LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 11 Ιουλίου 2021 07:26 | Ανανέωση: 11 Ιουλίου 2021 07:43

Copa America: Θρίαμβος για Μέσι και Αργεντινή μετά από 28 χρόνια

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι «έγραψε ιστορία» μέσα στο «σπίτι» της «αιωνίου» αντιπάλου της. 

Copa America - Αργεντινή
Με το πρώτο γκολ του Άνχελ Ντι Μαρία μετά από τρία χρόνια και συγκεκριμένα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, η Αργεντινή ήταν η νικήτρια με 1-0 επί της Βραζιλίας στο «Μαρακανά» στον τελικό του Copa America και πανηγύρισε για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια (1998) και 15η στην Ιστορία της το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι «έγραψε ιστορία» μέσα στο «σπίτι» της «αιωνίου» αντιπάλου της και παίροντας «εκδίκηση» από την ήττα της με 2-0 από την «Σελεσάο» πριν από δύο χρόνια στον ημιτελικό της ίδιας διοργάνωσης, την οποία είχε κατακτήσει η ομάδα του Νεϊμάρ.

Οι δύο πρωταγωνιστές του τουρνουά και που πριν από τη σέντρα του τελικού κατέκτησαν το βραβείο του κορυφαίου παίκτη του τουρνουά, Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ δεν κατάφεραν να σκοράρουν αυτή την φορά, ωστόσο, για τον κορυφαίο παίκτη της εποχής μας και απόλυτο σταρ της Μπαρτσελόνα αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που τον απασχόλησε μιας και με την κατάκτηση του τίτλου κατάφερε να βγάλει από πάνω του μία μεγάλη πίεση που τον βάραινε όλα αυτά τα χρόνια.

Copa America - Αργεντινή

Η Βραζιλία απέτυχε μέσα στην έδρα της να πάρει το 10ο τρόπαιο Copa America, με τον Νεϊμάρ να ξεσπά σε κλάματα μετά το σφύριγμα της λήξης του τελικού. Η σημερινή, μάλιστα, ήταν η πρώτη της ήττα στα 14 τελευταία ματς στα οποία μετρούσε 12 νίκες και μόλις μία ισοπαλία.

Copa America - Αργεντινή

Ο τελικός κρίθηκε από ένα τραγικό λάθος της άμυνας της «Σελεσάο» στο 22ο λεπτό, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο ακραίος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Ανχελ Ντι Μαρία και με άψογο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του Έντερσον για να «γράψει» το όνομά του με χρυσά γράμματα την ιστορία του τελικού και να στείλει την «αλμπισελέστε» στα ουράνια. Να σημειωθεί ότι με το τρόπαιο αυτό η Αργεντινή ισοφάρισε σε κατακτήσεις την Ουρουγουάη, που και αυτή μετρά 15. 

Copa America - Αργεντινή

Οι ενδεκάδες:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνες, Μοντιέλ, Ρομέρο (79΄ Πετσέλια), Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Παρέδες (54΄ Ροντρίγκεζ), Λο Σέλσο (63΄ Ταλιαφίκο), Ντι Μαρία (79΄ Παλάσιος), Λ. Μαρτίνες (79΄ Γκονζάλες), Μέσι.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Έντερσον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ρενάν Λόντι (76΄ Έμερσον), Κασεμίρο, Φρεντ (46΄ Φιρμίνο), Έβερτον (63΄ Ζούνιορ Βινίσιους), Πακετά (76΄ Μπαρμπόσα), Νεϊμάρ, Ρισάρλισον.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλιούπολη: 18χρονη κατήγγειλε ότι αστυνομικός την είχε αιχμάλωτη και την εξέδιδε

Καιρός: ζέστη, μελτέμια, αλλά και τοπικές βροχές την Κυριακή

Σεισμός στην Θήβα: Νέα δόνηση “ταρακούνησε” την περιοχή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο