LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2021 20:10 | Ανανέωση: 30 Ιουνίου 2021 20:13

Ιταλία: Βασανιστήρια-σοκ σε φυλακές (βίντεο)

Σάλος από την αποκάλυψη ντοκουμέντου με οργανωμένη επίθεση σωφρονιστικών υπαλλήλων σε κρατούμενους.

ΙΤΑΛΙΑ - ΦΥΛΑΚΕΣ - ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Σοκ έχει προκληθεί στην ιταλική κοινή γνώμη μετά από ανάρτηση στο διαδίκτυο, αναλυτικού βίντεο που δείχνει την άσκηση τρομακτικής βίας στους κρατούμενους, από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στις φυλακές της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε, έξω από την Νάπολη.

Οι εικόνες προέρχονται από τις εσωτερικές κάμερες ασφαλείας και η οργανωμένη επίθεση σε βάρος των φυλακισμένων πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου του 2020. Μια μέρα μετά, δηλαδή, την διαμαρτυρία των κρατουμένων (η οποία δεν είχε βίαιη εξέλιξη) με την οποία ζητούσαν τεστ και μάσκες προστασίας κατά του κορονοϊού.

Στο βίντεο διακρίνονται ξεκάθαρα σωφρονιστικοί υπάλληλοι να χτυπούν με δύναμη στο κεφάλι τους κρατούμενους, ακόμη και ανάπηρους, στους διαδρόμους και στους κοινούς χώρους των φυλακών. Πολλοί αναγκάσθηκαν να γονατίσουν, εντελώς γυμνοί, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους χτυπούσαν με τα κράνη τους.

Σε ανταλλαγή μηνυμάτων τους, μερικοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν γράψει χαρακτηριστικά: «θα τους σκοτώσουμε σαν τα μοσχάρια».

Η εισαγγελία της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε ξεκίνησε έρευνα, και στην υπόθεση, μέχρι αυτή την στιγμή, εμπλέκονται 52 μέλη της σωφρονιστικής αστυνομίας. 21 κατηγορούμενοι εστάλησαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, και 23 παύθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Σήμερα, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε από την Υπουργό δικαιοσύνης, Μάρτα Καρτάμπρια, να πληροφορήσει αναλυτικά το κοινοβούλιο, σχετικά με το τρομερό αυτό συμβάν.

Από την πλευρά του, αντίθετα, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «είναι αλληλέγγυος με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, διότι χρειάζεται περισσότερος σεβασμός προς τις αστυνομικές δυνάμεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Εθνική Πινακοθήκη - Μενδώνη: κακώς έπεσε ο πίνακας του Πικάσο, αλλά δεν ήταν ντεκόρ

Κορονοϊός - Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Απαραίτητο από την 1η Ιουλίου για μετακινήσεις στην Ευρώπη

Αναβαθμισμένο Σχολείο: 17 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις αλλαγές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ξυλούρης: Είμαι αθώος και θα αποδειχθείΣήμερα 17:59 | Ειδήσεις

Απαντώντας αργότερα στη πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη είπε ότι, την "Πόρσε" του, την αγόρασε ο ίδιος, έναντι 47 χιλιάδων ευρώ, το 2019.

Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης: Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στο ΚυπριακόΣήμερα 15:29 | Ειδήσεις

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της προσωπικής απεσταλμένης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην Αθήνα.

Πώς η ΔΕΠΑ Εμπορίας χτίζει πολλαπλές πηγές εσόδων στην ενεργειακή αγοράΣήμερα 15:20 | Ειδήσεις

Σε μια εποχή ενεργειακής αβεβαιότητας και γεωπολιτικών ανατροπών, η ΔΕΠΑ Εμπορίας μεταμορφώνεται από απλό προμηθευτή φυσικού αερίου σε ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εργατικό ατύχημα - Ηράκλειο: Άνδρας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από ξυλοκοπτικό εργαλείο18:34Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα 18:22Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ξυλούρης: Είμαι αθώος και θα αποδειχθεί18:10Ξεκινά από σήμερα το εορταστικό ωράριο18:00ΥΠΑΑΤ: Πώς μπορούν οι αγρότες να κάνουν διορθώσεις - ενστάσεις για τις επιδοτήσεις17:49ΟΠΕΚΕΠΕ: Συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων στο Μαυροδένδρι17:39Θεσσαλονίκη: Σε καταφύγιο για φιλοξενία το σκυλί που είχε θάψει ζωντανό 90χρονος17:29Προεδρία Eurogroup: H Γερμανία στηρίζει τον Πιερρακάκη17:19Λίλι Κόλινς για Κυριάκο Μητσοτάκη: Να κυβερνάς την Ελλάδα και μετά πηγαίνεις σπίτι και βλέπεις Emily in Paris;17:09Βουλή: Άρση ασυλίας για τη Ζέττα Μακρή16:59ΓΕΕΘΑ: Πραγματοποιήθηκε η άσκηση "Loyal Dolos 25" (Εικόνες)16:45Πάτρα - "Αποκαλύψεις": Παιδαγωγός κακοποιούσε παιδιά σε ειδικό νηπιαγωγείο - Βίντεο σοκ16:31Λαμία: Οι αγρότες άνοιξαν τους παραδρόμους στο Μπράλο16:17Missing Alert για την εξαφάνιση 33χρονου16:03Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης: Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό15:48Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Φλώρινας15:34Πώς η ΔΕΠΑ Εμπορίας χτίζει πολλαπλές πηγές εσόδων στην ενεργειακή αγορά15:27Ηγουμενίτσα: Σε εξέλιξη η κινητοποίηση των αγροτών15:20Μαρινάκης: Ιστορική μέρα για τη χώρα η ψηφοφορία στο Eurogroup με υποψήφιο για την προεδρία τον Πιερρακάκη15:06Κρήτη: Στη φυλακή μέχρι τη δίκη ο 45χρονος οδηγός της Πόρσε14:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο