LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Ιουλίου 2021 14:57

Κορονοϊός - Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης διχάζει αντί να ενώνει

Επίθεση στον Πρωθυπουργό για την διαχείριση της πανδημίας από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει έκκληση στους πολίτες για να εμβολιαστούν.

Μητσοτάκης - Τσίπρας

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορεί ότι «δεν διαθέτει σχέδιο και αξιοπιστία», ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «διχάζει αντί να ενώνει».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες, όπως αναφέρει «να απορρίψουν το διχασμό», ζητώντας τους να εμβολιαστούν και «όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος απέναντι στην πανδημία».

Όλη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

«Δυστυχώς η πανδημία χτυπάει για άλλη μια φορά την πόρτα μας. Παρότι για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ο κος Μητσοτάκης πανηγύρισε το τέλος της και μας διαβεβαίωνε ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι για την ελευθερία, η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε πάλι στη λεωφόρο της αγωνίαςΚαι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχουμε μια κυβέρνηση που στερείται σχεδίου και αξιοπιστίας. Έχει έγνοια θα μεταβιβάσει την ευθύνη στους πολίτες και πως θα επιτεθεί στην αντιπολίτευση παρά πως θα αντιμετωπίσει τη πανδημία. Και αυτό παρά το γεγονός ότι από τη πρώτη στιγμή βάλαμε πλάτη προτάσσοντας την ανθρώπινη ζωή έναντι του κομματικού συμφέροντος.

Ζητήσαμε συνεννόηση, ακόμη και να μοιραστούμε την ευθύνη με κοινής αποδοχής υπουργό υγείας. Καταθέσαμε προτάσεις. Στηρίξαμε τόσο τα δύσκολα μέτρα όσο και τον εμβολιασμό. Και η κυβέρνηση τι έκανε; Φιέστες, επικοινωνία, ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη, ψεύτικες προσδοκίες και εκμετάλλευση της πανδημίας ως ευκαιρία για αντικοινωνικά μέτρα και απευθείας αναθέσεις σε φίλους και εκλεκτούς. Αντί να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία, ενίσχυσαν τα φιλικά τους ΜΜΕ. Και τώρα ετοιμάζονται και να κλείσουν περιφερειακά νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας.

Αντί για να αγοράσουν λεωφορεία και να αυξήσουν τους συρμούς του μετρό, έβαζαν τους επιστήμονες να λένε ότι δε κολλάει στα ΜΜΜ. Αντί να κάνουν σοβαρούς ελέγχους και ιχνηλάτηση, άφηναν κρούσματα να εισέρχονται στη χώρα, την ίδια ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο και έριχναν αυστηρά πρόστιμα στους πολίτες. Αντί να πείσουν τους πολίτες για τον εμβολιασμό, έστελναν αντιφατικά μηνύματα με τη παιδαριώδη διαχείριση για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca αλλά και τη χυδαία σύνδεση του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των 150 ευρώ για τους νέους. Αντί να πάρουν μέτρα για την μετάλλαξη Δ που χτυπά και τη χώρα μας, καλούσαν τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες. Και τώρα λένε πως πρόκειται για «παρεξήγηση» και τις επαναφέρουν, αφού όμως πρώτα έγινε η ζημιά. Και τέλος, αντί να ενώσουν την κοινωνία απέναντι στον κοινό εχθρό, επενδύουν στον διχασμό και χωρίζουν τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται πολύ λίγος για να διαχειριστεί μια τόσο σοβαρή υγειονομική κρίση. Δεν διαθέτει ούτε σχέδιο, ούτε σοβαρότητα. Δεν πείθει πια τους πολίτες. Όχι μόνο γιατί έχασε το τεκμήριο της αθωότητας και της αξιοπιστίας στις ποδηλατάδες της Πάρνηθας και στα κορωνογλέντια της Ικαρίας. Όχι μόνο για τα διαρκή μπρος πίσω και τις παλινωδίες του. Αλλά κυρίως γιατί είναι ο πρωθυπουργός που διχάζει τη κοινωνία, τη στιγμή που ο τόπος χρειάζεται ενότητα. 

Αλλά ο ίδιος δε πιστεύει στην αξία της ενότητας. Για αυτό και κάθε του κίνηση αποσκοπεί στο να επιτεθεί. Είτε στους νέους, είτε στους υγειονομικούς, είτε σε όσους πολίτες έχουν επιφυλάξεις, είτε στους πολιτικούς του αντιπάλους. Που έφτασε στο σημείο να μας κατηγορεί για υγειονομικό σαμποτάζ, προκειμένου να κρύψει την ανεπάρκειά του. Η χώρα όμως έχει ανάγκη σχέδιο και σοβαρότητα. Η κοινωνία έχει ανάγκη από ενότητα. 

Κάνω έκκληση στους πολίτες να απορρίψουν τον διχασμό. Να εμβολιαστούν και να φοράνε μάσκεςΓνωρίζω ότι πολλοί διατηρούν ακόμα επιφυλάξεις για τα εμβόλια. Αλλά η απειλή της πανδημίας χτυπά πάλι την πόρτα μας, την πόρτα των γονιών και των παιδιών μας. Και πρέπει όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος απέναντί της. Για να πάρουν πίσω οι νέοι τη ζωή, τη διασκέδαση και τη χαρά. Οι μεγαλύτεροι την ασφάλεια και την υγεία τους. 

Για να πάρουμε όλοι μαζί πίσω τις ζωές μας και να βάλουμε φρένο στην αγωνία της επιβίωσης. Για να χαράξουμε μία νέα πορεία προς τη Δικαιοσύνη, αφήνοντας πίσω μας την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, την αδικία. Η ενότητα και η αλληλεγγύη όλων μας είναι το πιο αποφασιστικό και αναγκαίο όπλο για να νικήσει η ζωή».

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο “Πρωινό” ο ηθοποιός που παίρνει σύνταξη από το Υπουργείο Παιδείας! (βίντεο)

Η Μαντώ στο “Πρωινό” για την “σχέση” με πολιτικό, τους θαυμαστές και τα παιδιά της

Χαλκιδική: πυροβολισμοί έξω από μπαρ (βίντεο – ντοκουμέντο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΣήμερα 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Σήμερα 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΣήμερα 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Σήμερα 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνης 19:23Γυμνάσια – Λύκεια: Πότε λήγουν τα μαθήματα19:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο