LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2021 19:19

Αλλαγές στην Παιδεία - Κεραμέως: η αξιολόγηση καθηγητών δεν είναι τιμωρία

Τι είπε η υπουργός Παιδείας στον ΑΝΤ1 για την υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγεία των παιδιών από 4 ετών και τις δραστηριότητες που θα γίνονται και στα αγγλικά.

Νίκη Κεραμέως - ΑΝΤ1

Στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε η Υπουργός Παιδείας,  Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τις αλλαγές που φέρνει στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης το νομοσχέδιο, οι διατάξεις του οποίου τίθενται σε άμεση εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο.


Ερωτηθείσα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η κ. Κεραμέως είπε «Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν μπορεί ένα σύστημα να βελτιωθεί αν δεν αξιολογηθεί και δεν καταγραφούν ποια είναι τα περιθώρια βελτίωσης του συστήματος», προσθέτοντας ότι «στο 90% των χωρών της Ευρώπης υπάρχουν συστήματα αξιολόγησης, σε κάποιες εδώ και 30 χρόνια».

«Σε περίπτωση θετικής αξιολόγησης, ο καθηγητής θα παίρνει μόρια για να γίνει διευθυντής, να προαχθεί, για να πάρει θέσεις στην βαθμίδα της εκπαίδευσης. Όποιος πάρει αρνητική αξιολόγηση, θα πρέπει να περάσει από πρόγραμμα επιμόρφωσης. Κάθε εκπαιδευτικός θα περνάει από τρεις αξιολογητές, θα υπάρχει και περιθώριο ενστάσεων, κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτα, δεν είναι τιμωρητικό το μέτρο, στόχος είναι η βελτίωση», επεσήμανε η Υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι «θα αξιολογούνται και οι αξιολογητές».

Σε ότι αφορά τα νηπιαγωγεία και την έναρξη φοίτησης από την ηλικία των 4 ετών, καθώς και την εκμάθηση και αγγλικών στα νηπιαγωγεία, η κ. Κεραμέως είπε ότι «από τον Σεπτέμβριο, όλα τα 4χρονα της χώρας μας θα πηγαίνουν στο νηπιαγωγεία και θα κάνουν και δραστηριότητες στα αγγλικά. Επιμένουμε, γιατί μελέτες δείχνουν ότι μέχρι τα 6 έτη είναι η περίοδος που αναπτύσσεται πολύ ο εγκέφαλος των παιδιών, τα παιδιά είναι “σφουγγάρια”, πρέπει να το εκμεταλλευθούμε και αυτό θα γίνει μέσα από πρόγραμμα εκμάθησης, αλλά και μια σειρά από δεξιότητες και νέες θεματικές, που μπαίνουν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα από το νηπιαγωγείο μέχρι και το γυμνάσιο».

Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Δέλτα και εμβόλια AstraZeneca, Pfizer, Moderna: πόση κάλυψη παρέχουν;

Πέμη Ζούνη στο “Πρωινό”: Υπήρχε η βεβαιότητα ότι αν... δεν κάτσεις στον άλλον δεν θα κάνεις καριέρα (βίντεο)

Άγραφα: αγνοούμενος έφτιαξε μαξιλάρι από φτέρες για να ξεκουράζεται (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ ΕΕ παγώνει τους δασμούς κατά των ΗΠΑ για 90 ημέρεςΣήμερα 13:41 | Ειδήσεις

Η τελική απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα πριν από την έναρξη ισχύος της πρώτης δόσης των δασμών στις 15 Απριλίου.

Άρτα: Παπάς βίαζε κοριτσάκι για χρόνιαΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Πώς αποκαλύφθηκαν οι αρρωστημένες πράξεις του. Συγκλονίζουν τα όσα είπε το ανήλικο κορίτσι 

Λάρισα: Καθηγητής θρησκευτικών ασελγούσε σε 15χρονη μαθήτρια - Πως αποκαλύφθηκεΣήμερα 11:29 | Ειδήσεις

Στην κατοχή του 57χρονου βρέθηκε πορνογραφικό υλικό μεγάλης ποσότητας και απομακρύνθηκε εγκαίρως από το σχολείο.

Μεγάλη απάτη με ψεύτικες αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων: Σπείρα με δεκάδες μέλη απέσπασε πάνω από 170000 ευρώΣήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Πώς δρούσε η σπείρα που έκανδε ηλεκτρονικές απάτες, κλοπές και πλαστογραφίες.  Πώς αποσπούσαν από τα θλυματά τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:50Λιβαδειά - Μητσοτάκης: Τα επόμενα δύο χρόνια θα δείτε την οικονομική πολιτική να αντανακλάται στο δικό σας πορτοφόλι17:36Εκάλη: Κλειστή η κυκλοφορία στη Θησέως - Kολώνα φωτισμού έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο17:22Κορονοϊός – γρίπη: Πόσοι πέθαναν την τελευταία εβδομάδα17:08Ανταρκτική: Δασμοί Τραμπ ακόμη και σε ακατοίκητα νησιά όπου ζουν μόνο… πιγκουίνοι16:54Παπασταύρου: Ο ρόλος της Ελλάδας είναι να εξάγει ενεργειακή ασφάλεια - Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες της Chevron16:41Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή16:27Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για την ανάπλαση και ανάδειξη του Λόφου του Φιλοπάππου16:14Πάσχα - ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για όλη την περίοδο 16:00Το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο επιστρέφει μετά από 15 χρόνια15:45Κικίλιας: Μείωση 50% των λιμενικών τελών και στήριξη στην αγορά υπέρ των πολιτών 15:32Λαμία: Μπήκαν σαν “κυρίες” στο κατάστημα... αλλά δεν είχαν σκοπό να πληρώσουν15:17Αλκοόλ - Μελέτη: Η έντονη κατανάλωση σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών βλαβών15:03Κώστας Καββαθάς: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του14:48“Έξυπνα παγκάκια”: Τι είναι και πως λειτουργούν; (εικόνες)14:34Βορίδης από Κάιρο: Δεν υπάρχει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική χωρίς επιστροφές14:20Μαρινάκης για Τέμπη: Απέτυχε το αφήγημα της συγκάλυψης 14:05Η ΕΕ παγώνει τους δασμούς κατά των ΗΠΑ για 90 ημέρες13:51Κυλλήνη: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε παραλία13:38Γεραπετρίτης: Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ εν ευθέτω χρόνω13:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο