LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Ιουλίου 2021 09:37

Σκρέκας στον ΑΝΤ1: Μειωμένα δημοτικά τέλη ως κίνητρο για ανακύκλωση

Πότε ξεκινά το νέο «Εξοικονομώ» και με τι κριτήρια θα δίνεται. Οι παρεμβάσεις για τους δασικούς χάρτες και η διαχείριση αποβλήτων.

Σκρέκας - Καλοκαίρι Μαζί

Για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», τους δασικούς χάρτες ,τη διαχείριση των απορριμμάτων και τα κίνητρα στην ανακύκλωση μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Όπως έκανε γνωστός ο Κώστας Σκρέκας, η πλατφόρμα για τον νέο κύκλο «Εξοικονομώ κατ’οίκον» θα ανοίξει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και η επιλογή των επιδοτούμενων θα έχει κριτήρια, μεταξύ αυτών οικονομικά. Θα παραμείνει ανοιχτή για 3 με 4 εβδομάδες και στη συνέχεια θα κλείσει ώστε να ιεραρχηθούν οι αιτήσεις.

Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνεται η προτεραιοποιήση των αιτήσεων είναι:

  • Εισοδηματικά και ποσοστό επιδότησης
  • Παλαιότητα του κτηρίου
  • Πόσα μέλη μένουν κάτω από τη στέγη
  • Άλλα κριτήρια: μέλη με αναπηρία

Εκτός των επιλογόντων, θα υπάρχουν και οι επιλαχόντες, οι οποίοι θα επιλεγούν με την αύξηση του κονδυλίου.

Οι παρεμβάσεις για τους δασικούς χάρτες

Στις παρεμβάσεις για τους δασικούς χάρτες αναφέρθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

1.Περισσότερος χρόνος στη διοίκηση και τις Υπηρεσίες χωρίς κόστος για τους πολίτες, για τη διόρθωση. Έχει ήδη δοθεί παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από τις αρμόδιε υπηρεσίες και ο Κ.Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι, «μπορεί να δώσουμε κι άλλη παράταση».

2.Οικονομικοί πόροι για να προσλάβουν οι αποκεντρωμένες περιφέρειες συμβούλους και να αναρτήσουν τους χάρτες

3.Μείωση του τέλους αντιρρήσεων

4.Επίλυση ιδιοκτησιακού προβλήματος: θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο για την ανακύκλωση. Εκεί θα δημοσιευτεί ότι δεν τεκμαίρεται ότι το Δημόσιο είναι ιδιοκτήτης και εφόσον υπάρχει τα έγγραφα των τίτλων η περιουσία παραμένει στον ιδιοκτήτη της.

5.Επίκειται  νομική πρωτοβουλία για τις δασωμένες αγροτικές εκτάσεις και ο χερσωμένες εκτάσεις

Απορρίμματα και ανακύκλωση

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στη διαχείριση των αποβλήτων, επικαλούμενος ευρωπαϊκά στατιστικά που δείχνουν ότι, «θάβουμε το 80% των αστικών απορριμμάτων, ανακυκλώνουμε το 20%,  όταν η Ευρώπη ανακυκλώνει πάνω από το 50% και θάβει κάτω από το 25%».

Έτσι, σχεδιάζεται το πλάνο διαχείρισης των αποβλήτων που προβλέπει ότι όσα είναι κατάλληλα θα προωθούνται σε δομές, όσα δεν είναι για κατανάλωση από άνθρωπο για ζωοτροφές και τα υπόλοιπα για κομποστοποίηση.

Προανήγγειλε, επίσης χωριστούς κάδους διαλογής στα σχολεία, στα πλαίσια της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση των παιδιών

Αναφερόμενος, τέλος, στα κίνητρα για ανακύκλωση, είπε πως σχεδιάζεται επιβράβευση σε όσους την κάνουν, με λιγότερη επιβάρυνση. «Θα υπάρχουν μηχανισμοί και θα πληρώνουν λιγότερα δημοτικά τέλη», περιέγραψε το κίνητρο για ανακύκλωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Χρυσόγονος για νέα μέτρα: Στα όρια της συνταγματικότητας η αναστολή εργασίας

Μετάλλαξη Δέλτα - Βασιλακόπουλος: Δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο, εκτός από τον εμβολιασμό

Τροχαίο στην Ξάνθη: Απανθρακώθηκε νεαρός οδηγός (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 13:15 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να απολογηθούν οι 67 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγγερίδη.

Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”Σήμερα 12:49 | Ειδήσεις

Σκληρή κριτική από την Νέα Αριστερά που τον κατηγορεί για άγνοια. «Ο Κασσελάκης ζητάει μείωση δαπανών στην Υγεία», καταγγέλλει ο Γεωργιάδης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:48Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο