LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Ιουλίου 2021 11:38

Κορονοϊός: Εκτός ΕΜΑΚ οι πυροσβέστες που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

Που μετακινούνται οι δεκάδες πυροσβέστες από τις 8 ΕΜΑΚ της χώρας.

ΕΜΑΚ

Σε άλλες υπηρεσίες μετακινούνται 54 πυροσβέστες από τις 8 ΕΜΑΚ της χώρας, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 19 υπηρετούν στην Αττική. Επίσης Με διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος εγκαταλείπουν την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης επτά πυροσβέστες που δεν εμβολιάστηκαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους 54 πυροσβέστες τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν αίτηση για την υπηρεσία στην οποία θέλουν να μετακινηθούν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το σκεπτικό είναι ότι όλοι οι υπηρετούντες στην ΕΜΑΚ πρέπει να έχουν εμβολιαστεί γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να πάνε για αποστολή στο εξωτερικό.

Τα κενά που θα προκύψουν από την μετακίνηση των 54 πυροσβεστών αναμένεται να καλυφθούν άμεσα, ενώ καταρτίστηκε και ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ώστε όσοι θέλουν να καλύψουν τα κενά να είναι έτοιμοι.

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με την απόφαση, στο πλαίσιο ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών, κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις εν λόγω Υπηρεσίες.

«Η πόρτα της ΕΜΑΚ είναι πάντα ανοιχτή για όποιους από τους 54 πυροσβέστες, συνολικά, που έχουν μετακινηθεί σε άλλη Υπηρεσία, εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού και θέλουν να επιστρέψουν. Λόγω της ιδιαιτερότητας της αποστολής των μελών της ΕΜΑΚ, δεν είναι δυνατόν να μην έχουν εμβολιαστεί», επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Αναφερόμενος στις μετακινήσεις ανεμβολίαστων πυροσβεστών διευκρινίζει ο κ. Βαθρακογιάννης: «Από την μεγαλύτερη των ΕΜΑΚ, αυτή της Αττικής, έχουν μετακινηθεί συνολικά 19 άτομα και από 5 κατά μέσο όρο από τις άλλες, εκτός από αυτές των Ιωαννίνων που έχουμε 2 μετακινήσεις και από 1 σε Λάρισα και Λαμία. Όποιος εμβολιαστεί και επιθυμεί να επιστρέψει, τότε αυτό θα γίνει άμεσα. Σημειώστε, ότι όλοι μετακινήθηκαν εντός του νομού όπου υπηρετούν ή όπου αλλού επιθυμούσαν».

«Με πρόσχημα τον εμβολιασμό, αποδυναμώνουν κρίσιμες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και των σωμάτων ασφαλείας», σχολίασε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος υποστήριξε πως «με την αντίληψη της επιβολής, της τιμωρίας και του δόγματος του “Νόμου και της Τάξης”, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να διαιρεί τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρει σε δήλωσή του:

«Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη αδυνατεί να διασφαλίσει την προστασία της υγείας των πολιτών ενώ, παράλληλα, συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την πανδημία για την εκτέλεση του κομματικού του σχεδίου.

Το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε τη μετακίνηση από την ΕΜΑΚ 54 πυροσβεστών οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, όταν η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Οι έμπειροι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, που καλούνται καθημερινά να επέμβουν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές είναι εκπαιδευμένοι και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι, έπρεπε να αντιμετωπιστούν με διάλογο και όχι με πάταξη.

Για μία ακόμη φορά, αντί της πειθούς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την τιμωρητική λογική του ευρύτερου δόγματος “Νόμος και Τάξη”.

Για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επενδύει στο διχασμό και τη διαίρεση των Ελλήνων πολιτών.

Εκτός της απώλειας έμπειρων πυροσβεστών από το επιχειρησιακό δυναμικό της Πυροσβεστικής, επιχειρείται αποδυνάμωση σε αριθμητικό επίπεδο και επανάληψη της τακτικής των κομματικών τοποθετήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΕΜΑΚ Κρήτης από την οποία απομακρύνθηκαν επτά πυροσβέστες, και στη θέση τους τοποθετήθηκαν μόλις τρεις.

Στην 1η ΕΜΑΚ αντικαταστάθηκαν 19 ειδικώς εκπαιδευμένοι πυροσβέστες από μόλις επτά, οι οποίοι δεν έχουν κάποια ειδική εκπαίδευση. Ας ευχηθούμε με την αποδιοργάνωση που συντελείται εδώ και δύο χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα, να μην έχουμε τραγικά συμβάντα.

Σημειώνουμε ότι ανάμεσα στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που μετακινήθηκαν υπάρχουν πυροσβέστες που έχουν κάνει την πρώτη δόση ή έχουν νοσήσει και το χειρότερο ένας πυροσβέστης μετακινήθηκε ενώ βρίσκεται σε μονάδα αποκατάστασης επειδή είχε τραυματισθεί σε συμβάν και έβγαλαν νέα διαταγή ανακαλώντας την μετακίνησή του!

Ερωτηματικό, το οποίο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής πρέπει να απαντήσει είναι αν οι αναπληρωτές των απομακρυνθέντων έχουν την κατάλληλη επιχειρησιακή εκπαίδευση και την απαιτούμενη εμπειρία για να στελεχώσουν την ΕΜΑΚ ή αν και σε αυτή την περίπτωση θα τοποθετηθούν άτομα από τον κομματικό σωλήνα της Νέας Δημοκρατίας στην παλαιοκομματική λογική της άλωσης του κράτους που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει από την πρώτη στιγμή πάρει θέση υπέρ της εθνικής προσπάθειας του εμβολιασμού, δεν πρόκειται όμως να επιτρέψει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίσει να διχάζει τον ελληνικό λαό και να χρησιμοποιεί την πανδημία ως άλλοθι για την αποδυνάμωση κρισίμων κρατικών υπηρεσιών.»

Ειδήσεις σήμερα:

Ερντογάν για Κύπρο: Πλέον δεν υπάρχει Βορράς - Νότος

Καλαμαριά: σπείρα “ρήμαζε” αυτοκίνητα

Εμβολιασμός - Σαρηγιάννης: 6000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν φτάσουμε στο 75%

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα έντασηΣήμερα 07:12 | Ειδήσεις

"Ράλι ανόδου" καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά και τις πληροφορίες για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγόΣήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη το τροχαίο στο κέντρο της Αθήνας. Ποια είναι η κατάσταση του οδηγού του δικύκλου.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο