LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2021 22:21 | Ανανέωση: 01 Ιουλίου 2021 22:16

Χρήστος Παππάς: συνελήφθη ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Μετά από μήνες ερευνών, ο καταδικασμένος για οργάνωση εγκληματικής οργάνωσης, «έπεσε» στα χέρια της Αστυνομίας. Ποιά γυναίκα τον υπέθαλπε.

Χρήστος Παππας

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουλίου ο Χρήστος Παππάς, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου, είχε διαφύγει μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών η οποία καταδίκασε την Χρυσή Αυγή, ως εγκληματική οργάνωση.

Τον Οκτώβριο του 2020 ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Έκτοτε διεύφεγε απο τους αστυνομικούς, μέχρι σήμερα το βράδυ, οποτε και συνελήφθη.

Χρήστος Παππάς

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνέλαβαν τον Χρήστο Παππα. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρει η ενημερωση της Αστυνομίας, ήταν φιλοξενούμενος σε σπίτι οικείου του προσώπου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μια 52χρονη, με καταγωγή από την Ουκρανία, που προσφάτως έχει λάβει ελληνική υπηκοότητα. Μάλιστα, φέρεται να ήταν υποψήφια στον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές.

Αμέσως μετά από την σύλληψη του, ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και το πρωί της Παρασκευής θα μεταχθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών. Επόμενος "σταθμός" του θα ειναι η φυλακή, πριοκειμένου να εκτίσει την πονή για την οποία έχει καταδικαστεί, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Πριν απο περίπου 35 ημέρες, ο Χρήστος Παππάς, καταζητούμενος τότε απο την Αστυνομία, είχε μάλιστα δώσει και συνέντευξη.

Χρυσή Αυγή - Εφετείο - Χρήστος Παππάς

Δήλωση Πελώνη και αντιδράσεις κομμάτων

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σε δήλωση της αναφέρει: «Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης. Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη. Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη. Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς». 

Από την πλευρά του, το ΜέΡΑ25 σχολιάζει «Μετά από 8 μήνες που στο στόχαστρο έβαζε αθώους πολίτες, η Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη έφτασε και στον Υπαρχηγό της «Χρυσής Αυγής». Οι δημοκράτες δεν εφησυχάζουμε: πρέπει να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις δηλητηριώδεις «ιδέες» τους στην κοινωνία».?

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέθυμνο - Missing Alert για 21χρονη

Βορίδης για Δημόσιο: Αξιολόγηση και μπόνους παραγωγικότητας

Κεφαλονιά: Τρεις νεκροί σε τροχαίο (εικόνες)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο