LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2021 20:06

Τουρισμός - ΥΠΑ: επισκέπτες από ακόμη 6 χώρες στην Ελλάδα

Ποιες χώρες προστέθηκαν στην λίστα όσων οι κάτοικοι επιτρέπεται να έρθουν στην Ελλάδα, λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Αεροδρόμιο - Ελευθέριος Βενιζέλος - άδειο

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση της ΥΠΑ: 

"Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την αύξηση του αριθμού των τρίτων χωρών, από είκοσι έξι (26) στις τριάντα δύο (32), που οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι θα εισέρχονται στην Ελλάδα, πλέον των χωρών της ΕΕ και της Συμφωνίας Σένγκεν και τις νέες παρατάσεις, έως την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, των αεροπορικών οδηγιών (notam) με τις προϋποθέσεις εισόδου στην ελληνική επικράτεια για πτήσεις εξωτερικού που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Σε σχέση με τις προϋπάρχουσες αεροπορικές οδηγίες προστίθενται στην λίστα των επιτρεπόμενων προς είσοδο στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων κρατών και οι μόνιμοι κάτοικοι από Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι και Κόσοβο. Επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι Μαυροβουνίου θα εισέρχονται στην Ελλάδα με τις προϋποθέσεις εισόδου επιβατών που ισχύουν και για τις υπόλοιπες χώρες.

Αεροδρόμιο - Ελευθέριος Βενιζέλος - άδειο

Συγκεκριμένα οι παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών εξωτερικού που θα ισχύουν έως 8/7/21 προβλέπουν τα ακόλουθα:

Απαγορεύσεις υπηκόων από τρίτες χώρες. Προϋποθέσεις εισόδου επιβατών στη χώρα για πτήσεις από το εξωτερικό:  Σύμφωνα με τη notam ισχύει απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ε. Ε και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους. Εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 32 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρουάντα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ιαπωνία, Λίβανος,  Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι και Κόσοβο*.

Αεροπορική οδηγία για PLF: Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr. έως την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

Είσοδος στην Ελλάδα με πιστοποιητικό εμβολίου ή αρνητικό test PCR ή RAPID TEST ή βεβαίωση νόσησης ή ψηφιακό πιστοποιητικό: Για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα προϋπόθεση εισόδου στη χώρα είναι μια από τις παρακάτω:

  1. Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.
  2. Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών, ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test.
  3. Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.
  4. Επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό δύναται να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19.

Αεροδρόμιο - Ελευθέριος Βενιζέλος - άδειο

Έλεγχοι σε παιδιά από 12 ετών και άνω: Η υποχρέωση των προϋποθέσεων, (εμβόλιο ή αρνητικό τεστ ή βεβαίωση νόσησης ή ψηφιακό πιστοποιητικό), για είσοδο στη Ελλάδα ισχύει για παιδιά από δώδεκα (12) ετών και άνω.

Δειγματοληπτικός έλεγχος ταξιδιωτών με RAPID TEST: Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξή τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 10 μέρες, ενώ αν ο επιβάτης εξωτερικού είναι εμβολιασμένος και το rapid test κατά την άφιξή του δείξει ότι είναι θετικός στη νόσο θα παραμένει σε απομόνωση για 7 μέρες. Και στις δύο περιπτώσεις ( 10 ή 7 μέρες προσωρινού περιορισμού), προκειμένου να γίνει άρση της καραντίνας τα πρόσωπα υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR την τελευταία ημέρα του προσωρινού περιορισμού τους.

Notam για Ρώσους επιβάτες: Όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από Ρωσία με προορισμό την Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών). Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους επιβάτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από τη Ρωσία θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε έλεγχο με τεστ για τον Covid-19 κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα". 

Ειδήσεις σήμερα: 

Έρρικα Πρεζεράκου: Το συγκινητικό μήνυμα για την 7χρονη Αναστασία

Παναγία Σουμελά: τουρκικό σόου για την ανακαίνιση της Μονής (βίντεο)

Χρήστος Παππάς: η 52χρονη, η καταδίκη και τα σημειώματα αγάπης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕΣήμερα 16:49 | Ειδήσεις

«Το αυξημένο κόστος ζωής πολιορκεί όλες τις χώρες τις Ευρώπης. Εκτός από την ανάγκη στοχευμένων πολιτικών πρέπει να συζητήσουμε για μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή στήριξη ώστε η ανάπτυξη να μην αφήνει κανένα πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του ΠαναγιωτάκηΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Παρά την ομολογία της για την εμπλοκή της στον θάνατο τεσσάρων βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά πως έβλαψε τον μικρό Παναγιώτη.

Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)Σήμερα 14:43 | Ειδήσεις

Μείνετε ενημερωμένοι για τις ειδήσεις που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον χρηστών των social media σήμερα, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Την Τρίτη επιστρέφει στην Αθήνα ο Λαφόν19:04Παναθηναϊκός: Οι πράσινοι θέλουν να ενισχύσουν την μεσαία γραμμή τους με τον Κραλ της Ουνιόν Βερολίνου18:50EE: Αν οι ΗΠΑ καταλάβουν την Γροιλανδία, θα είναι το τέλος του ΝΑΤΟ18:36Χανιά: Στην εντατική 33χρονος μετά από τροχαίο (εικόνες)18:22Ασπρόπυργος: Άγνωστοι έβαλαν φωτιές και επιτέθηκαν με πέτρες σε αστικό λεωφορείο18:08Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:54"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του Παναγιωτάκη17:44Αλεξανδρούπολη: Στις 68 οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την καταιγίδα 17:34Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη – Φιντάν17:24Σάντσεθ σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα πέρασε από την κρίση του ευρώ και έφτασε στο να προεδρεύει στο Eurogroup17:14Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απελευθέρωση 116 κρατουμένων17:04Μητσοτάκης από Ισπανία: Σήμερα οι χώρες του Νότου πρωταγωνιστούν στην ανάπτυξη της ΕΕ16:54AirBnB: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα εισοδήματα - Μπαράζ διασταυρώσεων16:44Θεσσαλονίκη: Δράση υποστήριξης αστέγων από τον Ερυθρό Σταυρό λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών16:34Πιερρακάκης- Τασούλας: Στόχος μας είναι το 2026 η ανάπτυξη να φτάσει σε κάθε σπίτι16:24Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ίλιον16:14Τένις - WTA: Η Μαρία Σάκκαρη στην 52η θέση - Αποκλείσθηκε στην Αδελαΐδα16:04Ο πάπας Λέων συναντήθηκε με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Μαρία Κορίνα Ματσάδο15:54"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείς15:44Ιράν: Συνεχίζουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Ο Τραμπ "ανοίγει παράθυρο" για διάλογο15:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο