LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2021 12:33 | Ανανέωση: 01 Ιουλίου 2021 12:21

Μητσοτάκης από Δράμα: Να εμβολιαστείτε όλοι

Στους νέους της πόλης απευθύνθηκε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσής της.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΔΡΑΜΑ - ΞΑΝΘΗ - ΚΑΒΑΛΑ

"Να εμβολιαστείτε όλοι", ήταν η προτροπή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα το πρωί, αμέσως μετά την τελετή κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Δράμας για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο όπου ήταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι της Δράμας ανάμεσά τους και αρκετοί νέοι. Τους χαιρέτισε, τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και είχε σύντομη συνομιλία μαζί τους όπου τους παρότρυνε με έμφαση "να εμβολιαστείτε όλοι". Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στη Στρατιωτική Λέσχη.

Τον θαυμασμό του για το πρωτοποριακό έργο που γίνεται στο γυμνάσιο Νικηφόρου, στα ορεινά της Δράμας, αλλά και στις δυνατότητες που ανοίγονται σε κάθε σχολείο με την  εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθείται, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του στη σχολική μονάδα, στο Δήμο Παρανεστίου, που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές του να κάνουν ηλιακές παρατηρήσεις και παρατηρήσεις άστρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «μοναδικό και πρωτότυπο» το εκπαιδευτικό έργο που γίνεται στο γυμνάσιο Νικηφόρου, το οποίο διαθέτει αστρονομικό παρατηρητήριο, υπαίθριο εργαστήριο φυσικής και πάρκο ηλιακών ρολογιών, δεχόμενο επισκέψεις από μαθητές από όλη τη χώρα, ενώ συνομίλησε με τον εμπνευστή του εγχειρήματος, καθηγητή Φυσικής Μιχάλη Δογραματζίδη, ο οποίος έχει καταγωγή από το χωριό και υπηρετεί στο τοπικό σχολείο από το 2009.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Πρωθυπουργός δήλωσε: 

«Εγώ είχα λάβει μία επιστολή από τον Μιχάλη, ο οποίος με είχε ενημερώσει για τα σπουδαία πράγματα τα οποία γίνονται εδώ σε αυτό το μικρό σχολείο, σε αυτό το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στον Νικηφόρο, και είχα δεσμευτεί ότι στην επόμενη επίσκεψή μου στη Δράμα θα έρθω να δω αυτό το οποίο έχει γίνει εδώ. Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου, πραγματικά, στο σχολείο, σε έναν καθηγητή ο οποίος με πάρα πολύ μεράκι έφτιαξε αυτήν τη μοναδική υποδομή κινητοποιώντας την τοπική κοινωνία, αλλά όχι μόνο, πηγαίνοντας πέρα και πάνω από τα τυπικά του καθήκοντα και τις τυπικές του αρμοδιότητες. Ανοίγει στην κυριολεξία ένα παράθυρο στον κόσμο μέσα από αυτή την καταπληκτική εγκατάσταση. Τα παιδιά όντως εδώ βλέπουν τα αστέρια, μετρούν τα αστέρια για να θυμηθούμε και το ομώνυμο έργο της λογοτεχνίας μας. Και θέλω με την ευκαιρία αυτή να πω ότι όλη μας η μεταρρύθμιση γύρω από το δημόσιο σχολείο θέλει ακριβώς να δώσει περισσότερες δυνατότητες στους διευθυντές μας, στους καθηγητές. Να μπορούν να ξεφύγουν από ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου του Υπουργείου και να καινοτομήσουν, να τολμήσουν να κάνουν καινούργια πράγματα, να διδάξουν το αντικείμενο το οποίο αγαπούν με ξεχωριστό τρόπο. Το έχετε πετύχει εδώ και στο πρόσωπό σας πραγματικά θέλω να χαιρετίσω όλους τους δασκάλους και όλους τους καθηγητές οι οποίοι πηγαίνουν πέρα και πάνω από τα αναμενόμενα και τα προβλέψιμα, καταθέτουν στην κυριολεξία την ψυχή τους για να μορφώσουν τα παιδιά μας και σας αξίζουν μόνο θερμά συγχαρητήρια για όλα όσα έχετε κάνει».

«Μπορεί σε κάποιες δεκαετίες ο επόμενος νομπελίστας Φυσικής να έχει ξεκινήσει και να έχει εμπνευστεί εδώ από το σχολείο σας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αμέσως μετά έκανε μια σύντομη στάση σε καφενείο του χωριού για να συνομιλήσει με τους κατοίκους.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΔΡΑΜΑ - ΞΑΝΘΗ - ΚΑΒΑΛΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΔΡΑΜΑ - ΞΑΝΘΗ - ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη στη Φάρμα Μουσθένης

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε μια πρότυπη μονάδα παραγωγής αιγοπροβάτων στους πρόποδες του Παγγαίου, η οποία τηρεί όλες τις προδιαγραφές της Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας, παράγει γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα και τα διαθέτει στην τοπική αγορά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Το Πρωθυπουργό υποδέχτηκε η οικογένεια Αδαλιάλη, στην οποία ανήκει η φάρμα, και στη συνέχεια τον ξενάγησε στις εγκατασταστασεις ο Απόστολος Αδαλιάλης ο οποίος είναι νέος παραγωγός που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση. Ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δραστηριότητες της μονάδας, τις υποδομές που διαθέτει, για τις απαιτήσεις που υπάρχουν αλλά και τα σχέδιά του να εξάγει μέρος της παραγωγής του. 

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΔΡΑΜΑ - ΞΑΝΘΗ - ΚΑΒΑΛΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό για να κρύψει την αποτυχία του

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρονται τα εξής: 

«Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση φορτώνει την αποτυχία της στις πλάτες των πολιτών και της κοινωνίας. Η ακραία διχαστική δήλωση του κ. Σκέρτσου είναι η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη. Ο κος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να διχάσει την ελληνική κοινωνία για να κρύψει τις τραγικές του αστοχίες:

  1. Ότι στη μέση του καλοκαιριού το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων είναι κάτω του 40%, ενώ ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν 70% ως τον Ιούνιο.
  2. Ότι ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιεί για τη μετάλλαξη «Δέλτα», στην Ελλάδα μας λένε να πετάξουμε τις μάσκες και επιμένουν σε αντιφατικά μηνύματα εφησυχασμού.
  3. Ότι εδώ και μήνες έστελνε μηνύματα εφησυχασμού δίνοντας ψεύτικη εικόνα με δημιουργική λογιστική και παραπλανητικούς αριθμούς εμβολιασμών, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εικονικό success story.
  4. Ότι σκόρπισε δεκάδες εκατομμύρια δήθεν σε καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, αλλά στην ουσία οικονομικού εκβιασμού Μέσων Ενημέρωσης για να αποθεώνουν τον ίδιο.
  5. Ότι με τις παλινωδίες για το AstraZeneca και την χυδαία προσπάθεια εξαγοράς των νέων με πρόσχημα το εμβόλιο, καλλιέργησε μόνος του αμφιβολίες στους πολίτες και έδωσε τροφή στους αντιεμβολιαστές.
  6. Ότι δεν έχει σχέδιο για την επανεκκίνηση της εστίασης και πετάει το μπαλάκι στους καταστηματάρχες και τους απειλεί.
  7. Ότι επτά μήνες μετά την έλευση του εμβολίου, ακόμα δεν έχει λύσει το πρόβλημα εμβολιασμού των πολιτών με κινητικά προβλήματα. 
  8. Ότι ενάμισι χρόνο μετά την πανδημία, αντί να ενισχύσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα, απαραίτητος όρος για την επιτάχυνση του εμβολιασμού και την αντιμετώπιση της πανδημίας, σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΣΥ. 

Μέσα στον πανικό της για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό των πολιτών.  Καλούμε όλους τους πολίτες να αγνοήσουν την ακατανόητη επιλογή  του κ. Μητσοτάκη να διχάζει ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Τους καλούμε να εμβολιαστούν όχι υπό τους ανόητους εκβιασμούς ούτε για τα εξίσου ανόητα κίνητρα, αλλά γιατί το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η ίδια τους η ζωή».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΔΡΑΜΑ - ΞΑΝΘΗ - ΚΑΒΑΛΑ

To KKE αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού δεν εξασφαλίζεται ούτε με εκβιασμούς ούτε με δήθεν “ανταλλάγματα”. Είναι ευθύνη του κράτους η ουσιαστική ενημέρωση του λαού, η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας και η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, έτσι ώστε να εμπεδώνεται και η ατομική ευθύνη. Όλα τ’ άλλα απλά ενισχύουν τον ανορθολογισμό, υπονομεύουν την προστασία της δημόσιας υγείας και καλλιεργούν διχαστικές λογικές στο λαό που τελικά “βγάζουν λάδι” την κυβερνητική πολιτική».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαϊάμι – κατάρρευση πολυκατοικίας: νεκρός ο ομογενής φοιτητής

Γεωργαντάς για διαχωρισμό στην Εστίαση: με ειδική εφαρμογή ο έλεγχος των πελατών

Γιαννης Αντετοκούνμπο: Γλίτωσε τα χειρότερα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο