LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 09 Ιουλίου 2021 22:13

Γουίμπλεντον – Τζόκοβιτς: έτοιμος να γράψει ιστορία

Ο 34χρονος Σέρβος έφτασε στον τελικό και είναι έτοιμος να ισοφαρίσει σε major τίτλους, τα άλλα δυο «ιερά τέρατα» του παγκόσμιου τένις, τον Φέντερερ και τον Ναδάλ.

AP - Roland Garos - Ραφαέλ Ναδάλ - Τζόκοβιτς

Ένα βήμα από το να «γράψει ιστορία» απέχει πια ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου νίκησε μετά από μεγάλη μάχη (2 ώρες και 45 λεπτά) και χωρίς να παίξει καλό τένις με 3-0 σετ τον Ντένις Σαποβάλοφ στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Wimbledon και, πλέον, στον τελικό της Κυριακής (7ος στο Λονδίνο για τον τεράστιο αυτόν αθλητή)) απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι των 11 διαδοχικών νικών στο γρασίδι θα επιδιώξει να κάνει το 3Χ3 στα Grand Slam της σεζόν (έχει κατακτήσει ήδη το Australian Open και το Roland Garros).

Εάν τα καταφέρει ο 34χρονος Σέρβος θα φτάσει τους 20 major τίτλους καριέρας και θα ισοφαρίσει σε κατακτήσεις τ΄ άλλα δύο «ιερά τέρατα» του αθλήματος, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ. Οπότε στο επόμενο US Open που θ΄ ακολουθήσει θα έχει την ευκαιρία, εκτός απρόοπτου, να γίνει ο κορυφαίος των κορυφαίων!

Ο 22χρονος Καναδός, Ντένις Σαποβάλοφ, απέδειξε ότι το μέλλον διαγράφεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις μπροστά του. Ήταν όχι απλά ανταγωνιστικός στην «παρθενική» του εμφάνιση σε ημιτελικό Grand Slam, αλλά σε όλα τα σετ κόντραρε στα ίσια το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, χάνοντας το πρώτο στις... λεπτομέρειες με 7-6 (3) και το δεύτερο λόγω... εκνευρισμού με 7-5.

Ο «Νολε» με περίσσια ψυχραιμία έκανε το break στο 11ο game του τρίτου σετ κι από τη στιγμή που προηγήθηκε έφτασε πολύ εύκολα στο 7-5 και στο 3-0 απέναντι στο νεαρό αντίπαλό του, που ήταν εμφανώς απογοητευμένος.

Ούτως ή άλλως ήταν εξαρχής πάρα πολύ δύσκολο να φτάσει στην πρώτη του νίκη επί του Τζόκοβιτς και, πλέον, ο «Νολε» μετρά 7 επιτυχίες απέναντι στον Καναδό σε ισάριθμες αναμετρήσεις τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Πούτιν να βάλει φρένο… στους Ρώσους χάκερ

Αναστασία: μαγαζιά θα “κλείσουν” την μουσική την ώρα της κηδείας

Γιώργος Καραϊβάζ: τρεις μήνες από την δολοφονία του δημοσιογράφου

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυρανάκης: Τα τρόλεϊ υπηρέτησαν αποτελεσματικά την Αττική για πάνω από μισό αιώνα13:20Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία13:06Λαμία: Πλημμύρες στον Δομακό- Διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης12:52Τρόμος για 42χρονο στην Θεσσαλονίκη- Τον χτύπησαν και τον απείλησαν για να αποσύρει μήνυση12:38Νότια Αφρική: 11 Νεκροί από ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο12:24Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας: Τρομακτικό τροχαίο λόγω κακοκαιρίας - Οδηγός έχασε τον έλεγχο ΙΧ (Βίντεο)12:10Θεσσαλονίκη: Μέχρι πότε θα λειτουργεί η γραμμή Μ1 11:56Παναθηναϊκός: Πιθανή η επανένωση Μπενίτεθ-Κυργιάκου11:42Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην Αθηνών - Σουνίου μετά από πτώση βράχων11:28Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Λάρισα-Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα11:14Άγιος Νικόλαος: Ο προστάτης των θαλασσών και τα θαύματα11:00ΕΜΥ - Byron: Βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι σε ανατολική και νότια Ελλάδα10:46Στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες10:32Δένδιας: Δημιουργούμε το πιο ισχυρό Ναυτικό στην ιστορία της Ελλάδας10:18Αίγινα: 82χρονος βρέθηκε σε παραλία χωρίς τις αισθήσεις του10:04Missing alert για την εξαφάνιση 36χρονου09:50Κακοκαιρία Byron: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί09:36Σεισμός 4.3 ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας09:22Φάρσαλα: Έκτακτη ειδοποίηση 112 για υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα (εικόνες)09:08Παναθηναϊκός: Ήττα με πολλά λάθη - Ανύπαρκτοι οι Φαρίντ και Γιουρτσέβεν08:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο