LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Ιουλίου 2021 13:54

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: νέες θέσεις εργασίας έφερε η επιδότηση σε επιχειρήσεις

Στην συντριπτική πλειονότητα τους, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο προγραμμα, διατήρσαν ή αύξησαν το προσωπικό. Ποιες ειναι οι επιπτώσεις για όσες έκαναν απολύσεις.

Λεφτά - ευρω - ελληνική σημαια

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

«Σημαντική συμβολή στη διατήρηση των θέσεων εργασίας εν μέσω της πανδημίας της Covid – 19 επιτέλεσαν τα υποπρογράμματα 3 και 4 του ΤΕΠΙΧ ΙΙ που διατέθηκαν μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στις επιχειρήσεις, με προϋπόθεση την διατήρηση των απασχολούμενων. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που διατηρεί η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, σχεδόν το 97% των επιχειρήσεων που έλαβαν δάνεια στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ήτοι 14.835 επιχειρήσεις, παρουσίασαν, σε επανέλεγχο στις 30 Ιουνίου, αύξηση ή διατήρηση του προσωπικού τους.

Αντίθετα μόλις 499 επιχειρήσεις σε σύνολο 15.334 που έλαβαν δάνεια στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, παρουσίασαν μείωση του προσωπικού τους και κατ’ επέκταση θα διακοπεί η επιδότηση των τόκων των δανείων τους. 

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο ΤΕΠΕΧ ΙΙ απασχολούσαν τον Μάρτιο του 2021, συνολικά 117.496 εργαζομένους.

Συγκεκριμένα, έπειτα από επανέλεγχο διατήρησης προσωπικού που ζήτησε η Επενδυτική Επιτροπή του ΤΕΠΙΧ ΙΙ για τις περιπτώσεις 1.610 επιχειρήσεων που είχαν εμφανίζει τον Ιανουάριο του 2021 μείωση, παραλήφθηκε από το ΕΡΓΑΝΗ την 05-07-2021 νεότερο αρχείο με στοιχεία αριθμού εργαζομένων.

Από επεξεργασία των στοιχείων Επιχειρήσεων προκύπτει ότι από τις 1.610 επιχειρήσεις:

  • 561 επιχειρήσεις αύξησαν τον αριθμό απασχολούμενων κατά 6.672 απασχολούμενους.
  • 550 επιχειρήσεις διατήρησαν τον ίδιο αριθμό απασχολούμενων
  • 499 επιχειρήσεις μείωσαν τον αριθμό απασχολουμένων κατά 2.085 απασχολούμενους 

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις επιχειρήσεων που υπήρξε αύξηση απασχολούμενων, αυτή προήλθε κατά κύριο λόγο από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις «Υπηρεσίες Παροχής Καταλύματος και Εστίασης», όπου παρουσιάζεται αύξηση απασχολούμενων κατά 5.113 απασχολούμενους, ενώ ακολουθεί ο κλάδος του «Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου» κατά 440 απασχολούμενους.

Αντίθετα στις περιπτώσεις επιχειρήσεων που υπήρξε μείωση απασχολούμενων, αυτές κατά κύριο λόγο προήλθαν από τους κλάδους της «Εκπαίδευσης» κατά 475 απασχολούμενους και του κλάδου του «Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου» κατά 458 απασχολούμενους.

Οι 499 επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση απασχολούμενων, αντιστοιχούν σε 507 δάνεια τραπεζών και η ΕΑΤ θα αποστείλει κατάσταση δανείων σε κάθε Τράπεζα για την διακοπή των επιδοτούμενων τόκων των δανείων, με την ημερομηνία διακοπής να είναι η 01-07-2021».

Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο στην Αλεξάνδρας: Αναποδογύρισε αυτοκίνητο (εικόνες)

Χαλκιδική: πυροβολισμοί έξω από μπαρ (βίντεο – ντοκουμέντο)

Πρόεδρος Κομισιόν για Τουρκία: Όταν μιλούν στην Κύπρο, μιλούν στην ΕΕ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυραΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη η νέα τραγωδία στην άσφαλτο, με θύμα ένα παλικάρι 19 ετών, το αυτοκίνητο του οποίου έπεσε από γέφυρα.

Νέος Κόσμος: Φορτηγό “έπεσε” πάνω σε 11 αυτοκίνητα (βίντεο)Σήμερα 08:16 | Ειδήσεις

Πανικόβλητοι οι κάτοικοι της περιοχής "άκουσαν" μέσα στην νύχτα τα αποτελέσματα της τρελής πορείας του φορτηγού, που τράκαρε συνολικά 11 αυτοκίνητα. 

Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)Σήμερα 06:34 | Ειδήσεις

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Κόρι Μπούκερ, έσπασε το ρεκόρ για την μεγαλύτερης διάρκειας ομιλίας στην Γερουσία, που κατείχε ένας Ρεπουμπλικάνος εδώ και δεκαετίες.

Πέθανε ο Βαλ ΚίλμερΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Η κόρη του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον πρόωρο χαμό του Βαλ Κίλμερ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Ρόδος: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές (βίντεο ντοκουμέντο)08:38Νέος Κόσμος: Φορτηγό “έπεσε” πάνω σε 11 αυτοκίνητα (βίντεο)08:24Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης08:10Τροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυρα07:57Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ07:44Εορτολόγιο - 2 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:30Βραζιλία: Νεογέννητο μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών (βίντεο)07:17Πατήσια - Φωτιά στην πρώην Εριουργία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (εικόνες)07:03Ακαθάριστα οικόπεδα: Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις, η διορία και το αίτημα για παράταση06:50Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη06:22Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη - Που θα είναι τοπικά ισχυρές06:09FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο