LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Ιουλίου 2021 20:20

Κορονοϊός - Ολλανδία: τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Ολολανδίας, μετά την νέα έξαρση.

AP - ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - COVID19

Οι νέες λοιμώξεις στην Ολλανδία εξαπλασιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, με τα κρούσματα να αφορούν κυρίως τους νέους ενήλικες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να άρει τους περισσότερους περιορισμούς.

Σχεδόν 52.000 μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν στη χώρα των 17,5 εκατομμυρίων κατοίκων από την περασμένη Τρίτη μέχρι και σήμερα. Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν 8.500.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση επανέφερε τους περιορισμούς όσον αφορά τη λειτουργία των νάιτκλαμπ, των εστιατορίων και των φεστιβάλ, λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 σε νέους ηλικίας 18-30 ετών.

Τα περισσότερα μέτρα είχαν αρθεί στην Ολλανδία στις 26 Ιουνίου, αφού η εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών μείωσε τις λοιμώξεις στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είπε ότι μετάνιωσε για τη γρήγορη χαλάρωση των περιορισμών, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνησή του έδειξε «κακή κρίση» στο θέμα αυτό. 

Πάνω από το 60% των νέων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα αφορούσαν νέους ηλικίας 15-25 ετών. Σχεδόν το 40% όσων γνώριζαν πού μολύνθηκαν είπαν ότι προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής εξόδου.

Περίπου το 80% όλων των ενηλίκων στην Ολλανδία έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου αλλά οι αρχές επιμένουν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσουν τις προφυλάξεις, αφού οι περισσότεροι είναι μόνο εν μέρει προστατευμένοι. Περίπου 7.000 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα αφορούσαν ανθρώπους που είχαν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Πελώνη: ο Τσίπρας “ψαρεύει σε θολά νερά” (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ιωάννης Καζάζης

Έρευνα: Η ενοικίαση ρούχων πιο επιζήμια για τον πλανήτη από την απόρριψή τους


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο