LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 11 Ιουλίου 2021 14:55

Κορονοϊός – Κατασκηνώσεις: Κρούσματα σε Λαύριο και Ηλεία

Τουλάχιστον 6 κρούσματα καταγράφηκαν στην κατασκήνωση του Λαυρίου. Ανησυχία και στην Ηλεία. Ανάστατοι οι γονείς.

παιδική κατασκήνωση
Μετά τα κρούσματα κορονοϊού που διαπιστώθηκαν σε τρεις κατασκηνώσεις σ
ε Καπανδρίτι, Χαλκιδική και Χανιά, άλλα τουλάχιστον έξι καταγράφηκαν σε ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου.  

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα καταγράφηκαν τόσο μεταξύ παιδιών όσο και στελεχών της κατασκήνωσης.

Μόλις τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν κλήθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν τα παιδιά που είχαν προσβληθεί αλλά και όλα όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με αυτά ενώ απομακρύνθηκαν και οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους, σύμφωνα με το notioanatolika.gr.

Σημειωτέον ότι η κατασκηνωτική περίοδος άρχισε την Πέμπτη 1η Ιουλίου και μάλιστα τηρήθηκαν αυστηρά μέτρα κατά την προσέλευση των κατασκηνωτών (παιδιών ηλικίας 6 έως και 16 ετών) οι οποίοι όφειλαν να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο και να παραδίδουν στον υπεύθυνο, αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου με ταχεία μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου (rapid- test) που πραγματοποιήθηκε εντός 24 έως 48 ωρών πριν από την προσέλευση.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων αυτών υπήρξε επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ ενώ η διοίκηση της κατασκήνωσης ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει, ανά τέσσερις ημέρες και με δικά της έξοδα, όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή (κατασκηνωτές, στελέχη και εργαζόμενους) σε νέα rapid tests.

Επιπροσθέτως δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια γονέων οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν μέχρι την είσοδο της κατασκήνωσης για να παραλάβουν ρούχα και αντικείμενα των κατασκηνωτών ή να τους παραδώσουν νέα.

 Αναστάτωση και στην Ηλεία 

Αναστάτωση επικρατεί σε κατασκήνωση στην Ηλεία μετά από την πληροφορία που υπήρξε για εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με πηγές που διατήρησαν την ανωνυμία τους στο ilialive.gr αναφέρθηκαν δύο ή τρία κρούσματα σε παιδιά, τα οποία και απομακρύνθηκαν άμεσα από την κατασκήνωση, ενώ υπήρξε και περιορισμός δράσεων και απολυμάνσεις σε χώρους της.

Χθες μάλιστα κάποιοι γονείς στο γενικότερο κλίμα ανησυχίας που επικρατεί σε ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας επέλεξαν να πάρουν τα παιδιά τους λίγο νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Από την πλευρά των αρμόδιων φορέων για την ενημέρωση, δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση, ώστε να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα, πέρα από τις συγκεχυμένες πληροφορίες και την φημολογία που έχει φουντώσει.

Η γενικότερη εικόνα όμως που υπάρχει είναι πως δεν φαίνεται κάποια διασπορά του κορονοϊού σε βαθμό που να προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ενώ η κατασκήνωση φέρεται να έχει λάβει όλα τα μέτρα και τα παιδιά που έφτασαν εκεί για να φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση δεν ήρθαν σε επαφή με άλλα. Σε κάθε περίπτωση μια επίσημη ανακοίνωση από κάθε αρμόδια εμπλεκόμενη πλευρά θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα και να περιοριστεί η όποια ανησυχία υπάρχει.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Πάτρα: Κρούσματα από τα κορονοπάρτι στα μπαρ

Κορυδαλλός: “Κούριερ” άφησε δέμα με ναρκωτικά στις φυλακές

Καιρός - Καύσωνας: Έρχονται 40αρια! (χάρτης)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο