LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2021 17:29 | Ανανέωση: 28 Ιουνίου 2021 18:04

Εμβολιασμοί: Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους για το AstraZeneca και τα προνόμια

Η πρόοδος υλοποίησης του σχεδίου κάλυψης του πληθυσμού, η ευνοϊκή μεταχείριση των εμβολιασμένων και οι νέες οδηγίες για το σκεύασμα της AstraZeneca.

Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους - Ενημέρωση

Ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, παρέχουν:

  • η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και 
  • ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Νωρίτερα, Ο ΕΟΦ εξέδωσε νέα οδηγία για το εμβόλιο της AstraZeneca και τους πολίτες που δεν θα πρέπει να τους χορηγηθεί το εν λόγω σκεύασμα.

Το πρωί ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την «Κάρτα Ελευθερίας» με προνόμια για νέους έως 25 ετών που έχουν ή πρόκειται να εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού.

Παράλληλα, η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι εντός των ημέρων, θα υπάρξει ενημέρωση και για προνόμια όλων των εμβολιασμένων έναντι του κορονοϊού, σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.

Παράλληλα, η  Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι «η ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών κρίνεται επιτακτικά αναγκαία, καθώς η νέα μετάλλαξη είναι η πιο επιθετική απ’ όλες.  Στοχεύει όσους δεν εμβολιάστηκαν, αλλά μας απειλεί όλους με μία νέα περιπέτεια. Γιατί η γενική ανοσία περνάει μέσα από την ανοσία του καθενός μας. Και οι ανεμβολίαστοι θα παραμένουν αναμεταδότες του ιού.  Το ζήτημα αυτό -όπως είναι γνωστό- απασχόλησε εκτεταμένα τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.  Στη συζήτηση που έγινε, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι λύση είναι  η επιτάχυνση των εμβολιασμών. Και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Οι εμβολιασμένοι είναι  ασφαλείς. Όσοι είναι  ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν». Υπογραμμίζεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της προτεραιοποίησης που είχε χαράξει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κάθε συμπολίτης μας ηλικίας 18 ετών και άνω έχει σήμερα τη δυνατότητα να κλείσει το δικό του ραντεβού και να εμβολιαστεί άμεσα, με όποιο εμβόλιο θέλει. Ήδη, έχουν γίνει περισσότεροι από 8 εκατ. εμβολιασμοί και πάνω από 4.710.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ενώ περισσότεροι από 3.534.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους».

«Υπάρχουν, ωστόσο, περιοχές στις οποίες ο εμβολιασμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και ο κίνδυνος τοπικών εξάρσεων -ιδίως ενόψει της εισβολής της μετάλλαξης «Δ»- είναι σοβαρός. Αυτή τη στιγμή, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν από εννέα μήνες, υπάρχει επιλογή. Και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στον εαυτό του και στην οικογένειά του, αλλά και απέναντι στην κοινωνία.  Ταυτόχρονα, η Πολιτεία θα συνεχίσει την  επιτήρηση, ώστε να εντοπίζονται  και να ελέγχονται τοπικές εξάρσεις. Γιατί είναι πάντα πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό να ελέγχεται  μια τοπική έξαρση εν τη γενέσει της, παρά να αφήνεται και να ξεφεύγει από τον έλεγχο», τόνισε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, η κ. Πελώνη είπε ότι «παρά την εμφάνιση αριθμού κρουσμάτων της νέας μετάλλαξης και στον τόπο μας, η επιδημιολογική κατάσταση εξακολουθεί να βελτιώνεται, καθώς μειώνεται, τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και ο αριθμός των νοσηλευόμενων.  Με αυτά τα δεδομένα, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε και ισχύει από σήμερα άρση του χρονικού περιορισμού της κυκλοφορίας.  Αποφασίστηκε, επίσης, η εξαίρεση των εργαζομένων, καθώς και των αθλουμένων σε γυμναστήρια που έχουν πλήρως εμβολιαστεί από την υποχρέωση διενέργειας self test. Παράλληλα,  αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση, με αύξηση στα 10 αντί 6, του ανώτατου ορίου ατόμων ανά τραπέζι».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στην Κηφισίας: έχασε το μωρό της η 27χρονη έγκυος

Χειροπέδες για πορνογραφία ανηλίκων

ΕΟΦ για AstraZeneca: Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Αυξήσεις μισθών για εργαζόμενους, ασφαλές περιβάλλον -Τέλος οι μνημονιακοί περιορισμοίΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Νέα εποχή με την Κοινωνική Συμφωνία – Καταργούνται μνημονιακοί περιορισμοί, τι αλλάζει

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 14 κατηγορούμενοι – Ποινές φυλάκισης 10-18 μηνώνΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικού στους κατηγορούμενους, με μοναδική εξαίρεση κατηγορούμενο ο οποίος έχει επιστρέψει τα χρήματα που του είχαν πιστωθεί.

Σοκ στη Νίκαια: 20χρονος ασελγούσε στα ανίψια του, 2 και 4 ετών, μαζί με τον σύντροφό τουΣήμερα 13:30 | Ειδήσεις

Ο 20χρονος φέρεται να ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του, ενώ στην κατοχή της αστυνομίας βρίσκεται αποδεικτικό βιντεοληπτικό υλικό από το κινητό τηλέφωνό του.

Ρόδος: Γιος λιμενικού ο 19χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα – Πώς έγινε το δυστύχημαΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο πεδίο βολής στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, κατά την μεταφορά οπλισμού και χειροβομβίδων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βίλνιους: Αεροπλάνο εξετράπη της πορείας του - Έκλεισε το αεροδρόμιο (Εικόνες)17:22Δολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Δεν ήταν διαταραγμένες οι σχέσεις νύφης-πεθεράς17:08Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:54"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ116:40Ινδία: Μπασκέτα κατέρρευσε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 16χρονο (βίντεο)16:26Συλλυπητήρια Τασούλα για τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη στη Ρόδο16:12Εκρηκτικό το κλίμα στην πορεία κατά της βίας γυναικών στην Κωνσταντινούπολη: "Θέλουμε να ζήσουμε" – 14 προσαγωγές15:59Χωρίς νίκη επί ελληνικού εδάφους παραμένει η Ρεάλ Μαδρίτης σε αγώνες UEFA15:45Κύπρος: Υπεγράφη οριοθέτηση της ΑΟΖ και συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης με Λίβανο15:31ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 14 κατηγορούμενοι – Ποινές φυλάκισης 10-18 μηνών15:17Ρόδος: Γιος λιμενικού ο 19χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα – Πώς έγινε το δυστύχημα15:03Δήλωση του Νίκου Δένδια για το δυστύχημα στη Ρόδο14:49Βραζιλία: Νέος τραυματισμός για τον Νεϊμάρ14:35Σοκ στη Νίκαια: 20χρονος ασελγούσε στα ανίψια του, 2 και 4 ετών, μαζί με τον σύντροφό του14:21Μαρούσι: Βρέθηκε οχιά μέσα σε κτήριο14:07ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή 14 κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις πρότεινε ο εισαγγελέας13:53Πάτρα: Άγνωστος έριξε κροτίδα μέσα σε σχολείο – Τραυματίας ένας 12χρονος μαθητής13:39Σαλαμίνα: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε η 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της13:25Ταυτοποιήθηκε 37χρονος για απειλητικό μήνυμα εναντίον του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών13:11Κακοκαιρία Adel : Ισχυρές βροχές τις επόμενες μέρες - Ποιες περιοχές θα πλήξει12:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο