LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Ιουλίου 2021 17:40 | Ανανέωση: 13 Ιουλίου 2021 18:19

Τσίπρας για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Όχι στην γενίκευση - Διχαστικός ο Μητσοτάκης

Έκκληση στους πολίτες για τον εμβολιασμό και τις μάσκες απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συναντήθηκε με τον Σωτήρη Τσιόδρα και την Αθηνά Λινού.

Τσίπρας - Λινού - Τσιόδρας

Σε δήλωση του ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικώς με τα νέα μέτρα και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατηγοριών εργαζομένων, αναφέρει τα εξής:

«Συνάντησα σήμερα την καθηγήτρια επιδημιολογίας κα Λινού και τον επικεφαλής της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, κ. Τσιόδρα, γιατί ανησυχώ. Τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας όσο και για τις διαρκείς παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείρισή της. Και επιπλέον γιατί διαπιστώνω ότι οι παλινωδίες αυτές απειλούν να οδηγήσουν στη διάρρηξη της εμπιστοσύνης ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα. 

Στόχος κοινός είναι να αποτρέψουμε ένα ακόμη πανδημικό κύμα που θα απειλήσει ανθρώπινες ζωές. Και για αυτό χρειάζεται να επιστρατεύουμε την επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά και την πειθώ. Να εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη στους πολίτες και να τους πείσουμε να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Όχι να τους απειλούμε με τιμωρίες. Ούτε να τους δελεάζουμε με ανόητα κίνητρα και χαρτζιλίκια. Αλλά να τους πείσουμε ότι αυτό που μας νοιάζει πάνω από όλα είναι η ζωή. Η δική τους, η δική μας, όλων.

 Τσίπρας - Λινού - Τσιόδρας

Απευθύνω λοιπόν εκ νέου, έκκληση στους πολίτες να πάρουν την υπόθεση της ζωής και της υγείας τους στα χέρια τους. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, και αίσθημα αλληλεγγύης. Να αγνοήσουν τον ανεύθυνα διχαστικό λόγο του κου Μητσοτάκη. Να εμβολιαστούν, να φοράνε μάσκες, και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.  

Απευθύνω όμως έκκληση και στην κυβέρνηση να μην επιμείνει στο διχαστικό λόγο, στον κοινωνικό διαχωρισμό και στη γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Θα προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.  Η λογική του διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η λογική των προνομίων και των διώξεων, είναι ό,τι χειρότερο σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης.  

Η πανδημία είναι ένας συλλογικός κίνδυνος και μόνο συλλογικά αντιμετωπίζεται, όχι με το διχασμό των πολιτών σε ‘υγιείς’ και απόβλητους. Η κοινωνική ένταση, ο κοινωνικός αυτοματισμός και η διχόνοια είναι κίνδυνοι που οφείλουμε να αποτρέψουμε. Τη πανδημία ή θα τη νικήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Ή θα μας νικήσει αυτή. Και είναι στο χέρι μας να βγούμε όλοι μαζί νικητές από αυτή τη μάχη».


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - λύματα: αύξηση στο ιικό φορτίο έως 530%

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Τρίτης - Πάνω από 1500 στην Αττική

Καταδίωξη ανήλικου οδηγού: πυροβολισμοί και τραυματισμός αστυνομικού

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Στρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωποςΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Ο Στρατής  Λιαρέλλης ο εντεταλμένος σύμβουλος ANTENNA GROUP, μίλησε για τα 35 χρόνια που τον συνέδεαν με τον Γιώργο Παπαδάκη.

ΗΠΑ: Ο Μαδούρο έφτασε στο δικαστικό μέγαρο της Νέας Υόρκης (βίντεο)Σήμερα 15:21 | Ειδήσεις

Ο έκπτωτος πρόεδρος κατηγορείται για "ναρκοτρομοκρατία" και εισαγωγή κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"Σήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Με λυγμούς το τελευταίο αντίο από την Άννυ Ζιώγα, αρχισυντάκτρια της εκπομπής για δεκαετίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία με ζευγάρι Ελλήνων: Νεκρή μια γυναίκα στον Παναμά, σε κρίσιμη κατάσταση στο Παρίσι ο σύζυγος της16:04"Φτάνει τώρα!": Η οργισμένη απάντηση του πρωθυπουργού της Γροιλανδίας στις απειλές Τραμπ15:50ΗΠΑ: Ο Μαδούρο έφτασε στο δικαστικό μέγαρο της Νέας Υόρκης (βίντεο)15:36Επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ15:22Τσιάρας: Κατανοούμε τα αιτήματα των αγροτών – Ανεξήγητη η άρνηση συμμετοχής στον διάλογο15:08ΗΠΑ: Η αστυνομία ερευνά περιστατικό στο σπίτι του αντιπροέδρου Βανς - Μια σύλληψη14:54Φθιώτιδα: Άνδρας είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα εκρηκτικού γαλακτώματος και ναρκωτικά14:40Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 67χρονος που καταγγέλθηκε για κακοποίηση ζώου14:26Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη14:12Γαλλία: Επιβάτης τρένου δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο πρόσωπο την ώρα που κοιμόταν 13:58Μαρινάκης για Παπαδάκη: Σίγησε μια από τις επιδραστικότερες φωνές της ελληνικής τηλεόρασης13:44Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε ο Ταϊρίκ Τζόουνς 13:30Ο Ζελένσκι διόρισε οικονομική του σύμβουλο την πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Καναδά13:16Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 34χρονος μετά από έκρηξη λέβητα στο σπίτι του13:01Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά για τα Θεοφάνια τα μπλόκα12:47Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καιταιγίδες και χαλάζι12:33Τέρενς Κουίκ για Γιώργο Παπαδάκη: Ίσως είναι το πιο βαρύ αντίο να το λέω για το Γιώργο Παπαδάκη…Α ρε Γιώργο γιατί το έκανες αυτό12:18Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το black out στο FIR Αθηνών12:04Διαδήλωση στη Βενεζουέλα με αίτημα την απελευθέρωση του Μαδούρο11:50Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο