LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2021 10:14 | Ανανέωση: 30 Ιουνίου 2021 10:29

Σκαρμούτσος για αμιγείς και μεικτούς χώρους: η εστίαση αναλαμβάνει ξανά βαριές ευθύνες

Σημείωσε ότι θα χρειαστεί περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα θέματα που θα δημιουργηθούν από δυσαρεστημένους πελάτες.

Εστίαση - καφέ - καφετέριες - εστιατόρια

Για το μοίρασμα των χώρων ψυχαγωγίας και διασκέδασης σε αμιγείς και σε μεικτούς χώρους μίλησε στον ΑΝΤ1 ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι είναι πολύ καλό ότι ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι, οι οποίοι ήταν οι τελευταίοι που δεν είχαν ανοίξει στην εστίαση.

"Δεν έχουν ξεκαθαριστεί ορισμένα πράγματα οπότε είναι σημαντικό να γίνουν διευκρινήσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε όπλο στη φαρέτρα της για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί, αλλά για ακόμα μία φορά οι άνθρωποι της εστίασης πρέπει να αναλάβουν βαριές ευθύνες" είπε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Σημείωσε πάντως ότι θα χρειαστεί περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό, λόγω και των ελέγχων, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα θέματα που θα δημιουργηθούν από δυσαρεστημένους πελάτες, οι οποίοι όταν δυσαρεστούνται επηρεάζουν τον καταστηματάρχη και όχι την κυβέρνηση, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα σχόλια των πελατών του, τόνισε ότι ο κόσμος είναι διχασμένος και δεν έχει καταλάβει τι θα γίνει.

ΚΚΕ: χρεοκοπημένη η συνταγή της “ατομικής ευθύνης”

Ουσιαστικά μέτρα για τη δημόσια Υγεία ζητά το ΚΚΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου:

Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας αποτελούν όσα μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αρνείται να κάνει, δηλαδή η αποφασιστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας σε κρίσιμους χώρους, ιδιαίτερα σε χώρους εργασίας, ενόψει και νέων μεταλλάξεων και η ουσιαστική ενημέρωση για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού. Αντί γι’ αυτά η κυβέρνηση υποκλίνεται στα πρωτόκολλα των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού, ενώ στο ζήτημα του εμβολιασμού επενδύει αποκλειστικά στη χρεοκοπημένη συνταγή της “ατομικής ευθύνης” και στη λογική της “ανταπόδοσης”, συνεχίζοντας τα αντιφατικά μέτρα, γεγονός που ενισχύει τον ανορθολογισμό και υπονομεύει την προστασία της υγείας του λαού.

ΜέΡΑ25: Παράλογα, ανεφάρμοστα και διχαστικά τα «προνόμια»

Σε ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρονται τα εξής:  

«Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ορισμένα δήθεν «προνόμια» για τους εμβολιασμένους, τη στιγμή που ο εμβολιασμός βρίσκεται στο 35% περίπου του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού και άρα δεν μπορεί ούτως ή άλλως και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο καθολικά. Άλλωστε η ίδια η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λόγω της αποτυχίας της στον εμβολιαστική και όχι μόνο διαδικασία, θέτει εναλλακτικά το κριτήριο των τεστ καθιστώντας το κριτήριο του εμβολιασμού έναν ακόμα τραγέλαφο στην διαχείριση της πανδημίας από πλευράς της.Πέρα τούτου, το να προσπαθείς να πείσεις τους δύσπιστους απέναντι στον εμβολιασμό, απειλώντας τους με τιμωρητικές λογικές, δεν βοηθάει ούτε τους εμβολιαστικούς σκοπούς, απλώς αναπαράγει τον αυταρχισμό μιας Κυβέρνησης που διαρκώς θέτει εν αμφιβολία τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών.

Ούτε όμως και η δημιουργία ενός άτυπου σώματος καταστηματαρχών-χωροφυλάκων που θα αναγκάζονται να εφαρμόζουν παράλογα και ανεφάρμοστα μέτρα, χωρίς να είναι ο ρόλος τους αυτός, ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του φιάσκου της Κυβέρνησης.  Απέναντι σε όλες αυτές τις «λογικές» του διχασμού της κοινωνίας που επιλέγει για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, απαιτούμενα να αναλάβει επιτέλους η ίδια την δίκη της ατομική ευθύνη και να πράξει όλα όσα ένα χρόνο τώρα δεν έχει κάνει (δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ και καθολικού εμβολιασμού, ενίσχυση του ΕΣΥ κλπ.)».


ΣΕΕΧΩΜ: νέο πλήγμα για τις επιχειρήσεις στη Χώρα Μυκόνου

Αντιδρούν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου στα κυβερνητικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την εστίαση και τα οποία θα ισχύσουν από τις 15 Ιουλίου. Σε ανακοίνωση του Σωματείου Επιχειρηματιών και Επαγγελματικών Χώρας Μυκόνου αναφέρεται ότι η απόφαση έναρξης των επιλογών μετά από 17 ημέρες, την ώρα που η τουριστική σεζόν είναι στην περίοδο υψηλής ζήτησης, είναι προφανές πως δημιουργεί σοβαρά ζητήματα στους επαγγελματίες καθώς περιορίζει την σεζόν σε μόλις 45 ημέρες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο ΣΕΕΧΩΜ συμφωνεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των κλειστών χώρων εστίασης και διασκέδασης αλλά θεωρεί ότι η καθυστέρηση του ανοίγματος μπορεί να οδηγήσει σε μια ακόμη χαμένη τουριστική σεζόν. Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει δυνατότητα επιλογών στους επαγγελματίες για τον τρόπο που θα υποδεχθούν τους πελάτες τους κινείται στη σωστή κατεύθυνση και στο πλαίσιο των υπεύθυνων προτάσεων που είχε κάνει ο ΣΕΕΧΩΜ.

Ωστόσο, η απόφαση έναρξης των επιλογών μετά από 17 ημέρες, την ώρα που η τουριστική σεζόν είναι στην περίοδο υψηλής ζήτησης, είναι προφανές πως δημιουργεί σοβαρά ζητήματα στους επαγγελματίες καθώς περιορίζει την σεζόν σε μόλις 45 ημέρες. Οι επαγγελματίες υπομένουν στωικά, χάνουν έσοδα και αιμορραγούν, όλο αυτό το διάστημα. Η κυβέρνηση οφείλει να ανταμείψει και να επιβραβεύσει τους επαγγελματίες που θα αποφασίσουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους για εμβολιασμένους και νοσήσαντες δίνοντας το πράσινο φως, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, να ανοίξουν νωρίτερα. Περιμένουμε εδώ και μήνες να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις μας! Έχουμε επενδύσει και έχουμε προσλάβει προσωπικό, έχοντας καθημερινά ζημίες. Χωρίς, να αναφερθούμε στην προηγούμενη χρονιά. Πρέπει η Πολιτεία να μας δώσει άμεσα την εφαρμογή για τον αυστηρό έλεγχο στις εισόδους των επιχειρήσεων μας και να έχουν το δικαίωμα όσοι ετοιμάζονται να ανοίγουν με τις προϋποθέσεις του νομοθέτη τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης ως «αμιγείς χώρους».

Και οριστικά να ξεκαθαρίσει ότι το ωράριο λειτουργίας θα επανέλθει στο προ covid πλαίσιο λειτουργίας. Είναι αδιανόητο να ανοίξουμε τα καταστήματα μας να σεβόμαστε τους υγειονομικούς περιορισμούς και την αποστασιοποίηση και να κλείνουμε λίγο μετά τα μεσάνυκτα. Είναι προφανές ότι όταν λέμε ανοίγει η διασκέδαση πως ανοίγει και λειτουργεί όπως στις εποχές κανονικότητας με μόνη διαφορά τις αποστάσεις ή και τις μάσκες για όσους επιλέξουν το δεύτερο μοντέλο (μικτοί χώροι). Επιτέλους, θα πρέπει το ωράριο της άδειας μουσικής να συμβαδίζει με το ωράριο των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης. Αλλιώς, θα γίνουμε ο προθάλαμος για τα παράνομα πάρτυ σε βίλες. Όλοι θα φεύγουν, από τα νόμιμα καταστήματα εστίασης και θα «κρύβονται» στις βίλες χωρίς κανόνες, μέτρα προστασίας και με πλούσια φοροδιαφυγή. Μια και καλή οφείλει η Πολιτεία να νομοθετήσει και να επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους συνεχίζουν να απομυζούν τον κόπο των νόμιμων επαγγελματιών του νησιού. Επανειλημμένως, έχουμε αναφερθεί στο μοντέλο της Ίμπιζα , όπου με πρόστιμα 500.000 ευρώ «εξοβέλισαν» από τον χάρτη της παράνομης διασκέδασης τα πάρτυ σε βίλες. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα από την σεζόν! Κάθε ώρα που είναι τα καταστήματα ανοικτά είναι κέρδος για όλους.


Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά - Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: διαψεύσεις από τη φυλακή μέσω ΑΝΤ1 (βίντεο)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: τραυματισμός σοκ εν ώρα αγώνα (βίντεο)

Αναγνωστόπουλος στον ΑΝΤ1: η αντικειμενική αξία του σπιτιού με ένα κλικ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο