LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 12 Ιουλίου 2021 17:01

Ταμείο Ανάκαμψης: Προσύμφωνο ΥΠΟΙΚ με EBRD για τα δάνεια

«Είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα με στόχο την προώθηση νέων ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα», τόνισε ο Θ. Σκυλακάκης.

Θόδωρος Σκυλακάκης - EBRD

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και η κ. Charlotte Ruhe, διευθύνουσα σύμβουλος Κεντρικής και Νοτιανατολικής Ευρώπης της EBRD (European Bank for Reconstruction & Development) υπέγραψαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα το Προσύμφωνο Συνεργασίας (Memorandum of Understanding-MoU) μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της EBRD, το οποίο αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και στη διαχείριση από την EBRD δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων.

Πρόκειται για τη 2η συμφωνία μετά την αντίστοιχη συμφωνία του Υπουργείου Οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη διαχείριση, από την τελευταία, δανείων ύψους έως 5 δισ. ευρώ. Η σημερινή συμφωνία σηματοδοτεί την ταχύτατη έναρξη του προγράμματος των δανειοδοτήσεων για τη δημιουργία σημαντικών ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε σχετικά:

«Η υπογραφή αυτού του Προσυμφώνου Συνεργασίας (Memorandum of Understanding-MoU) μεταξύ της EBRD και της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη διαχείριση από την EBRD δανείων του Ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 1 δισ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων, αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς μια φιλόδοξη συνεργασία μεταξύ μας, με στόχο την προώθηση νέων ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι νέες αυτές επενδύσεις θα διευκολύνουν την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας και θα τη βοηθήσουν να επιτύχει υψηλότερη ανάπτυξη, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς θα υλοποιείται το Σχέδιο».

Ειδήσεις σήμερα: 

Eurogroup - Σταϊκούρας: Το σχέδιο “Ελλάδα 2.0” θα οδηγήσει σε υψηλή ανάπτυξη

Μύκονος: Η “αγκαλιά” των αστυνομικών στα παιδιά των διαρρηκτών

Missing Alert για 53χρονο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο