LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 12 Ιουλίου 2021 08:07

Ο Σταϊκούρας στις Βρυξέλλες

Στο σημερινό Eurogroup και το αυριανό Ecofin θα συμμετάσχει ο Υπουργός Οικονομικών.

Σταϊκούρας - Eurogroup - Λισαβόνα

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup και στην αυριανή συνεδρίαση του Ecofin.

Στο Ecofin αναμένεται να εγκριθούν τα πρώτα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας. Εκ του λόγου αυτού, θα λάβει μέρος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ειδικότερα, στο σημερινό Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν τη δημοσιονομική πορεία και τις προοπτικές της ευρωζώνης, εστιάζοντας στο επόμενο έτος. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, θα ενημερωθούν για την πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου και την αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα Προγράμματα Σταθερότητας του 2021. Η συζήτηση θα τροφοδοτήσει την προετοιμασία των προσχεδίων προϋπολογισμού και των συστάσεων για την ευρωζώνη για το 2022. Επιπλέον, θα συνεχιστεί ο διάλογος σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της δημιουργίας ψηφιακού ευρώ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και την Οικονομική και Νομισματική Ένωση ως σύνολο.

Επίσης σήμερα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Eurogroup σε διευρυμένη σύνθεση, κατά την οποία οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανταλλάξουν, μεταξύ άλλων, απόψεις με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του κορoνοϊού, καθώς και με θέματα τραπεζικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Σήμερα το βράδυ, ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στο καθιερωμένο δείπνο εργασίας των υπουργών Οικονομικών που ανήκουν στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τέλος, αύριο Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπεται να συζητήσουν για την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη - με έμφαση στην εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να δοθεί η τελική έγκριση για την πρώτη δέσμη Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που υποβλήθηκαν από κράτη - μέλη της Ε.Ε. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και το ελληνικό σχέδιο («Ελλάδα 2.0»), το οποίο ήταν το δεύτερο που κατατέθηκε και το τρίτο που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

Κορονοϊός: Δωρεάν test την Δευτέρα σε 134 σημεία

Euro 2020: Η Ιταλία πανηγυρίζει ξέφρενα (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες (εικόνες)08:09Παράνομα τραπεζοκαθίσματα – Δήμος Αθηναίων: Αισθητή αύξηση των εντολών απομάκρυνσης φέτος07:56Εορτολόγιο - Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:42Επίδομα γέννας: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά για τα “παιδιά του 2023”07:29Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο στα σκουπίδια και του έβαλαν φωτιά07:15“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο07:01Ισπανία - Ουκρανία: Επιβεβαιώνεται η παράδοση πυραύλων Patriot06:48“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο06:34Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δεξαμενόπλοιων06:21Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες06:08Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο