LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Ιουλίου 2021 13:54

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: νέες θέσεις εργασίας έφερε η επιδότηση σε επιχειρήσεις

Στην συντριπτική πλειονότητα τους, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο προγραμμα, διατήρσαν ή αύξησαν το προσωπικό. Ποιες ειναι οι επιπτώσεις για όσες έκαναν απολύσεις.

Λεφτά - ευρω - ελληνική σημαια

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

«Σημαντική συμβολή στη διατήρηση των θέσεων εργασίας εν μέσω της πανδημίας της Covid – 19 επιτέλεσαν τα υποπρογράμματα 3 και 4 του ΤΕΠΙΧ ΙΙ που διατέθηκαν μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στις επιχειρήσεις, με προϋπόθεση την διατήρηση των απασχολούμενων. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διατηρεί η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, σχεδόν το 97% των επιχειρήσεων που έλαβαν δάνεια στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ήτοι 14.835 επιχειρήσεις, παρουσίασαν, σε επανέλεγχο στις 30 Ιουνίου, αύξηση ή διατήρηση του προσωπικού τους.

Αντίθετα μόλις 499 επιχειρήσεις σε σύνολο 15.334 που έλαβαν δάνεια στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, παρουσίασαν μείωση του προσωπικού τους και κατ’ επέκταση θα διακοπεί η επιδότηση των τόκων των δανείων τους. 

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο ΤΕΠΕΧ ΙΙ απασχολούσαν τον Μάρτιο του 2021, συνολικά 117.496 εργαζομένους.

Συγκεκριμένα, έπειτα από επανέλεγχο διατήρησης προσωπικού που ζήτησε η Επενδυτική Επιτροπή του ΤΕΠΙΧ ΙΙ για τις περιπτώσεις 1.610 επιχειρήσεων που είχαν εμφανίζει τον Ιανουάριο του 2021 μείωση, παραλήφθηκε από το ΕΡΓΑΝΗ την 05-07-2021 νεότερο αρχείο με στοιχεία αριθμού εργαζομένων.

Από επεξεργασία των στοιχείων Επιχειρήσεων προκύπτει ότι από τις 1.610 επιχειρήσεις:

  • 561 επιχειρήσεις αύξησαν τον αριθμό απασχολούμενων κατά 6.672 απασχολούμενους.
  • 550 επιχειρήσεις διατήρησαν τον ίδιο αριθμό απασχολούμενων
  • 499 επιχειρήσεις μείωσαν τον αριθμό απασχολουμένων κατά 2.085 απασχολούμενους 

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις επιχειρήσεων που υπήρξε αύξηση απασχολούμενων, αυτή προήλθε κατά κύριο λόγο από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις «Υπηρεσίες Παροχής Καταλύματος και Εστίασης», όπου παρουσιάζεται αύξηση απασχολούμενων κατά 5.113 απασχολούμενους, ενώ ακολουθεί ο κλάδος του «Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου» κατά 440 απασχολούμενους.

Αντίθετα στις περιπτώσεις επιχειρήσεων που υπήρξε μείωση απασχολούμενων, αυτές κατά κύριο λόγο προήλθαν από τους κλάδους της «Εκπαίδευσης» κατά 475 απασχολούμενους και του κλάδου του «Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου» κατά 458 απασχολούμενους.

Οι 499 επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση απασχολούμενων, αντιστοιχούν σε 507 δάνεια τραπεζών και η ΕΑΤ θα αποστείλει κατάσταση δανείων σε κάθε Τράπεζα για την διακοπή των επιδοτούμενων τόκων των δανείων, με την ημερομηνία διακοπής να είναι η 01-07-2021».

Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο στην Αλεξάνδρας: Αναποδογύρισε αυτοκίνητο (εικόνες)

Χαλκιδική: πυροβολισμοί έξω από μπαρ (βίντεο – ντοκουμέντο)

Πρόεδρος Κομισιόν για Τουρκία: Όταν μιλούν στην Κύπρο, μιλούν στην ΕΕ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τουςΧθες 21:16 | Ειδήσεις

Σκηνές έντασης, αποκλεισμοί δρόμων και μαζικές κινητοποιήσεις συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα από τις διαμαρτυρίες αγροτών και κτηνοτρόφων.

Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογέςΧθες 22:51 | Ειδήσεις

«Για όσα ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε και καταφέραμε, δεν είμαι απλώς αμετανόητος. Είμαι υπερήφανος», δήλωσε για την εποχή της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμόςΧθες 20:54 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος τόσο στη δύσκολη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για αναγκαίες τομές με κόστος αλλά και για πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος.

Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνιΧθες 21:27 | Ειδήσεις

Στην απολογία του αύριο, ο 29χρονος αναμένεται να ρίξει την απολογία σε άλλο οδηγό υποστηρίζοντας ότι του έκοψε τον δρόμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο