LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2021 20:40 | Ανανέωση: 02 Ιουλίου 2021 21:45

Euro 2020: Η Ισπανία πήρε στα πέναλτι την πρόκριση (βίντεο)

Θρίλερ στην Αγία Πετρούπολη στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ελβετία

AP - ΣΟΥΗΔΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ - EURO 2020

Με «ήρωα» τον Ουνάι Σιμόν, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις των Σαρ και Ακάνζι από τα έντεκα μέτρα, η Ισπανία επικράτησε της Ελβετίας στον πρώτο προημιτελικό του Euro 2020, με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση) και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει στις 6 Ιουλίου τον νικητή του ζευγαριού Ουκρανία-Αγγλία στο Wembley του Λονδίνου.

Άντεξαν οι Ελβετοί παίζοντας με δέκα παίκτες από το 81’ και με τις καταπληκτικές επεμβάσεις του Γιάν Ζόμερ έφτασαν ως τα πέναλτι, όμως οι Ισπανοί (που έχασαν τα... άχαστα στην παράταση) ήταν πιο ψύχραιμοι απ’ την άσπρη βούλα και πήραν τη μεγάλη πρόκριση.

Το ματς

Με το «καλησπέρα» οι Ισπανοί απέκτησαν την κατοχή της μπάλας, έπαιξαν στο…μισό γήπεδο τους Ελβετούς και επεδίωξαν να ξεκλειδώσουν την πολυπρόσωπη άμυνά τους.

Οι «Φούριας Ρόχας» κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, προτού ζεσταθούν καλά, καλά, οι μηχανές των δύο ομάδων και με την τύχη να τους χαμογελά με τη βοήθεια της.

Αυτογκόλ του Ζακάρια

Ο Τζόρντι Άλμπα επιχείρησε ευθύβολο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ζακάρια και αιφνιδίασε τον Ζόμερ που έμεινε «άγαλμα» (0-1).

Το γρήγορο γκολ της ομάδας του Λουίς Ενρίκε δεν άλλαξε το σκηνικό του ματς.

Οι Ισπανοί εξακολοθούσαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και πολύ περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, την ώρα που οι Ελβετοί παρέμεναν σε παθητικό ρόλο, ενώ έχασαν λόγω τραυματισμού τον Εμπολό (στο 24΄) με τον Βάργκας να παίρνει την θέση του.

Η μπάλα δύσκολα έφτανε στον Σεφέροβιτς, ενώ ο Ζούμπερ, δεν ήταν όσο απειλητικός υπήρξε σε προηγούμενα ματς.

Η Ισπανία παρά την κατοχή μπάλας (έκλεισε το α΄ημίχρονο με ποσοστό 66%) είχε μόλις τρεις τελικές και δυσκολευόταν να πατήσει στην περιοχή του Ζόμερ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του α΄ημιχρόνου η Ελβετία προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση μέσω στημένων φάσεων και δια αέρος (βλ. κεφαλιές) χωρίς επιτυχία.

Η Ισπανία κρατούσε το τιμόνι στα χέρια της, χωρίς όμως να ρισκάρει και να επιδιώκει με αξιώσεις να φτάσει στο δεύτερο γκολ που θα την έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση.

Το διπλό…καμπανάκι της Ελβετίας

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έκανε αισθητή την παρουσία της «φλέρταρε» με την ισοφάρισε σε δύο περιπτώσεις στο β΄ημίχρονο.

Στο 56΄μετά από κόρνερ του Σακίρι ο Ζακάρι έπιασε κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι κι έτσι έχασε την ευκαιρία να εξιλεωθεί για το αυτογκόλ του α΄ημιχρόνου.

Νέα χαμένη ευκαιρία για τους Ελβετούς στο 64΄. Ο Βάργκας με ωραία πάσα έβγαλε τον Ζούμπερ σε θέση βολής με τον Σιμόν να απομακρύνει σωτήρια.

Φρόιλερ μοιράζει,Σακίρι εκτελεί (1-1)

Ό,τι δεν κατάφεραν οι Ελβετοί στις δύο προηγούμενες φάσεις, το πέτυχαν στο 68΄. Μετά από κακή συνεργασία των Πάου Τόρες και Λαπόρτ η μπάλα έφτασε στον Φρόιλερ ο οποίος έδωσε…έτοιμο γκολ στον Σακίρι που με κοντινό πλασέ βρήκε δίχτυα (1-1) και τιμώρησε τους Ισπανούς για τον άστοχο τρόπο διαχείρισης του παιχνιδιού.

Αποβολή Φρόιλερ

Η Ελβετία «έχασε» τον Φρόιλερ στο 77΄με αυστηρή απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μορένο, με τους Ισπανούς να αποκτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα στην τελική ευθεία του ματς.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι «Φούριας Ρόχας» έχοντας και παίκτη παραπάνω στο χορτάρι πίεσαν με στόχο να μην πάει το ματς στην παράταση, χωρίς όμως να πάρουν ρίσκο και να κατεβούν μαζικά στην αντίπαλη εστία.

Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλος και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο έξτρα 30λεπτο της παράτασης.

«Φύλακας – άγγελος» ο Ζόμερ

Οι Ισπανοί μπήκαν στην παράταση με το μαχαίρι στα δόντια και με άκρως επιθετικές διαθέσεις κάνοντας την μία τελική μετά την άλλη.

Σε δύο περιπτώσεις (92΄- 101΄) ο Μορένο έχασε μεγάλες ευκαιρίες να τους δώσει το προβάδισμα με πλασέ από πλεονεκτική θέση. με τον Ζόμερ να απομακρύνει σωτήρια στη δεύτερη φάση.

Ο Ελβετός κίπερ είπε "όχι" και σε...φαρμακερό σουτ του Ογιαρθάμπαλ στο 103΄.

Η πολιορκία των Ισπανών συνεχίστηκε με τον Όλμο σε δύο φάσεις (111΄-112΄) να μην σκοράρει με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και το παιχνίδι να οδηγείται στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

  • Μπουσκέτς. Δοκάρι.
  • Γκαβράνοβιτς. Γκολ. 1-0 η Ελβετία.
  • Όλμο. Γκολ. 1-1 η Ισπανία.
  • Σερ. Αποκρούει ο Σιμόν.
  • Ρόδρι. Αποκρούει ο Ζόμερ.
  • Ακάντζι. Αποκρούει ο Σιμόν.
  • Μορένο. Γκολ. 1-2 η Ισπανία
  • Βάργκας. Άουτ.
  • Ογιορθάμπαλ. Γκολ 1-3 η Ισπανία προκρίθηκε και θ' αντιμετωπίσει στο «Γουέμπλεϊ» τον νικητή του ματς ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ιταλία.

Υπερθέαμα στον ΑΝΤ1

Όλοι οι αγώνες για τα προημιτελικά του Euro 2020, αλλά και μέχρι τον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου στο Γουέμπλεϊ, μεταδίδονται απευθείας από τον ΑNT1ενώ η ποδοσφαιρική πανδαισία εμπλουτίζεται με εκπομπές και εκλεκτούς καλεσμένους.

Κάθε μεσημέρι στις 16:00 το “Euroday” με τους Δημοσθένη Γεωργακόπουλο και Ηλία Βλάχο θα ανοίγει το ποδοσφαιρικό δεκάωρο πρόγραμμα του σταθμού για το μεγαλύτερο αθλητικό event του καλοκαιριού.

Σταύρος ΣβήγκοςΓιώργος ΛέντζαςΝικόλας Ράπτης και Χάρης Νταρζάνος είναι στον ΑΝΤ1 με την εκπομπή “Παίξτε μπάλα”. Η ανατρεπτική παρέα θα μαζεύεται κάθε βράδυ στην… ταράτσα, για να σχολιάσει με χιουμοριστική διάθεση και ιδιαίτερο τρόπο τα highlights του Euro 2020 και όχι μόνο.

Επίσης, στην εκπομπή “Euroshow” με τους Αντώνη Καρπετόπουλο, Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Γιώργο Λιώρη, δίνεται καθημερινά γύρω στις 00:00 το στίγμα των αγώνων του μεγάλου ποδοσφαιρικού γεγονότος του καλοκαιριού. Εκλεκτοί καλεσμένοιζωντανές συνδέσεις και πολλές εκπλήξεις, μετά από τις σπουδαίες αναμετρήσεις της ημέρας, τα μεσάνυχτα, στο “Euroshow”.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ολυμπιακοί Αγώνες: ο Ιακωβίδης πάει Τόκιο από... καραμπόλα!

Τουρισμός για όλους: Νέοι δικαιούχοι - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: βαρύ πένθος για τον ηθοποιό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο