LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Ιουλίου 2021 08:57 | Ανανέωση: 18 Ιουλίου 2021 08:57

Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: με αυστηρά μέτρα η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών, υγειονομικούς, αντιστασιακούς, αλλά και ιδιαίτερα συμβολικές παρουσίες η φετινή δεξίωση.

Προεδρικό Μέγαρο

Με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών, υγειονομικούς, αντιστασιακούς, αλλά και ιδιαίτερα συμβολικές παρουσίες, όπως η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος και η Σοφία Μπεκατώρου θα διεξαχθεί, το Σάββατο 24 Ιουλίου, η δεξίωση για την 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού επιβάλλουν και φέτος τον περιορισμό των προσκεκλημένων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου PCR.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα υποδεχθεί στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας. Έχουν προσκληθεί διευθυντές ΜΕΘ Covid, λοιμωξιολόγοι από την Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, γιατροί από τα ακριτικά μας νησιά, γιατροί, νοσηλευτές και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τα εμβολιαστικά κέντρα και εθελοντές αιμοδότες.

Η κυρία Σακελλαροπούλου επέλεξε προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών: Επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής. Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οινοποιούς, βιοτέχνες και αγρότες. Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αθλητές αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Σε μια χρονιά που τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, οι αποκαλύψεις για κατάχρηση εξουσίας, σεξουαλική εκμετάλλευση, σωματική ή λεκτική βία, συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, προσκλήθηκαν εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων, δομών Κοινωνικής Πρόνοιας Θυμάτων Βίας και Προστασίας Ανηλίκων, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής Για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατώτατος μισθός: αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις

Σεισμός στο Ηράκλειο

Γερμανία - Πλημμύρες: μεγαλώνει η μαύρη λίστα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι ΗΠΑ εξετάζουν άρση επιπλέον κυρώσεων στη Βενεζουέλα14:27Γαλλία: Τραγικός θάνατος για 3 σκιέρ - Παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδες στις Άλπεις14:13Κυρώσεις ΕΕ κατά της Ρωσίας: Πώς η Αθήνα από ουραγός έγινε πρωταγωνιστής στο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων13:59Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας στη χώρα - Εικόνες "βιβλικής καταστροφής" (βίντεο)13:45Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χιονοπτώσεις και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας 13:31Κορωπί: Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αποθήκες επιχείρησης13:17Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα το βράδυ λόγω εργασιών13:03Προϋπολογισμός 2025 – πρωτογενές πλεόνασμα: Σημαντική υπέρβαση έναντι του στόχου12:48Πλοία: Αποκαθίσταται σταδιακά η ακτοπλοϊκή κίνηση – Τέλος στην ταλαιπωρία των ταξιδιωτών12:34Χατζηδάκης: Το 2026 συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, τιμώντας και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις12:19ΗΠΑ: Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη και άλλες πόλεις κατά της ICE μετά τον φονικό τραυματισμό της Ρενέ Γκουντ12:05Ο Βεζένκοφ MVP της 21ης αγωνιστικής στη Euroleague11:50Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση11:36Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε κάνουν "πρεμιέρα" και έως πότε θα ισχύουν11:22Φωτιά σε μονοκατοικία στην Κοζάνη – Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ένας ηλικιωμένος (βίντεο)11:07Μητσοτάκης: Η πρώτη κυριακάτικη ανασκόπηση για το 202610:53Βενεζουέλα: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα10:39Σεισμός στη Σαντορίνη10:26Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια10:11Ρωσία: Μία νεκρή και τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drones στην Βορονέζ09:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο