LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2021 13:48

Κορονοϊός - Νότια Κορέα: Πιο αργή μουσική και όριο ταχύτητας στα γυμναστήρια!

Αυστηρά όρια στην ταχύτητα και στον ρυθμό αναπαραγωγής της μουσικής, επιβάλλουν οι Αρχές της χώρας.

AP - ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Πολλοί αθλούμενοι στα γυμναστήρια βασίζονται σε μια καλή μελωδία για να μπορέσουν να αποδώσουν στην προπόνηση, αλλά στη Νότια Κορέα οι μουσικές τους επιλογές περιορίζονται σημαντικά, σύμφωνα με τους νέους κανόνες προστασίας από την Covid-19.

Στους γνωστούς περιορισμούς, όπως κοινωνικές αποστάσεις και έλεγχο των ταξιδιών, η Νότια Κορέα έχει προσθέσει το προαπαιτούμενο στα γυμναστήρια να μην ακούγεται μουσική με ρυθμό πάνω από 120 beats ανά λεπτό (bpm) κατά τη διάρκεια των ομαδικών ασκήσεων όπως aerobic και spinning.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας λένε ότι το μέτρο έχει ως στόχο να αποτρέψει την πολύ γρήγορη αναπνοή ή τον ιδρώτα, αποφεύγοντας παράλληλα το κλείσιμο των γυμναστηρίων.

Ο κανόνας έχει χαρακτηριστεί γελοίος από ορισμένους υπευθύνους χάραξης πολιτικής της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έκαναν λόγο για «ανοησία» και οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων βλέπουν το μέτρο ως ελάχιστα αποτελεσματικό ή μη ρεαλιστικό να τηρηθεί.

Για τον Kang Hyun-ku, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στη βόρεια Σεούλ, τα γρήγορα funky τραγούδια της K-pop στη λίστα αναπαραγωγής του ήταν η πρωινή του ρουτίνα.

«Η αναπαραγωγή ζωηρών τραγουδιών γίνεται για να ενθαρρύνουμε τα μέλη μας και να ανεβάσουμε τη γενική διάθεση, αλλά το μεγαλύτερο ερώτημά μου είναι αν η κλασική μουσική ή τα τραγούδια των BTS έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντίκτυπο στη διάδοση του ιού» δήλωσε ο Kang.

«Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα δικά τους ακουστικά και φορητές συσκευές αυτές τις μέρες, και πώς ελέγχονται οι λίστες αναπαραγωγής τους;» σημείωσε, σύμφωνα με το Reuters.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέβαλε αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης στη Σεούλ και τις κοντινές περιοχές από τη Δευτέρα, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με νέα αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, τη μεγαλύτερη από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορoνοϊού.

Οι κανόνες ορίζουν επίσης ότι η ταχύτητα στον διάδρομο στα γυμναστήρια δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα την ώρα και απαγορεύεται η χρήση των ντους.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Γεωργιάδης: θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων υπαλλήλων (βίντεο)

Κορονοϊός: Μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες σε υπαίθρια κέντρα και κλαμπ

Βόλος: φοιτήτρια καταγγέλλει βιασμό από νεαρούς

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέγαρα: Ο λόγος πίσω από την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι07:55Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστή η πρόσβαση από τη βόρεια είσοδο λόγω των ανέμων07:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιουλίου07:25O ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση στα ΣΜΝ07:11Αλέκος Παναγούλης: Η απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου και το... περίεργο τροχαίο δυστύχημα 06:57Τραμπ: Το Ισραήλ αποδέχτηκε πρόταση για 60ήμερη κατάπαυση πυρός – Κάλεσμα στη Χαμάς να συμφωνήσει06:43Τραγωδία στην Ισπανία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιές και καύσωνα – Ανάμεσά τους και παιδί 2 ετών06:29Τι καιρό θα κάνει σήμερα Τετάρτη06:15ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο