LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 17 Ιουλίου 2021 18:30 | Ανανέωση: 17 Ιουλίου 2021 18:34

Κορονοϊός - Δήμαρχος Μυκόνου για έκτακτα μέτρα: Άστοχη ενέργεια, πρέπει να αναθεωρηθεί

Έντονη η αντίδραση του δημάρχου Μυκόνου στα μέτρα που ανακοίνωσαν οι Αρχές για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στο νησί.

ΜΥΚΟΝΟΣ - ΒΡΑΔΥ

Την έντονη δυσφορία του για την επιβολή έκτακτων περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, εξέφρασε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, υπογραμμίζοντας πως «η αιφνιδιαστική λήψη μέτρων, έστω για 10 ημέρες, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου για το νησί, που είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, είναι μια άστοχη ενέργεια, η οποία επί της ουσίας δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ό,τι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία

Ο κ. Κουκάς ζητεί από την Πολιτεία «να αναθεωρήσει την άδικη αυτή απόφαση και να μην είναι οι Μυκονιάτες και οι επισκέπτες μας, οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν το βράδυ και η Μύκονος το μόνο νησί που δεν θα ακούγεται μουσική.»

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου Μυκόνου στο Facebook:

«Από την πρώτη στιγμή της έναρξης της πανδημίας δηλώσαμε ότι βασική προτεραιότητα όλων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και αυτό το υπηρετήσαμε με συνέπεια και σοβαρότητα.

Συνεργαστήκαμε πάντοτε με όλες τις αρμόδιες Αρχές, βοηθήσαμε στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στηρίξαμε έμπρακτα το Κέντρο Υγείας, προμηθεύσαμε με τα απαραίτητα μέσα προστασίας όσους είχαν ανάγκη.

Μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού, ενημερώσαμε τους πολίτες για τα οφέλη και τη σημασία του εμβολιασμού με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε από τα νησιά με τα υψηλότερα ποσοστά του εμβολιασμού στην Ελλάδα στον ντόπιο πληθυσμό.

Αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση της τουριστικής κίνησης είχε δημιουργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία της τουριστικής περιόδου, πάντα σε συνδυασμό με την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων.

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων κυρίως των νεότερων ηλικιών, αλλά θα πρέπει να συνυπολογιστεί και μια σειρά άλλων παραμέτρων, όπως π.χ. ότι πολλά τεστ στο νησί μας γίνονται σε επισκέπτες που δεν έμεναν στη Μύκονο, αλλά χρησιμοποιούσαν το αεροδρόμιο Μυκόνου για την επιστροφή τους.

Μόλις χθες, μετά από ενάμιση χρόνο που το ζητάμε, καθιερώθηκε διοικητικό πρόστιμο από την κυβέρνηση για τα πάρτι με αντίτιμο. Σε κάθε περίπτωση, η αιφνιδιαστική λήψη μέτρων, έστω για 10 ημέρες, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου για το νησί, που είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, είναι μια άστοχη ενέργεια, η οποία επί της ουσίας δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ό,τι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η Πολιτεία είχε φροντίσει να δημιουργήσει για πρώτη φορά Αστυνομική Υποδιεύθυνση, υπήρχαν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του νόμου για όσους δεν τα σέβονται.

Νομίζω ότι η Πολιτεία πρέπει να αναθεωρήσει την άδικη αυτή απόφαση και να μην είναι οι Μυκονιάτες και οι επισκέπτες μας, οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν το βράδυ και η Μύκονος το μόνο νησί που δεν θα ακούγεται μουσική. Γιατί εάν δεν θα τα αναθεωρήσει, το μόνο που θα πετύχει είναι απλώς οι επισκέπτες να αποκτήσουν ένα κίνητρο να πάνε σε άλλα νησιά, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αποτελεσματικό για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η Δημοτική μας αρχή λειτούργησε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία και πάντα με σεβασμό στην εθνική προσπάθεια και στους νόμους του κράτους. Εδώ, όμως, υπάρχει και αστοχία και αδικία. Ένα λάθος που δεν οδηγεί πουθενά. Και πρέπει να διορθωθεί άμεσα.»

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Περίβλεπτο Μαγνησίας

Ερντογάν: “Χαρμόσυνα νέα” για τα Κατεχόμενα

Πέθανε η Φιλιώ Πυργάκη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο