LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Ιουνίου 2021 09:30 | Ανανέωση: 29 Ιουνίου 2021 09:44

Σκυλακάκης για φορολογικές δηλώσεις: Φέτος “θα σας πάρουμε λιγότερα”

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών για τις αναστολές και τα ενοίκια, την Οικονομία και τις επενδύσεις, το Ταμείο Ανάπτυξης και το “Freedom Pass”.

Εφορία - χρήματα - εκκαθαριστικό - πληρωμές

Για το Ταμείο Ανάκαμψης και το «στοίχημα» της ελληνικής οικονομίας, για τα ενοίκια και τις αναστολές, τη φορολογία και για τα 150 ευρώ του “Freedom Pass” μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο Θ.Σκυλακάκης χαρακτήρισε «ως στοίχημα» το διπλασιασμό των δικών μας πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και έκανε λόγο για «μεγάλες επενδύσεις που αφορούν τους πάντες: εξοπλισμούς στα νοσοκομεία, ψηφιακές τάξεις στα σχολεία. Κατάρτιση 500.000 – 600.000 ανθρώπων, ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες».

Και εξήγησε πως «παλιά δεν έρχονταν ιδιωτικές επενδύσεις στο δημόσιο. Τώρα η λογική είναι ότι θα δώσουμε λίγες επενδύσεις σε πολλούς. Για παράδειγμα: στα δάνεια, θα πρέπει να βάλεις 20% εσύ, δεύτερον να υπάρχει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός ή μια τράπεζα ελληνική που θα βάλει τουλάχιστον 30% και τρίτον θα πρέπει να βάλεις εγγυήσεις για τα χρήματα που θα πάρεις, αντίστοιχες με την πιστοληπτική σου ικανότητα. Εφόσον δουλέψει το πρόγραμμα, θα δούμε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, και δεν εννοώ την ώρα που γίνεται η επένδυση, αλλά αφού ολοκληρωθούν οι επενδύσεις».

«Αν δεν καλύψουμε το επενδυτικό κενό, όπου εδώ και δέκα χρόνια έχουμε τις χαμηλότερες επενδύσεις στην Ευρώπη, χαθήκαμε», είπε, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι εδώ και δέκα χρόνια η τελευταία χώρα σε επενδύσεις.

Θεόδωρος Σκυλακάκης - Καλημέρα Ελλάδα

Σχετικά με την πληρωμή των ενοικίων του Μαΐου, απάντησε πως «οσονούπω πληρώνει η ΑΑΔΕ» και σημείωσε πως «δεν υπάρχει πρόθεση για παράταση του μέτρου τον Ιούλιο».

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει παράταση στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας, σημείωσε πως «το 4ο κύμα πρέπει να το αποφύγουμε μέσω των εμβολιασμών», εξηγώντας πως «οι δυνατότητες αφού έχουμε δώσει 41 δισ. είναι περιορισμένες, θα είναι μεγάλη περιπέτεια να κλείσουμε πάλι».

Όσο για το ενδεχόμενο να γίνει συμψηφισμός των φορολογικών υποχρεώσεων με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το απέκλεισε, υπενθυμίζοντας πως τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια, θα είναι πολύ μικρότερη η προκαταβολή φόρου.

«Οι πρώτες φορολογικές δηλώσεις προχωρούν κανονικά και φέτος θα είναι μία χρονιά που “θα σας πάρουμε λιγότερα”», είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Λεφτά - ευρώ - χαρτονομίσματα

Κληθείς να σχολιάσει τη δέσμευση Τσίπρα για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αν εκλεγεί και πάλι, ο Θ.Σκυλακάκης  εκτίμησε πως «τώρα ακόμα, ιδίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σε μια ευαίσθητη φάση, θα έχουμε όμως στην πορεία αυξημένη ζήτηση εργασίας. Τότε όταν θα αρχίσει η φυσιολογική άνοδος των μισθών θα πρέπει να προσαρμόσουμε και τον κατώτατο μισθό. Περιμένουμε σε πολλούς τομείς χιλιάδες θέσεις επιχειρήσεις και υπάρχει ήδη έλλειψη προσωπικού, θα χρειαστεί να επιστρέψουν Έλληνες απ’εξω, για αυτό κάναμε και τα 7 χρόνια με χαμηλή φορολογία, για τον ίδιο λόγο προβλέπουμε και ένα τεράστιο πρόγραμμα κατάρτισης για να βελτιώσουμε τις δεξιότητες του υφιστάμενου δυναμικού».

«Τι χώρο θα έχουμε, θα το ξέρω όταν οριστικοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα πάει η οικονομία φέτος», απάντησε για τη μείωση της φορολογίας.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην έμμεση μείωση, που έγινε μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, τονίζοντας πως «η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η μείωση των φόρων».

Σε ερώτημα για την αναστολή χρεών, απάντησε πως «έχουμε πολύ σοβαρή συζήτηση να κάνουμε με τους θεσμούς».

Τέλος, αναφερόμενος στη “Freedom Pass”, είπε πως «ο λόγος που έγινε είναι για βοήθεια στους νέους και δύο τομείς που έχουν πληγεί πολύ: τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό.Οι νέοι έχουν πολύ μικρότερο κίνητρο να εμβολιαστούν. Οι νέοι έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά - πατέρας Καρολάιν: θα του τίναζα τα μυαλά στον αέρα αν ήξερα...

Εuro 2020 - Αγγλία: ο Κέιν με περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου

ΡΑΕ: Εγκρίθηκαν αυξομειώσεις στο ρεύμα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR ΑθηνώνΣήμερα 13:39 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την παραίτησή του νωρίτερα.

Αγρότες: Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας (εικόνες)Σήμερα 14:03 | Ειδήσεις

Το κλίμα ήρθε να δυναμιτίσει και η είδηση του βανδαλισμού των τρακτέρ δύο αγροτών που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 .

Σοκ στο Αιγάλεω: Ηλικιωμένη αυτοπυρπολήθηκε έξω από κατάστημαΣήμερα 18:03 | Ειδήσεις

Η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τσιάρας: Χωρίς ΑΤΑΚ και το 2026 αυτοτελή αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτωνΣήμερα 16:08 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά το τέλος της τρίωρης συνάντησης με τους εκπροσώπους των δεκατεσσάρων μπλόκων στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Αποκαλύψεις" - Εξαφάνιση 16χρονης: Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών18:26Σοκ στο Αιγάλεω: Ηλικιωμένη αυτοπυρπολήθηκε έξω από κατάστημα18:16Σε απόγνωση οι βιομηχανίες λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων18:06Το Ιράν υπόσχεται γρήγορες δίκες για τους διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί - Σήμερα η εκτέλεση 26χρονου κρατουμένου17:56Ερέτρια: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων σε σχολείο 17:46Νέος κύκλος ειδοποιητηρίων στο πλαίσιο των διασταυρωτικών ελέγχων οχημάτων – Ήδη καταγράφονται τα πρώτα δεδομένα συμμόρφωσης17:36Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: Βίντεο ντοκουμέντο από την παρουσία της στην περιοχή του Ζωγράφου 17:26Λεβαδειακός: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η ομάδα της Βοιωτίας - Πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας17:16Εξαφάνιση 16χρονης: Αυτόπτης μάρτυρας που είδε τη Λόρα στην Αθήνα στις "Αποκαλύψεις" - Της δείξαμε τη φωτογραφία της και έφυγε17:06Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:52Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο - "Έπεσαν" πυροβολισμοί16:42Αθήνα: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους στο κέντρο της πόλης16:32Θεσσαλονίκη: Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στα διόδια Μαλγάρων16:22Τσιάρας: Χωρίς ΑΤΑΚ και το 2026 αυτοτελή αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτων16:12"Αποκαλύψεις" - Φοινικούντα: Οι αναζητήσεις στο ChatGPT που "καίνε" τον ανιψιό του θύματος16:02Συνάντηση Τασούλα - Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο 15:52Μητσοτάκης - Ψηφιακός δικαστικός φάκελος: Εξοικονομούμε χρόνο, περιορίζουμε τη γραφειοκρατία, προωθούμε τη διαφάνεια 15:42Ταϊλάνδη: Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από πτώση γερανού σε επιβατικό τρένο15:32Αγρότες: Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας (εικόνες)15:22Τραμπ: Θα πάρουμε τη Γροιλανδία, οτιδήποτε λιγότερο είναι απαράδεκτο - Το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεργαστεί15:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο