LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 06 Ιουλίου 2021 14:14

Κορονοϊός - Αρκουμανέας: τετραψήφια τα κρούσματα της Τρίτης

Πόσος θα είναι ο ελάχιστος αριθμός των νέων μολύνσεων σήμερα. Πόσο έχει μειωθεί ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων. “Πονοκέφαλος” οι εστίες μετάδοσης στα κέντρα διασκέδασης. Μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο δείχνουν τα λύματα.

Rapid test

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και δέκα ημέρες έχει αυξητική τάση και σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3  ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Σημείωσε πάντως ότι δεν φαίνεται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη.

Ακόμη, επεσήμανε ότι ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Θωμαΐδης: Υγειονομική βόμβα τα κέντρα διασκέδασης - Αύξηση 60% του ιικού φορτίου στα λύματα

Νωρίτερα, τον κίνδυνο «αναζωπύρωσης» της πανδημίας και το γεγονός ότι απέχει το τείχος ανοσίας είχε επισημάνει ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Θωμαΐδης τόνισε: «Η πανδημία είναι εδώ δυστυχώς. Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράψαμε στα λύματα μια αύξηση 60%. Ξεκίνησε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα». Όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης, η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της πανδημίας στην Ευρώπη. «Το περιμέναμε ότι θα ερχόταν και σε εμάς, αλλά όχι τόσο σύντομα».


Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, «θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων, καθότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. πρέπει να αναλογιστούμε τι θα συμβεί από Σεπτέμβριο και κυρίως τι θα απογίνουν τα παιδιά στα σχολεία. «Αυτό πρέπει να το τονίσει κάποιος από τώρα γιατί η επίδραση της κατάστασης στην ψυχική υγεία των παιδιών και των φοιτητών είναι δραματική. Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο έναν χρόνο με κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια και τηλεκπαίδευση».

Σχολιάζοντας το θέμα του προαιρετικού εμβολιασμού των εφήβων ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας τόνισε: «Υπάρχει αρκετή εμπειρία πλέον στην Αμερική ότι δεν υπήρχαν κάποιες παρενέργειες σε αυτές τις ηλικίες. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο, άνω των 18 ετών, να εμβολιαστεί. Ειδικά στις ηλικίες άνω των 60 έχουμε ένα κενό» και όπως προειδοποίησε: «Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αυτή την στιγμή, αν συνεχίσουμε με αυτή την κατάσταση, χωρίς να ληφθούν μέτρα σε εσωτερικούς χώρους, θα έχουμε αύξηση των αριθμών».

Μετάλλαξη «Δέλτα»: Ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μελετούν οι ερευνητές στο ΕΚΠΑ, η μετάλλαξη Δέλτα θα φτάσει στο 50% των κρουσμάτων εντός του Αυγούστου, ενώ τον Σεπτέμβριο ότι θα επικρατήσει και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Θωμαΐδης «ο μόνος τρόπος για να ανασχέσουμε τη διάδοση είναι να εμβολιαστούμε και ταυτόχρονα να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών. Έχω την εντύπωση ότι δεν θα επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο ανοσίας, που είναι το 70%, τον Σεπτέμβριο. Αυτή την στιγμή είμαστε περίπου στο 45%».

LOCKDOWN - TAKE AWAY ΠΟΤΑ

Σχολιάζοντας βίντεο της εκπομπής με κατάμεστα κέντρα διασκέδασης ο κ. Θωμαϊδης επισήμανε ότι «τα υγειονομικά μέτρα είναι πολύ συγκεκριμένα. Οι εικόνες από τα μαγαζια, που δείξατε πριν, είναι απαράδεκτες. Να αναλογιστούν ότι αυτό που συμβαίνει είναι υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε εσωτερικούς χώρους. Πώς είναι δυνατόν σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από ό,τι ισχύει σε συναυλίες, όπου έχουν ληφθεί άλλα μέτρα. Δεν στέκει πουθενά».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)Σήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία από το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης.

Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…Σήμερα 07:51 | Ειδήσεις

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις από οπαδικούς στρατούς», υπογράμμισε ο Πάκος.

Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…Σήμερα 06:31 | Ειδήσεις

Το άκρως ειρωνικό σχόλιο του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για τον Πρόεδρο της Γερμανίας που θα συναντηθεί σήμερα με τον Ερντογάν στην Άγκυρα.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδώνΣήμερα 06:08 | Ειδήσεις

Οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση όμως τελικά απαγορεύτηκαν από την αστυνομία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο