LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2021 17:29 | Ανανέωση: 28 Ιουνίου 2021 18:04

Εμβολιασμοί: Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους για το AstraZeneca και τα προνόμια

Η πρόοδος υλοποίησης του σχεδίου κάλυψης του πληθυσμού, η ευνοϊκή μεταχείριση των εμβολιασμένων και οι νέες οδηγίες για το σκεύασμα της AstraZeneca.

Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους - Ενημέρωση

Ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, παρέχουν:

  • η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και 
  • ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Νωρίτερα, Ο ΕΟΦ εξέδωσε νέα οδηγία για το εμβόλιο της AstraZeneca και τους πολίτες που δεν θα πρέπει να τους χορηγηθεί το εν λόγω σκεύασμα.

Το πρωί ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την «Κάρτα Ελευθερίας» με προνόμια για νέους έως 25 ετών που έχουν ή πρόκειται να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού.

Παράλληλα, η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι εντός των ημέρων, θα υπάρξει ενημέρωση και για προνόμια όλων των εμβολιασμένων έναντι του κορονοϊού, σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.

Παράλληλα, η  Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι «η ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών κρίνεται επιτακτικά αναγκαία, καθώς η νέα μετάλλαξη είναι η πιο επιθετική απ’ όλες.  Στοχεύει όσους δεν εμβολιάστηκαν, αλλά μας απειλεί όλους με μία νέα περιπέτεια. Γιατί η γενική ανοσία περνάει μέσα από την ανοσία του καθενός μας. Και οι ανεμβολίαστοι θα παραμένουν αναμεταδότες του ιού.  Το ζήτημα αυτό -όπως είναι γνωστό- απασχόλησε εκτεταμένα τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.  Στη συζήτηση που έγινε, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι λύση είναι  η επιτάχυνση των εμβολιασμών. Και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Οι εμβολιασμένοι είναι  ασφαλείς. Όσοι είναι  ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν». Υπογραμμίζεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της προτεραιοποίησης που είχε χαράξει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κάθε συμπολίτης μας ηλικίας 18 ετών και άνω έχει σήμερα τη δυνατότητα να κλείσει το δικό του ραντεβού και να εμβολιαστεί άμεσα, με όποιο εμβόλιο θέλει. Ήδη, έχουν γίνει περισσότεροι από 8 εκατ. εμβολιασμοί και πάνω από 4.710.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ενώ περισσότεροι από 3.534.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους».

«Υπάρχουν, ωστόσο, περιοχές στις οποίες ο εμβολιασμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και ο κίνδυνος τοπικών εξάρσεων -ιδίως ενόψει της εισβολής της μετάλλαξης «Δ»- είναι σοβαρός. Αυτή τη στιγμή, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν από εννέα μήνες, υπάρχει επιλογή. Και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στον εαυτό του και στην οικογένειά του, αλλά και απέναντι στην κοινωνία.  Ταυτόχρονα, η Πολιτεία θα συνεχίσει την  επιτήρηση, ώστε να εντοπίζονται  και να ελέγχονται τοπικές εξάρσεις. Γιατί είναι πάντα πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό να ελέγχεται  μια τοπική έξαρση εν τη γενέσει της, παρά να αφήνεται και να ξεφεύγει από τον έλεγχο», τόνισε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, η κ. Πελώνη είπε ότι «παρά την εμφάνιση αριθμού κρουσμάτων της νέας μετάλλαξης και στον τόπο μας, η επιδημιολογική κατάσταση εξακολουθεί να βελτιώνεται, καθώς μειώνεται, τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και ο αριθμός των νοσηλευόμενων.  Με αυτά τα δεδομένα, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε και ισχύει από σήμερα άρση του χρονικού περιορισμού της κυκλοφορίας.  Αποφασίστηκε, επίσης, η εξαίρεση των εργαζομένων, καθώς και των αθλουμένων σε γυμναστήρια που έχουν πλήρως εμβολιαστεί από την υποχρέωση διενέργειας self test. Παράλληλα,  αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση, με αύξηση στα 10 αντί 6, του ανώτατου ορίου ατόμων ανά τραπέζι».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στην Κηφισίας: έχασε το μωρό της η 27χρονη έγκυος

Χειροπέδες για πορνογραφία ανηλίκων

ΕΟΦ για AstraZeneca: Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Την Παρασκευή η συνάντηση Μητσοτάκη - Μέτσολα στο Μαξίμου19:20ΠΑΟΚ - Μιχαηλίδης: Η δουλειά που έγινε και πέρυσι και φέτος είναι πολύ μεγάλη19:06Πάπας Λέων - Ερντογάν: Κρίσιμη συνάντηση στην Άγκυρα με φόντο τις παγκόσμιες εντάσεις 18:52Τροχαίο ατύχημα στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης18:38ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές COVID19 και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα18:24ΑΑΔΕ: Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων για παραβίαση του καθεστώτος ακινησίας18:10Συνελήφθη 23χρονος οπαδός που έκανε χρήση λέιζερ σε βάρος αθλητών κατά τη διάρκεια αγώνα17:57ΗΠΑ: Το FBI διεξάγει έρευνα για τρομοκρατία για τους πυροβολισμούς εναντίον δύο στρατιωτών της Εθνοφρουράς17:42Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στα χιονοδρομικά κέντρα17:28Τουρκία: Ξεκίνησε η ναυπήγηση ενός αντιτορπιλικού αντιαεροπορικής άμυνας - Θα αποτελέσει τμήμα του Χαλύβδινου Θόλου17:14Υπόθεση Novartis: Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεια των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων17:00ΟΠΕΚΕΠΕ: Άναψε… φωτιές ο ισχυρισμός Ανδρουλάκη για κουμπαριά Μητσοτάκη – Ξυλούρη16:46Χανιά: Επιτέθηκε στον πατέρα του με 50 μαχαιριές επειδή… τον είδε στο καφενείο16:33Πούτιν: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ μπορεί να αποτελέσει βάση για μελλοντικές συμφωνίες16:19Ηράκλειο: Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 έφτασε η σορός του 19χρονου ΕΠΟΠ 16:05UEFA Conference League: Φιορεντίνα – ΑΕΚ απόψε στον ΑΝΤ115:51Ταϊλάνδη - Ινδονησία: Τουλάχιστον 116 οι νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία15:38Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε εθελοντική στρατιωτική στράτευση – Πότε καθίσταται υποχρεωτική15:24Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για τα χαμένα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας15:10Λίβερπουλ: Ένοχος δήλωσε δράστης που έπεσε με ΙΧ σε πλήθος φιλάθλων που πανηγύριζε την κατάκτηση της Premier League14:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο