LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Ιουνίου 2021 08:48

Γεωργιάδης για προνόμια σε εμβολιασμένους: θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας (βίντεο)

Πως θα γίνεται ο έλεγχος στα καταστήματα που θα δέχονται αποκλειστικά πελάτες που έχουν εμβολιαστεί και τι θα γίνεται με τους ανηλίκους.

Άδωνις Γεωργιάδης - Καλημέρα Ελλάδα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ανακοίνωσε ότι τα προνόμια για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθούν σήμερα στις 12:30 και η κεντρική ιδέα θα είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας.

Σε ότι αφορά την κουβέντα που γίνεται για τα καταστήματα εστίασης σε σχέση με αυτό, είπε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Σχολιάζοντας το οικονομικό κίνητρο που ανακοινώθηκε χθες για τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αυτό είναι κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες με κάποιες παραλλαγές και στην Ελλάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει για τους νέους οι οποίοι έλαβαν την μικρότερη ενίσχυση από όλους όσους επλήγησαν την περίοδο της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όπως φαίνεται με τα σημερινά δεδομένα, σύντομα θα φτάσουμε στο 60% σε ότι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Τέλος και σχολιάζοντας τα σενάρια που λένε ότι το οικονομικό κίνητρο στους νέους δείχνει… εκλογές στο άμεσο μάλλον, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση η ΝΔ έχει προβάδισμα μεγαλύτερα του 17% από τον ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο που είχε ποτέ οποιαδήποτε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης στο μέσον της θητείας της και αυτό είναι απάντηση σε τέτοιου είδους σενάρια.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μαϊάμι : αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Τζανάκης για μετάλλαξη Δέλτα: μεταδίδεται ακαριαία (βίντεο)

Καιρός: ζέστη και βοριάδες την Τρίτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών09:39Καύσωνας: Υποχωρεί από τη Γαλλία και μετακινείται πιο ανατολικά προς τη Γερμανία09:25Τραμπ: Χλευάζει όσους μετανάστες αποπειραθούν να δραπετεύσουν από το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»09:10Εύβοια: Τρελή πορεία αγροτικού οχήματος – Βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα (βίντεο)08:55Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων08:40Αργολίδα: Ανατίναξαν ΑΤΜ και άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών08:25Πάτρα: Φωτιά σε αστικό ιστό στο Κάτω Καστρίτσι08:10Μέγαρα: Ο λόγος πίσω από την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι07:55Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστή η πρόσβαση από τη βόρεια είσοδο λόγω των ανέμων07:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιουλίου07:25O ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση στα ΣΜΝ07:11Αλέκος Παναγούλης: Η απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου και το... περίεργο τροχαίο δυστύχημα 06:57Τραμπ: Το Ισραήλ αποδέχτηκε πρόταση για 60ήμερη κατάπαυση πυρός – Κάλεσμα στη Χαμάς να συμφωνήσει06:43Τραγωδία στην Ισπανία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιές και καύσωνα – Ανάμεσά τους και παιδί 2 ετών06:29Τι καιρό θα κάνει σήμερα Τετάρτη06:15ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο