LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2021 16:03 | Ανανέωση: 03 Ιουλίου 2021 16:37

Ιαπωνία: φονική κατολίσθηση παρασύρει σπίτια (βίντεο)

Νεκροί και αγνοούμενοι μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις.

Κατολίσθηση - σπίτια

Οι αρχές της Ιαπωνίας εκφράζουν φόβους ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, μετά τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες έπληξαν την πόλη Ατάμι, στα κεντρικά της χώρας, όπου περίπου 20 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα, ο οποίος συγκάλεσε μια ειδική ομάδα διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων για να αντιμετωπίσει την κρίση, ζήτησε από τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

«Ενδέχεται να σημειωθούν νέες σφοδρές βροχοπτώσεις και πρέπει να επιδείξουμε τη μέγιστη προσοχή», είπε ο Σούγκα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασής του.

Δύο άνθρωποι βρέθηκαν έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή στο Ατάμι, σε απόσταση 90 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Τόκιο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε το NHK.

Το ιαπωνικό δίκτυο μετέδωσε πλάνα, όπου διακρίνονται σπίτια που έχουν καταρρεύσει ή έχουν μισο-βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα, τα οποία κατέκλυσαν την πόλη μαζί με συντρίμμια. Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται αυτοκίνητα που έχουν καλυφθεί από το νερό.

Ο στρατός της Ιαπωνίας έστειλε ομάδες διάσωσης στην πόλη, όπου περίπου 80 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, σύμφωνα με το NHK.

Περίπου 2.830 νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία ηλεκτροδότησης Tokyo Electric Power.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη “Δέλτα” – Λινού: Κάνω έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν

Ταξίδι με αεροπλάνο στα νησιά: Νέες οδηγίες προς επιβάτες από την ΥΠΑ

Πέτσας για μετακινήσεις εκτός νομού: Εξετάζεται το green pass ή αρνητικό τεστ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)11:59Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+11:46Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)11:33“Καλάθι των νονών”: Πότε κάνει πρεμιέρα 11:19“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)11:05Αχαΐα – Καταγγελία: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Ο ΔΣΑ αποφάσισε δημοψήφισμα για τον νέο Δικαστικό Χάρτη της Αττικής09:04“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου08:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο