χορογραφία, τεράστια στηρίγματα σχήματα από χορευτές, ηθοποιούς και φώτα που σχετίζονται με παλιές γιορτές. Ένας πολύ μικρότερος αριθμός αθλητών προχώρησε στην παρέλαση των ομάδων, με πολλούς να σχεδιάζουν να πετάξουν λίγο πριν από τους Αγώνες τους και να φύγουν λίγο μετά για να αποφύγουν μόλυνση Covisd-19Συμμετείχαν μόνο 15 παγκόσμιοι ηγέτες, μαζί με τον Ιάπωνα αυτοκράτορα Ναρουχίτο, ο οποίος θα ανοίξει επίσημα τους Αγώνες όπως έκανε ο παππούς του Χιροχίτο το 1964. Μαζί το πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζίλ Μπάιντεν.

Η τελετή χαρακτηρίστηκε από απουσίες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε, ενώ ορισμένοι κορυφαίοι χορηγοί και οικονομικοί ηγέτες έμειναν επίσης εκτός. Μόνο το ένα τρίτο του έθνους είχε ακόμη και μία δόση εμβολίων, προκαλώντας ανησυχίες ότι οι Αγώνες θα μπορούσαν να γίνουν μια εκδήλωση σούπερ-διάδοσης. Περισσότερα από 100 άτομα που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς έχουν ήδη εξεταστεί θετικά.

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

Με Πετρούνια Κορακάκη η παρέλαση των αθλητών

Η παρέλαση των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησε, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, με την Ελλάδα, έχοντας σημαιοφόρους τους Ολυμπιονίκες Αννα Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως είναι ήδη γνωστό, άλλαξε τους κανόνες και ζήτησε από κάθε έθνος να επιλέξει δύο σημαιοφόρους, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την ισότητα των φύλων στους Αγώνες του Τόκιο.

Πίσω από την Ελλάδα, μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά ακολούθησε η ομάδα των Προσφύγων και στη συνέχεια η παρέλαση συνεχίστηκε με βάση τα ονόματα των χωρών στην ιαπωνική γλώσσα, προτού ολοκληρώσει η Ιαπωνία, πριν από την οποία εμφανίστηκαν ΗΠΑ και Γαλλία, οι χώρες που θα υποδεχθούν τους δύο επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

AP - Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020 - Τελετή Έναρξης

Ειδήσεις σήμερα:

Μάτι: Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τους 102 νεκρούς

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Ο γιος του για το θάνατό του

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επιπλέον χρηματοδότηση για την Υγεία στην Ελλάδα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Χθες 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΧθες 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτηΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Μεγάλη δασική πυρκαγιά απειλεί κατοικίες και βιομηχανικές ζώνες στην επαρχία της Σμύρνης.

Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριέςΣήμερα 07:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα07:34Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο