LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2021 18:52

Αεροπορική κίνηση: αύξηση στις αφίξεις κατά 1250%

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την σύγκριση του φετινού πρώτου εξαμήνου με το αντίστοιχο του 2020.

Ρόδος - τουρίστες - Αεροδρόμιο

Σταθερή ανοδική πορεία στην διακίνηση επιβατών (+) 432,7% και στις αφίξεις από το εξωτερικό (+) 1.250,9% τον Ιούνιο του 2021 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020 καταγράφουν τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) .

Τα συνολικά στατιστικά στοιχεία  πρώτου εξαμήνου 2021, από όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας, συνεχίζουν όμως να αποτυπώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει στις αερομεταφορές η πανδημία της νόσου Covid-19 από τον Μάρτιο του 2020 όπου τέθηκαν σε ισχύ οι πρώτες απαγορεύσεις/περιορισμοί πτήσεων, καταγράφοντας μια μικρή πτώση (-) 2,8% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη σεζόν, ενώ σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019 η πτώση φτάνει το (-) 72,7%.

Μειώνονται οι απώλειες στην επιβατική κίνηση 

Ειδικότερα, από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων το εξάμηνο Ιανουαρίου/Ιουνίου του 2021 προκύπτουν τα ακόλουθα:

Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τους 6.015.373 επιβάτες παρουσιάζοντας πτώση 2,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 όπου είχαν διακινηθεί 6.188.389 επιβάτες.

Όσον αφορά τις πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας, είχαμε θετικό πρόσημο καθώς ανήλθαν στις 100.257 από τις οποίες 60.244 ήταν εσωτερικού και 40.013 εξωτερικού παρουσιάζοντας άνοδο 16,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 όπου είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 85.790 πτήσεις.

Αεροπορική κίνηση - πίνακας

Συγκρίνοντας τα στατιστικά στοιχεία με το α΄ εξάμηνο του 2019 που οι πτήσεις ήταν 219.442 υπάρχει πτώση 54,3% και στο σύνολο της επιβατικής κίνησης που ήταν 22.047.719 το 2019, τώρα για το ίδιο εξάμηνο υπάρχει πτώση 72,7%.

Σταθερά ανοδική πορεία στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού 

Τα νέα δεδομένα στη μάχη κατά της πανδημίας και τα μετρά που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τις αφίξεις από το εξωτερικό (προϋπόθεση εισόδου στην Ελλάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ ή βεβαίωση νόσησης) έχουν οδηγήσει στην αύξηση των ταξιδιωτών που προτιμούν την χώρα μας για τις διακοπές τους.  

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού φέτος τον Ιούνιο ήρθαν 1.181.771 ταξιδιώτες, ενώ τον Ιούνιο του 2020 είχαν αφιχθεί μόλις 87.481 επιβάτες, ποσοστό αύξησης 1.250,9%. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων (εσωτερικού και εξωτερικού) ανήλθε στις 39.085  καταγράφοντας επίσης άνοδο 201,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 12.967 πτήσεις. Ο συνολικός αριθμός διακινηθέντων επιβατών (αφίξεις/αναχωρήσεις) έφτασε τους 3.101.422 επιβάτες παρουσιάζοντας άνοδο 432,7% σε σχέση με την διακίνηση επιβατών του ΄20 που ήταν 582.235 διακινούμενοι επιβάτες.

Συγκρίνοντας τα αεροπορικά δεδομένα από τα στατιστικά στοιχειά για τον Ιούνιο του 2021 σε σχέση με τα στοιχεία του Ιουνίου 2019 που δεν υπήρχε η νόσος Covid-19 και οι περιορισμοί στις πτήσεις, οι αφίξεις των επιβατών εξωτερικού παρουσιάζουν μείωση 46,2% (ήταν 2.195.531) και η συνολική επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια πτώση 46,1% (ήταν 5.749.171).

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: 12χρονη έσωσε λουόμενο από πνιγμό

Φωτιά στη Σάμο: Εκκενώνονται ξενοδοχεία και σπίτια (βίντεο)

Λάρισα: Απάτη μέσω υπολογιστών με “χρυσή λεία”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:0248 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο