LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 29 Ιουνίου 2021 15:23

Κορονοϊός - Κομισιόν: Πέντε υποσχόμενες θεραπείες κατά της COVID-19

Τα πρώτα πέντε φάρμακα κατά του κορονοϊού βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

AP - Κορονοϊός - Εργαστήριο

Της Μαρίας Αρώνη

Οι πρώτες πέντε υποσχόμενες υποψήφιες θεραπείες κατά της COVID-19, μπαίνουν στο χαρτοφυλάκιο με τα θεραπευτικά προϊόντα της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα προς ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο με θεραπείες κατά της COVID-19. Ενώ οι εμβολιασμοί προχωρούν με αυξανόμενη ταχύτητα, ο ιός δεν θα εξαφανιστεί και οι ασθενείς θα χρειαστούν ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες για να μειώσουν το άχθος της COVID-19. Ο στόχος μας είναι σαφής, θέλουμε να εντοπίσουμε περισσότερες υποψήφιες θεραπείες που βρίσκονται σε ανάπτυξη και να εγκρίνουμε τουλάχιστον τρεις νέες θεραπείες έως το τέλος του έτους», δήλωσε η Επίτροπος για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου.

Ειδικότερα, οι τέσσερις θεραπείες που μπαίνουν στο χαρτοφυλάκιο της ΕΕ είναι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων και βρίσκονται υπό κυλιόμενη αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Μία εξ’ αυτών αφορά  συνδυασμό bamlanivimab και etesevimab από την εταιρεία Eli Lilly,  η άλλη είναι συνδυασμός casirivimab και imdevimab από την Regeneron Pharmaceuticals, Inc. και την F. Hoffman-La Roche, Ltd. Η τρίτη υποψήφια θεραπεία είναι  regdanivimab από την Celltrion και η τέταρτη θεραπεία είναι η sotrovimab από την GlaxoSmithKline και την Vir Biotechnology, Inc. Μία ακόμη θεραπεία είναι ανοσοκατασταλτική (baricitinib της εταιρείας Eli Lilly), η οποία έχει άδεια κυκλοφορίας που θα μπορούσε να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Η Επιτροπή τονίζει ότι θα καταρτίσει ένα χαρτοφυλάκιο τουλάχιστον 10 πιθανών θεραπειών COVID-19 έως τον Οκτώβριο, βάσει των εργασιών της νεοσύστατης ομάδας εμπειρογνωμόνων για τις παραλλαγές COVID-19. Η διαδικασία επιλογής θα είναι αντικειμενική και επιστημονική και τα κριτήρια επιλογής θα συμφωνούνται με τα κράτη μέλη.

Η στρατηγική της ΕΕ για τις θεραπείες κατά της COVID-19 στοχεύει να δημιουργήσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο θεραπειών, με στόχο την έγκριση τριών θεραπειών έως τον Οκτώβριο του 2021 και πιθανώς δύο ακόμη έως το τέλος του έτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Προφυλακιστέος ο πρώην ιερέας

Γουίμπλεντον: Η Σάκκαρη με “περίπατο” στο 2ο γύρο

Συνάντηση Μητσοτάκη - ΛΟΑΤΚΙ+: δεν επιτρέπονται διαχωρισμοί μεταξύ των πολιτών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μουντιάλ Συλλόγων: Στα προημιτελικά η Μπάγερν που κέρδισε την Φλαμένγκο (εικόνες)08:34Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδρίαση στη σκιά του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θα προηγηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών 08:19Άρση απαγορευτικού απόπλου για λιμάνια της Αττικής08:05ΗΠΑ: Νεκροί πυροσβέστες σε ενέδρα - Είχαν πάει για να σβήσουν φωτιά (βίντεο)07:50Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα07:34Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο