Συνταγή για μύδια αχνιστά από τον Πέτρο Συρίγο
Τη γαλλική εκδοχή για τα αχνιστά μύδια έδειξε ο Πέτρος Συρίγος.
Ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό» έφτιαξε αχνιστά μύδια εκτελώντας τη γαλλική συνταγή, η οποία ακολουθεί την αντίθετη από την κλασσική σειρά εκτέλεσης.
Τα υλικά για αχνιστά μύδια
- 1 κρεμμύδι ή εσαλότ
- 200ml λευκό κρασί
- 1 μπουκέ γαρνί (2 κλωναράκια θυμάρι, 5 κλωναράκια μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης, δεμένα μεταξύ τους)
- 60 γρ βούτυρο
- 2 κιλά μύδια καθαρισμένα
- 2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Άνηθος, μάραθος (προαιρετικά)
Tip: Δένουμε με σπάγκο τα μυρωδικά για να μη μείνουν κομμάτια μέσα
Η εκτέλεση της συνταγής από τον Πέτρο Συρίγο
Ειδήσεις σήμερα:
Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: στον εισαγγελέα ο κατηγορούμενος
Γουίμπλεντον – Σερένα Γουίλιαμς: Έχει ραγίσει η καρδιά μου