LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2021 20:40 | Ανανέωση: 02 Ιουλίου 2021 21:45

Euro 2020: Η Ισπανία πήρε στα πέναλτι την πρόκριση (βίντεο)

Θρίλερ στην Αγία Πετρούπολη στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ελβετία

AP - ΣΟΥΗΔΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ - EURO 2020

Με «ήρωα» τον Ουνάι Σιμόν, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις των Σαρ και Ακάνζι από τα έντεκα μέτρα, η Ισπανία επικράτησε της Ελβετίας στον πρώτο προημιτελικό του Euro 2020, με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση) και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει στις 6 Ιουλίου τον νικητή του ζευγαριού Ουκρανία-Αγγλία στο Wembley του Λονδίνου.

Άντεξαν οι Ελβετοί παίζοντας με δέκα παίκτες από το 81’ και με τις καταπληκτικές επεμβάσεις του Γιάν Ζόμερ έφτασαν ως τα πέναλτι, όμως οι Ισπανοί (που έχασαν τα... άχαστα στην παράταση) ήταν πιο ψύχραιμοι απ’ την άσπρη βούλα και πήραν τη μεγάλη πρόκριση.

Το ματς

Με το «καλησπέρα» οι Ισπανοί απέκτησαν την κατοχή της μπάλας, έπαιξαν στο…μισό γήπεδο τους Ελβετούς και επεδίωξαν να ξεκλειδώσουν την πολυπρόσωπη άμυνά τους.

Οι «Φούριας Ρόχας» κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, προτού ζεσταθούν καλά, καλά, οι μηχανές των δύο ομάδων και με την τύχη να τους χαμογελά με τη βοήθεια της.

Αυτογκόλ του Ζακάρια

Ο Τζόρντι Άλμπα επιχείρησε ευθύβολο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ζακάρια και αιφνιδίασε τον Ζόμερ που έμεινε «άγαλμα» (0-1).

Το γρήγορο γκολ της ομάδας του Λουίς Ενρίκε δεν άλλαξε το σκηνικό του ματς.

Οι Ισπανοί εξακολοθούσαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και πολύ περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, την ώρα που οι Ελβετοί παρέμεναν σε παθητικό ρόλο, ενώ έχασαν λόγω τραυματισμού τον Εμπολό (στο 24΄) με τον Βάργκας να παίρνει την θέση του.

Η μπάλα δύσκολα έφτανε στον Σεφέροβιτς, ενώ ο Ζούμπερ, δεν ήταν όσο απειλητικός υπήρξε σε προηγούμενα ματς.

Η Ισπανία παρά την κατοχή μπάλας (έκλεισε το α΄ημίχρονο με ποσοστό 66%) είχε μόλις τρεις τελικές και δυσκολευόταν να πατήσει στην περιοχή του Ζόμερ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του α΄ημιχρόνου η Ελβετία προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση μέσω στημένων φάσεων και δια αέρος (βλ. κεφαλιές) χωρίς επιτυχία.

Η Ισπανία κρατούσε το τιμόνι στα χέρια της, χωρίς όμως να ρισκάρει και να επιδιώκει με αξιώσεις να φτάσει στο δεύτερο γκολ που θα την έφερνε αγκαλιά με την πρόκριση.

Το διπλό…καμπανάκι της Ελβετίας

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έκανε αισθητή την παρουσία της «φλέρταρε» με την ισοφάρισε σε δύο περιπτώσεις στο β΄ημίχρονο.

Στο 56΄μετά από κόρνερ του Σακίρι ο Ζακάρι έπιασε κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι κι έτσι έχασε την ευκαιρία να εξιλεωθεί για το αυτογκόλ του α΄ημιχρόνου.

Νέα χαμένη ευκαιρία για τους Ελβετούς στο 64΄. Ο Βάργκας με ωραία πάσα έβγαλε τον Ζούμπερ σε θέση βολής με τον Σιμόν να απομακρύνει σωτήρια.

Φρόιλερ μοιράζει,Σακίρι εκτελεί (1-1)

Ό,τι δεν κατάφεραν οι Ελβετοί στις δύο προηγούμενες φάσεις, το πέτυχαν στο 68΄. Μετά από κακή συνεργασία των Πάου Τόρες και Λαπόρτ η μπάλα έφτασε στον Φρόιλερ ο οποίος έδωσε…έτοιμο γκολ στον Σακίρι που με κοντινό πλασέ βρήκε δίχτυα (1-1) και τιμώρησε τους Ισπανούς για τον άστοχο τρόπο διαχείρισης του παιχνιδιού.

Αποβολή Φρόιλερ

Η Ελβετία «έχασε» τον Φρόιλερ στο 77΄με αυστηρή απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μορένο, με τους Ισπανούς να αποκτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα στην τελική ευθεία του ματς.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι «Φούριας Ρόχας» έχοντας και παίκτη παραπάνω στο χορτάρι πίεσαν με στόχο να μην πάει το ματς στην παράταση, χωρίς όμως να πάρουν ρίσκο και να κατεβούν μαζικά στην αντίπαλη εστία.

Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλος και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο έξτρα 30λεπτο της παράτασης.

«Φύλακας – άγγελος» ο Ζόμερ

Οι Ισπανοί μπήκαν στην παράταση με το μαχαίρι στα δόντια και με άκρως επιθετικές διαθέσεις κάνοντας την μία τελική μετά την άλλη.

Σε δύο περιπτώσεις (92΄- 101΄) ο Μορένο έχασε μεγάλες ευκαιρίες να τους δώσει το προβάδισμα με πλασέ από πλεονεκτική θέση. με τον Ζόμερ να απομακρύνει σωτήρια στη δεύτερη φάση.

Ο Ελβετός κίπερ είπε "όχι" και σε...φαρμακερό σουτ του Ογιαρθάμπαλ στο 103΄.

Η πολιορκία των Ισπανών συνεχίστηκε με τον Όλμο σε δύο φάσεις (111΄-112΄) να μην σκοράρει με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και το παιχνίδι να οδηγείται στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

  • Μπουσκέτς. Δοκάρι.
  • Γκαβράνοβιτς. Γκολ. 1-0 η Ελβετία.
  • Όλμο. Γκολ. 1-1 η Ισπανία.
  • Σερ. Αποκρούει ο Σιμόν.
  • Ρόδρι. Αποκρούει ο Ζόμερ.
  • Ακάντζι. Αποκρούει ο Σιμόν.
  • Μορένο. Γκολ. 1-2 η Ισπανία
  • Βάργκας. Άουτ.
  • Ογιορθάμπαλ. Γκολ 1-3 η Ισπανία προκρίθηκε και θ' αντιμετωπίσει στο «Γουέμπλεϊ» τον νικητή του ματς ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ιταλία.

Υπερθέαμα στον ΑΝΤ1

Όλοι οι αγώνες για τα προημιτελικά του Euro 2020, αλλά και μέχρι τον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου στο Γουέμπλεϊ, μεταδίδονται απευθείας από τον ΑNT1ενώ η ποδοσφαιρική πανδαισία εμπλουτίζεται με εκπομπές και εκλεκτούς καλεσμένους.

Κάθε μεσημέρι στις 16:00 το “Euroday” με τους Δημοσθένη Γεωργακόπουλο και Ηλία Βλάχο θα ανοίγει το ποδοσφαιρικό δεκάωρο πρόγραμμα του σταθμού για το μεγαλύτερο αθλητικό event του καλοκαιριού.

Σταύρος ΣβήγκοςΓιώργος ΛέντζαςΝικόλας Ράπτης και Χάρης Νταρζάνος είναι στον ΑΝΤ1 με την εκπομπή “Παίξτε μπάλα”. Η ανατρεπτική παρέα θα μαζεύεται κάθε βράδυ στην… ταράτσα, για να σχολιάσει με χιουμοριστική διάθεση και ιδιαίτερο τρόπο τα highlights του Euro 2020 και όχι μόνο.

Επίσης, στην εκπομπή “Euroshow” με τους Αντώνη Καρπετόπουλο, Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Γιώργο Λιώρη, δίνεται καθημερινά γύρω στις 00:00 το στίγμα των αγώνων του μεγάλου ποδοσφαιρικού γεγονότος του καλοκαιριού. Εκλεκτοί καλεσμένοιζωντανές συνδέσεις και πολλές εκπλήξεις, μετά από τις σπουδαίες αναμετρήσεις της ημέρας, τα μεσάνυχτα, στο “Euroshow”.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ολυμπιακοί Αγώνες: ο Ιακωβίδης πάει Τόκιο από... καραμπόλα!

Τουρισμός για όλους: Νέοι δικαιούχοι - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: βαρύ πένθος για τον ηθοποιό

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο