LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Ιουλίου 2021 09:43

Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1: Το γενικό lockdown δεν είναι στο τραπέζι

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για τα έσοδα, τις "παγωμένες" οφειλές, το Ταμείο Ανάκαμψης και τον κατώτατο μισθό.

Θόδωρος Σκυλακάκης - Καλοκαίρι Μαζί
«Τα έσοδα είναι πολύ σημαντικά φέτος γιατί είναι μια χρονιά που έχει τραυματιστεί ο προϋπολογισμός λόγω κορονοϊού», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «η καλή πορεία των εσόδων είναι η βάση για τα επόμενα χρόνια που θα ξεπεραστεί η πανδημία».

Αναφερόμενος στις οφειλές που είναι «παγωμένες» και «ξεπαγώνουν» τώρα σημείωσε ότι αυτές, μαζί με την επιστρεπτέα προκαταβολή είναι 8 με 10 δις, και τόνισε ότι οι «θα έχουμε αρκετά μακρύ χρόνο αποπληρωμής».

Μιλώντας για την πανδημία είπε ότι «μέτρα που να πλήττουν την οικονομία δεν πρέπει να γίνουν». «Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της πανδημίας με τον εμβολιασμό» και έκανε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν και ειδικά στους ηλικιωμένους.

«Δεν θα πάρουμε γενικευμένα περιοριστικά μέτρα που θα πλήξουν την οικονομία. Δεν είναι στο τραπέζι το γενικό lockdown» υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Σκυλακάκης τόνισε για να μπορεί κάποιος να πάρει χρήματα από το πρόγραμμα των δανείων πρέπει να έχει χρήματα για να επενδύσεις. «Δεν μπορεί να σε επιδοτήσει το κράτος για να επενδύσεις», τόνισε και πρόσθεσε ότι «απαγορεύεται το κεφάλαιο κίνησης από το Ταμείο Ανάκαμψης», δίνονται χρήματα μόνο για επενδύσεις

Παράλληλα, σημείωσε ότι «τα κέρδη φορολογούνται πολύ χαμηλά. Αυτός που έχει την δυνατότητα να επενδύσει, αν μας το αποδείξει, θα έχει αφθονία κρατικής χρηματοδότησης».

Για τις πάγιες δαπάνες είπε ότι αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα, ενώ για τα ενοίκια είπε «οι φορολογικές δηλώσεις τελειώνουν τον Αύγουστο και υπάρχει ο χρόνος για να γίνουν οι διορθώσεις στα ενοίκια».

Ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι «μόνιμα μέτρα δεν έχουμε, οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα είναι προσωρινές, θα δούμε τι θα γίνει το 2022», ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η οικονομία θα πάει εξαιρετικά.

Τέλος, για τον κατώτατο μισθό είπε ότι αυτός «είναι συνάρτηση του ΑΕΠ. Σήμερα έχουμε ΑΕΠ κάτω του 19» και πρόσθεσε ότι η πρόβλεψή του είναι «ότι θα πάμε σε ταχύτερη ανάπτυξη και η αγορά εργασίας θα οδηγήσει σε αυξήσεις μισθών το επόμενο διάστημα».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: πρεμιέρα για τον κατ' οίκον εμβολιασμό

Κορονοϊός - Freedom Pass: άνοιξε η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ

Εκλογές στο Περού: Ο Πέδρο Καστίγιο νικητής έξι εβδομάδες μετά την ψηφοφορία!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο