LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2021 07:26 | Ανανέωση: 14 Ιουλίου 2021 07:28

Νίκος Παππάς: η Βουλή αποφασίζει για τη δίωξή του

Σήμερα αποφασίζει η Βουλή για δίωξη ή μη κατά του Νίκου Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Νίκος Παππάς - Βουλή

Την αποδοχή ή μη της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής, να ασκηθεί δίωξη κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, για το αδίκημα της "παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή" στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, αποφασίζει σήμερα η ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής ξεκίνησε με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων και θα ολοκληρωθεί έως τις 19:00, με την προβλεπόμενη μυστική ψηφοφορία, στην οποία, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, δεν συμμετέχει εκείνος κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση άσκησης δίωξης. Η αποδοχή της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Σημειώνεται, ότι από τη διαδικασία έχουν αποχωρήσει οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης. Στη συνεδρίαση αναμένεται να παρέμβει από πλευράς κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, και από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώτος εισηγητής, βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι μετά τον έλεγχο της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, μέσω των εκλογών του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιχείρησε να ελέγξει τη δικαστική εξουσία και τα ΜΜΕ. Όπως είπε, στο πλαίσιο της «προσπάθειας ελέγχου των αρμών της εξουσίας», τα μέσα ενημέρωσης ανέλαβε ο τότε υπουργός Νίκος Παππάς, με «μπροστινό» τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος ήρθε σε επαφή για τη χρηματοδότηση τηλεοπτικής άδειας με τον κατασκευαστικό όμιλο CCC.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, μίλησε για πολιτική φαρσοκωμωδία. Αφού εκτίμησε ότι το αληθές πόρισμα «βρίσκει υπεύθυνη τη ΝΔ» για υφαρπαγή της ψήφου του λαού, για διαστρέβλωση της αλήθειας και για πολιτική ασυναρτησία, επεσήμανε: «Παραπέμψατε έναν στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, χωρίς κανένα στοιχείο, μόνο με τον λόγο ενός νταραβεριτζή εργολάβου, που γυρίζει από εδώ και από εκεί, μπας και εξοικονομήσει κανένα εκατομμυριάκι, και για την ακρίβεια, για τρία εκατομμυριάκια».

Νίκος Παππάς - Βουλή

Για σκοπιμότητα ελέγχου των ΜΜΕ από τους «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» έκανε λόγο ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου. Όπως τόνισε, η προανακριτική επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για στήσιμο και μεθόδευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με στόχο τη δημιουργία ενός «ΣΥΡΙΖΑ-τσάνελ» με τη χρήση ως «μπροστινού» του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. Παράλληλα, επέκρινε τη νυν κυβέρνηση ότι προσπαθεί, όπως και η προηγούμενη, να χειραγωγήσει την ενημέρωση.

Η λειτουργία της προανακριτικής ήταν ένας «ότι πρέπει» αντιπερισπασμός για την κυβέρνηση, για το πώς αυτή αντιμετωπίζει, κατά το τρέχον διάστημα, μία πανδημία που δείχνει απειλητικά τα δόντια της, σημείωσε ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύσταση της επιτροπής εξυπηρέτησε τις επιδιώξεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. «Αξιοποιήσατε τη διαδικασία της προανακριτικής για να συντηρήσετε την αποπροσανατολιστική, διπολική αντιπαράθεσή σας, και να κρύψετε τις ευθύνες σας για την πραγματικότητα που επικρατούσε και επικρατεί στα ΜΜΕ», είπε ο κ. Δελής. Τέλος, ανέφερε ότι λόγω έλλειψης επαρκών ενδείξεων κατά του κ. Παππά, το ΚΚΕ θα δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία.

Εν τω μεταξύ, σε δήλωσή του στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ο κ. Παππάς υπογράμμιζε: «Σήμερα επισφραγίζεται το γεγονός ότι η ίδια η ΝΔ κατεδαφίζει το κατηγορητήριο που εκείνη έστησε εναντίον μου και εναντίον της. Πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, οι ίδιο οι κατήγοροι αποσύρουν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου. Είναι ημέρα δικαίωσης. Σήμερα, το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του, πρέπει να βγάλει συμπεράσματα».

Σήμερα επισφραγίζεται το γεγονός ότι η ίδια η Ν.Δ. κατεδαφίζει το κατηγορητήριο που έστησε εναντίον μου και εναντίον μας. pic.twitter.com/gaHfGe86B3

Παππάς στην Βουλή: Οι ίδιοι οι κατήγοροι απέσυραν το κατηγορητήριο

Μιλώντας στην Βουλή, ο Νίκος Παππάς, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

  • «Είναι η πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, όπου οι ίδιοι οι κατήγοροι ομολογούν ότι δεν βρήκαν καν επαρκείς ενδείξεις για το κακούργημα πάνω στο οποίο έχτισαν το κατηγορητήριο. Το κατηγορητήριο, λοιπόν, γκρεμίστηκε. Γκρεμίσατε εσείς το ίδιο του το θεμέλιο. Την κατηγορία για κακούργημα.
  • Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στην παράταξη που έχω την τιμή να εκπροσωπώ και απέναντι στον ελληνικό λαό. Είμαι περήφανος για το ότι τολμήσαμε αλλά και καταφέραμε να ρυθμίσουμε το τηλεοπτικό τοπίο, με τα σωστά μας και με τα λάθη μας, για το ότι το δημόσιο εισέπραξε τίμημα για τις άδειες, που τριάντα χρόνια δεν καταβάλλονταν, για το ότι προστατέψαμε και δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας στο τηλεοπτικό πεδίο και συνολικά στον οπτικοακουστικό τομέα.
  • Γνωρίζατε πολύ καλά από την αρχή ότι ήταν τεράστιες οι πιθανότητες να πάτε σε φιάσκο. Για αυτό και είχατε συμπεριλάβει από την αρχή την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν ο νομικός και πολιτικός σας «αερόσακος» μετά τη σύγκρουση με την αλήθεια. Όμως εδώ φτάνουμε στο προφανές. Εδώ ταιριάζει το αρχαίο γνωμικό: Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν.
  • Θα ήταν ευχής έργον για την πολιτική ζωή του τόπου να πάρουν ένα μάθημα οι εμμονικοί του επιτελικού κράτους και του Μαξίμου, αλλά και όσοι στο χώρο του Τύπου πιστεύουν ότι έχουν τη δυνατότητα να συκοφαντούν με τρόπο ακραίο και να ανακατεύονται στο πολιτικό παιχνίδι με όρους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Ενώ η πρόταση σας για τη συγκρότηση Προανακριτικής ήταν ένα μείγμα εθελοδουλείας απέναντι σε συμφέροντα και θράσους απέναντι στον λαό, το πόρισμα σας είναι ένα μείγμα αλήθειας και υπολειμμάτων κομματικής σκοπιμότητας.
  • Αν κάποιος διαβάσει το πόρισμα της Ν.Δ. θα αναρωτηθεί: Πως είναι δυνατόν τα ίδια αληθινά ή υποτιθέμενα περιστατικά να κρίνονται ανεπαρκή για την παραπομπή μου για το κακούργημα αλλά επαρκή για το πλημμέλημα; Η μόνη εξήγηση στη λογική και νομική σας αντίφαση είναι η προσπάθειά σας να τηρήσετε τα υπολείμματα της πολιτικής σας σκοπιμότητας.
  • Αυτό που δεν θα άντεχε η δική μας συνείδηση θα ήταν το να δικαιώσουμε τους μύχιους πόθους των ακραίων της παράταξής σας για αριστερή παρένθεση. Η αριστερή κυβέρνηση ήρθε όχι για να «διαχειριστεί» το πρόβλημα, όπως γινόταν τόσα χρόνια, αλλά για να το λύσει. Αυτή λοιπόν η παράταξη έχει έρθει στα πράγματα, και πρωταγωνιστεί στην πολιτική ζωή για να αλλάζει τις συνθήκες προς όφελος του λαού. Και αυτό θα κάνει ως κορμός της αυριανής αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης».

Το ΜέΡΑ25 απέχει από την διαδικασία

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση του, «Το ΜέΡΑ25 τονίζει πως η Βουλή αποτελεί νομοθετικό και όχι δικαστικό σώμα. Οι βουλευτές δεν είναι ούτε ανακριτές, ούτε εισαγγελείς. Σκοπός τους είναι να νομοθετούν και όχι να διερευνούν δικαστικά υποθέσεις, να προβαίνουν σε ποινικές αξιολογήσεις και να καταρτίζουν δικαστικά πορίσματα/κατηγορητήρια, υποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη. Διασαλεύεται η ουσιαστική διάκριση των εξουσιών και τα πορίσματα που προκύπτουν έχουν ξεκάθαρη πολιτική χροιά και όχι αμιγώς νομική όπως θα έπρεπε. Άλλωστε, το γεγονός πως οι βουλευτές στις εν λόγω επιτροπές λειτουργούν πολιτικά και όχι νομικά, αποδεικνύεται από την πάγια πρακτική κάθε κόμμα που εκπροσωπείται σε αυτήν να εκδίδει διαφορετικό πόρισμα, καθώς υπάρχει εκ των προτέρων αποφασισμένο συμπέρασμα, με τα στοιχεία να χρησιμοποιούνται α λα καρτ για να στοιχειοθετήσουν μια προαποφασισμένη κατηγορία. Επομένως είναι τα μικροπολιτικά συμφέροντα και η κοινοβουλευτική δύναμη που επιβάλλει το ένα ή άλλο πόρισμα και την άσκηση δίωξης ή όχι, και όχι η αντικειμενική δικαστική κρίση! Αυτό το θεσμικό σφάλμα, η δυνατότητα η Βουλή να μετατρέπεται σε εισαγγελική αρχή, χρησιμοποιείται από τα κόμματα για επίθεση στους πολιτικούς τους αντιπάλους, πρακτικά δηλαδή για ένα επικοινωνιακό σόου που τροφοδοτεί σχεδόν καθημερινά τα ΜΜΕ με υλικό, πολιτικό και κυρίως παραπολιτικό, προς άντληση μικροκομματικών ωφελειών. Το ΜέΡΑ25 αρνείται να συμμετάσχει στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου».

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβολιασμοί - Εστίαση: τα σήματα για τις επιχειρήσεις (εικόνες)

Άλιμος: ανήλικοι μαχαίρωσαν παιδί για ένα κινητό

Καιρός: καύσωνας και βοριάδες την Τετάρτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας τουΣήμερα 11:21 | Ειδήσεις

Βαρύ πένθος για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ώρες μετά απο τις δημόσιες καταγγελίες του για την αντιμετώπιση του πατέρα του από τους γιατρούς δημόσιου νοσοκομείου. Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον ΓραμμένοΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Κρατούμενος παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή, ο ανεξάρτητος βουλευτής που αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του ΆντενΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμαΣήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος, για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο