LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 09 Ιουλίου 2021 13:40

Τζίμι και Ρόζαλιν Κάρτερ: Γιορτάζουν 75 χρόνια γάμου

Τι αποκάλυψε ο 39ος πρόεδρος των ΗΠΑ σε αποκλειστική συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning America».

Τζίμυ -Ρόζαλιν Κάρτερ

Ο 39ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ και η Ρόζαλιν Σμιθ, κλείνουν 75χρόνια κοινής πορείας. Παντρεύτηκαν σε μια μεθοδιστική εκκλησία στις 7 Ιουλίου 1946 και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Ο Τζέημς Ερλ Κάρτερ ο νεότερος, γεννήθηκε στο «Wise Sanitarium» την 1 Οκτωβρίου 1924, στη μικρή πόλη της νοτιοδυτικής Τζόρτζια Πλέινς. Είναι ο πρώτος πρόεδρος που γεννήθηκε σε νοσοκομείο.

Ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1977 μέχρι το 1981, δίνοντας έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχασε τις εκλογές από τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ρόναλντ Ρέιγκαν. Στις 20 Ιανουαρίου 1981, λεπτά μετά τη λήξη της θητείας του Κάρτερ, 52 Αμερικανοί αιχμάλωτοι στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη ελευθερώθηκαν από τον Χομεϊνί τερματίζοντας την 444ήμερη κρίση ομηρίας στο Ιράν.

Από την πλευρά της η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Ρόζαλιν ήταν πολιτικά ενεργή, αφού συμμετείχε σε συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, ήταν η στενότερη σύμβουλος του συζύγου της και αναλάμβανε δράσεις. Μετά το τέλος της θητείας του άντρα της, η ίδια συνέχισε τις δράσεις της, στην ψυχική υγεία, καθώς και στην φιλανθρωπία.

Εξακολουθούν να ζουν στην πόλη τους Πλέινς στην Τζόρτζια.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning America», ο 39ος πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε: «Εμείς διατηρήσαμε τον γάμο μας δίνοντας χώρο ο ένας στον άλλο». Kαι η κα Κάρτερ συμπλήρωσε: «Πάντα ψάχνουμε να κάνουμε πράγματα μαζί ».

Ίδρυσαν το κέντρο Κάρτερ το 1982, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που λειτουργεί για την προαγωγή των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Το 2002 ο Κάρτερ τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

«Τα τελευταία 60 χρόνια διαβάζουμε τη Βίβλο κάθε βράδυ μαζί ακόμα και όταν είμαστε τσακωμένοι», αναφέρει ο Κάρτερ. «Όταν είμαι στο εξωτερικό και η Ρόουζ είναι στο σπίτι , ξέρουμε και οι δύο ότι διαβάζουμε το ίδιο κείμενο από την Βίβλο και προσευχόμαστε σαν να είμαστε μαζί. Αυτό βοηθά πολύ. Πάντα όμως είχαμε βαθιά αγάπη ο ένας για τον άλλον».

Ο Κάρτερ πρόσφερε ως δώρο στη σύζυγό του «ένα κολιέ διακοσμημένο με ένα διαμαντένιο παντατίφ σε σχήμα τον αριθμό “75”». Η επίσημη δεξίωση θα δοθεί αυτό το Σάββατο στον χώρο του Λυκείου της πόλης με πολλούς φίλους του ζευγαριού.

Ο 97χρονος Τζίμι Κάρτερ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που φτάνει σε αυτή την ηλικία, ξεπερνώντας τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2018.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πανελλήνιες 2021 - Σπυριδούλα Μωραϊτάκη: Η 44χρονη που έκανε το όνειρο της πραγματικότητα

Έρικσεν: Πώς μπορεί να αποφευχθεί ο αιφνίδιος θάνατος στους αθλητές

Diamond League: Πρώτη θέση για τον Τεντόγλου, τρίτη η Στεφανίδη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποταΣήμερα 10:37 | Ειδήσεις

Όλα όσα είπε στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέραΣήμερα 15:28 | Ειδήσεις

Ξεκίνησε σήμερα η αποξήλωση καλωδίων από τον Πειραιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη.

Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο ΈβροΣήμερα 15:20 | Ειδήσεις

Με συνεχιζόμενη την ενίσχυση των εν λόγω μπλόκων στο βόρειο και νότιο τμήμα του νομού, συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας μόνο των φορτηγών διεθνών μεταφορών σε Ορμένιο και Κήπους.

Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του ΧίθροουΣήμερα 15:52 | Ειδήσεις

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Χίθροου συνεργάζονται στενά με την αστυνομία για τη διερεύνηση του περιστατικού και την πλήρη αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κομοτηνή: Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό18:52Τροχαίο στη Κίσσαμο: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Ένας τραυματίας18:38Κανονικά τα δρομολόγια των Intercity στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη18:24Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: Το show του Ρογκαβόπουλου έκλεψε την παράσταση18:10Λάρισα: Νησίδα από φερτά υλικά δημιουργήθηκε στη γέφυρα του Πηνειού - Ανεβαίνει η στάθμη του νερού (εικόνες)17:56Νετανιάχου: Κοντά η δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα - Επαφές με Τραμπ στο τέλος του μήνα17:42Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο Έβρο17:28Πρόεδρος Βρετανικού Μουσείου: Υπάρχει “περιθώριο προσγείωσης” για τα Γλυπτά του Παρθενώνα17:14Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λάντο Νόρις17:00Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού: Ταυτοποιήθηκε 39χρονος ύποπτος16:46Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του Χίθροου16:32Λαμία: Σε κομβικά σημεία της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, τα αγροτικά μπλόκα16:18Βόλος: Ξεκίνησε η ανέλκυση του σκάφους του λιμενικού που βρέθηκε πάνω σε βραχίονα του λιμανιού16:04Λάρισα: Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ15:50Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέρα15:36Ολυμπιακός: Μάχη μέχρι τέλους με την ΑΕΚ 15:24Προσάραξη του σκάφους του Λιμενικού που βρέθηκε πάνω στον βραχίονα του λιμανιού στο Βόλο15:10"Νυχτερινός Ποιμήν": Επιχείρηση για τον εντοπισμό ανηλίκων σε νυχτερινά κέντρα14:56Λίβερπουλ - Σαλάχ: Φαίνεται ότι η ομάδα με θυσιάζει για προσωπικό όφελος14:42Χανιά: Συνελήφθησαν τρείς άνδρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών14:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο